תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
נמק בדרך כלל מופיע יותר מוקדם, ונדיר מאוד אחרי כריתה חלקית, וממילא אין מה לעשות לעצור אותו אם הופיע.
שבועיים אחרי ניתוח זה זמן יותר אופייני להופעת זיהום, ובמקרה כזה יש צורך בטיפול אנטיביוטי, ולכן כדאי לפנות בהקדם למנתח לשקול התחלת טיפול.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום רב,
אחרי כימותרפיה לקחתי כשנתיים וחצי טמוקסי- היה בסדר. לפני כחודש וחצי
הועברתי לפמרה והתפתחה נשירת שיער בקודקוד עם תחושת דקירות בקרקפת וממש התקרחות חלקית במקום. מאוד מתסכל !!! וזאת אחרי שהשיער צימח אחרי הכימותרפיה. האם ידוע לכן על תכשירים יעילים כנגד זה- להעלות את המורל.
התודה ובברכה, ליאל.
ביום ראשון האחרון עשיתי ביופסיה , אני בלחץ נוראי .רציתי לדעת מה הזמן המנימלי שהם יכולים לתת תשובה האם זה אכן סרטן?
האם זה נכון שבמידה וואכן התשובה היא חיובית יתקשרו אלי לטלפון לקבל תשובות? המזכירה קבבעה לי לקבלת תשובות לעוד שבועיים והיא אמרה לי שאם יש תשובות שזה אכן סרטן לא יחכו שבועיים עד התור אלא יתקשרו אלי ויזמנו אותי במיידית
רומי שלום רב,
ככלל- לעולם לא לצאת מתוך הנחה ש"אם לא התקשרו אליי סימן שהכל בסדר".
תמיד לבקש תשובה כתובה ולהראות לרופא המטפל.
טכנית-צריכה להיות כבר תשובה.
לעיתים העומסים מעכבים את הוצאת התשובות וזו הסיבה שמועד הפגישה נקבע בטווח של שבועיים.
בהצלחה,
דר' רינת ירושלמי
ערב טוב,
היום הייתי אצל הרופא המטפל והוא אמר שבדק ועדיין אין תשובות. הייתי כ"כ לחוצה שפשוט יצאתי מהחדר בלי לשאול שאלות. מה זה אומר שעבר שבוע ועדיין אין תשובות? האם זה יכול להיות שבודקים את סוג הסרטן? מה הסיבות שזה מתעכב?
תשובות ביופסיה יכולות לקחת עד שבועיים, תלוי בעומס במעבדה, ואין קשר בין אופי התשובה למשך הזמן שלוקח לקבל אותה.
שלום,
אני בת 33, כרגע שלושה חודשים לאחר לידה שנייה ואני מניקה.בהנקה של בני הבכור הופיע לי על הפטמה השמאלית מעין עור שגדל והתקלף כל הזמן. גם משחות לא עזרו. לאחר שהפסקתי להניק (לאחר שנה וחודש) פניתי לכירורג שד אשר לקח ביופסיה מהפטמה. הממצאים של הביופסיה היו המנגיומה (כלי דם) אך אני סבורה שהביופסיה לא נלקחה מהנגע (מהקילוף עור) אלא מעליו...בתקופה שלא הנקתי לא שמתי לב האם הנגע עוד קיים.כיום אני שוב מניקה ושוב הופיע הנגע, שוב הלכתי לכירורג שד אשר לא התרשם כי מדובר בסרטן אך מכיוון שראה שאני מוטרדת הוא הציע לעשות ביופסיה נוספת הפעם מהנגע... כדי לשלול ממצאים פתולוגיים.
חשוב לי לציין שאיני רוצה להפסיק להניק.
אני מוטרדת האם מדובר בסרטן מסוג פאג'ט
יש לי מספר שאלות:
1. האם הגיוני שעברו כמעט שלוש שנים והנגע נותר כפי שהיה ללא שינוי מהותי? האם כבר לא היה אמור לקרות לי משהו אם אכן מדובר בסרטן?
2. במידה ואכן מדובר בפאג'ט האם הביופסיה חייבת להילקח מהנגע עצמו או מספיק שזה מאותה הפטמה?
לפי מה שהבנתי הסרטן הזה מתפשט דרך צינוריות החלב כלפי פנים השד ולכן אולי אין שינוי חיצוני
3. מכיוון שאיני רוצה להפסיק להניק האם יש דרך אחרת לבדוק האם מדובר בפאג'ט מלבד ביופסיה?
אשמח לתגובתכם אני ממש מודאגת.
בעקרון את צודקת- נגעים ממאירים משתנים.
אם קיים נגע חשוד אין מנוס מביופסיה של הנגע עצמו.
במקרה הספציפי שאת מתארת -ממליצה להוועץ גם ברופא עור.
כל טוב ומזל טוב,
שלום לכן , אני בת 45 וחליתי בעבר בסרטן השד ב 2009 ושוב קיבלתי ביקור נוסף ב 2015 עבק\רתי שוב ניתוח באותו הצד אך הפעם יש גרורות על דופן החזה וגולה קטנה בצד שמאל שבו לא היה כלום.
בנוסף הורדתי שחלות בהמלצת פרופ ביאטריס , מאז כבר בשלושת הסי טי פט שעשיתי המצב סטטי ללא שינוי , עצירה מוחלטת אבל אין גם נסיגה גם לא בבלוטות הקטנות על דופן החזה.
מיד לאחר הניתוח קיבלתי טיפול הורנומלי בשם איברנס פלבוציקליב + פמרה
האם יכול להיות מצב שבו התאים "מתים".? הגרורות על דופן החזה נראות כמין עקיצות יתוש אך לא מתפתחות ולא נמחקות , אני בטיפול כשנה +
הרופאה אמרה שקיים מצב כזה ואני רוצה לשמוע מכן בבקשה אם מוכר לכן מצב כזה ואם יש דרך לבדוק אם הגידולים האלו "מתים"?
מירב שלום רב,
בדיקת הדמייה כמו PETCT יכולה ללמד על אופיו של ממצא. אם הנגע קולט את הסוכר המסומן- יש להניח שמדובר באזור פעיל.
סרטן שד גרורתי הינה מחלה כרונית- העובדה שאין התקדמות למעלה משנה מעודדת מאוד.
טכנית אםשר במקרים לא מעטים לבצע כריתת שד עם שימור של כל המעטפת כולל עור פטמה ועטרה.
זה תלוי בגודל השד (רצוי לא מעבר לחזיה מס' C), מבנה השד, איכות העור, מיקום הגידול ועוד.
כמו כן מקובל לבצע תוך כדי הניתוח בדיקה פתולוגית מהירה (חתך קפוא) מבסיס הפטמה לוודא שאינה מעורבת.
שלום
רציתי לברר האם הבדיקה לגילוי מוטציות פאונדשיין וואן יעילה לחוליות סרטן שד מבחינת גילוי תרופות ואיך ניתן לקבל סיבסוד. לבדיקה עבור אשה בת 76
מטרתן של הבדיקות לאפשר מציאת תרופה מתאימה.
השימוש בבדיקות אלה מוצע כיום במקרים שטיפול סטנדרטי אינו יעיל.
בברכה ובהצלחה ,