תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
הייתי מעוניינת לדעת האם ביופסיית מחט עבה מותירה צלקת.
אם כן, מה גודלה?
תודה ובריאות לכולם
לא יהיו צלקות.
בהצלחה
דר' רינת ירושלמי
זקוקה לעזרתכם: אני עומדת לעבור מסטוקומי ועלי להחליט בין שחזור מיידי עם שתל סיליקון לבין שחזור DIEP פלוס הזרקות שומן. הנטייה הטבעית שלי היא DIEP.
מה הסיכונים והיתרונות בDIEP לעומת שתל סיליקון?
האם יש סיכון לבטן?
שלום רב,
שחזור עצמוני עם DIEP הינו ניתוח הרבה יותר ארוך ומורכב וגם ההחלמה קצת יותר קשה, אבל בטווח ארוך התוצאה הקסמטית הרבה יותר עמידה וטובה.
אין סיכון לדופן הבטן עצמה, אבל יש חתך די ארוך לרוחב הבטן התחתונה, ויכולים להווצר סיבוכים גם בחתך הזה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום,
אובחנתי בשד ימין בשעה 12 מעל הפיטמה עם DCIS בגודל 5 ס"מ.
אני מיועדת לניתוח משמר - הוצאת הגידול, הקרנות וטיפול הורמנלי.
רציתי לדעת האם קיימת אפשרות במצבי שאעבור הקרנות במהלך הניתוח ולא אצטרך הקרנות לאחר הניתוח.
בתודה מראש
מיכל
הקרנה תוך ניתוחית, הנה עדיין פרוצדורה שנויה במחלוקת.
בכל מקרה יש קונצנזוס שהטיפול אינו מתאים למחלתך.
בברכה ושבת שלום.
ל"מכבי" רופאים רבים בקהילה.
בהצלחה,
אני בהקרנות בשד ובאיזור כולו, אשמח לדעת האם יש איך להקל על גירויים וגירודים באיזור ?
נהייתה לי אדמומיות וכו...
אולי דרך משהו טבעי?
תודה רבה
יש מספר תכשירים בהם תוכלי להשתמש.
יחד עם זאת אין אפשרות למנוע באופן מוחלט תגובה עורית לטיפול בקרינה.
אנא פני לאחות/רופא ביחידה לקרינה כדי לקבל הדרכה.
הגדלת חזה (אין החדרת.סיליקון)
האם עצם הניתוח הרחב בשדיים,
מעלה שאלה של סיכון מסויים (גם אם זעיר)
לסרטן שד בעתיד?
(בשל החיתוך ברקמות )
נאמר לי שביופסיות מרובות מהוות גורם סיכון.
ומאותה סיבה מה לגבי ניתוחים בשדיים בריאות?
והאם הצלקות בהקטנת חזה, יש בהם יצירת קושי גדול יותר לאיתור/זיהוי גידול מאשר מישהי שאין לה צלקות של הקטנת חזה?
מבקשת דווקא תשובת אונקולוג/ית
נמצא גוש במרכז השאד 1.6....
ארגו אותי עם הפיינוח כזה
זה בדיוק המקום של הניתוח. הצטרכתי לשלוח להם שוב כל החומר לפיינוח חוזר
אין צורך לקחת מדלל.
הרבי בשתייה והשתדלי לנוע ככל האפשר. (מותר לישון...:))
נסיעה טובה,
האמת שאני לא יודעת מה לעשות,האונקולוגית שלי אמרה לי לקחת כדור יום לפני הטיסה וכדור ביום הטיסה.
אבל הרוקחים בבית המרקחת אמרו שהאספירין עלול ליצור "התנגשות" עם הטמוקסי
לפני כשנתיים עברתי ניתוח למפקטומי. כשנה ושמונה חודשים מטופלת בטמוקסיפן. בתקופה זו של נטילת התרופה נבדקת באופן סדיר אצל גניקולוג. ופעם שנייה שאני אמורה לעבור היסטרוסקופיה להוצאת פוליפ מהרחם.
שאלותיי:
א. האם יש קשר בין הטמוקסיפן להופעת פוליפ?
ב. האם כדאי להחליף את הכדור? ואם כן לאיזה כדור בעל מינימום נזק אפשר להחליף?
טמוקסיפן גורם לשגשוג הרחם ויתכן שבמקרה שלך משגשגים הפוליפים.
בעקרון הופעת פוליפים אינם סיבה להפסקת הטיפול.
דא- ייתכן והאונקולוג/ית שלך התכוון.נה בכל מקרה להחליף את הטיפול לטיפול במעכב ארומטאז.
לכל טיפול יתרונות וחסרונות.
אין תחליף לדיון עם הרופא המטפל.
שלום לכולן
אני מצטרפת חדשה. לפנו 3 חודשים עברתי כריתה חלקית .נכנסתי לניתוח בידיעה שלימפות לא נגועות. עם קבלת ביאופסיה התברר שיש גאורה בלימפת זקיף 1.6..
היו דעות לטובת ניתוח חוזר ולהקרנות בלבד. לצורך כך ביצעתי עוד פעמיים us בשנו מקומות שונים שהיו תקינים. ותחת לחץ של המשפחה ביצעתי גם פט סיטי. וכאן הרגשתי ממש מבולבלת עם התשובה - נכתב שיש גוש 1.6 במרכז השד. זנ בדיוק המקום שנעשה הנותיח.
עכשיו אני כבר נכנסתי ללחץ. היתכן שהיו שני גושים ואף אחד לא הבחין בזה כולל המנתח או זמ ממצא שקשורה לתפרים של הניתוח?
האם מישהי כאן עם ניסיון דומה
אודה לתגובתכם. מחר יש לי ועדה חוזרת
אני גם עשיתי בדיקה הזאת אחרי ניתוח. בתוצאה נכתב על " שינוי ברקמה במקום הניתוח". רופאים לא ממליצים את הבדיקה הזאת דווקא בגלל שהיא נותנת אינפורמציה לא מדויקת בתקופה קצרה אחרי ניתוח. מה אמרו לך במעקב? אני מאחלת לך בירור מהיר ו מרגיע.
תודה לתגובתך
את צודקת..
זימנו אותי לדיון חחח
שוב עשו us ולשמחתי הגיעו למסכנה שזה תפר מניתוח.
לא היה חכם לעשות את הבדיקה בזמן קצר לאחר הניתוח.
שוב תודה והרב בריאות
ך
ייתכן שמדובר בצלקת שלאחר הניתוח.
זה נכון שבלא מעט פעמים המפענח לא יכול לאמר בוודאות במה מדובר, אולם על פי רוב הוא כן יכול לקבוע מהי האבחנה הסבירה ביותר במקרה זה.