תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני לקראת הקרנות, אחרי ניתוח וכימותרפיה.
האם יש משחה מומלצת אן חומר אחר שכדאי למרוח על השד בכדי להקטין את תופעות הלואי הצפויות בעור.
שלום רב,
בהחלט.
לכל מכון לקרינה "המתכון" שלו.
אנא פני לרופא/אחות במכון בו בחרת לקבל את הטיפול . שם יתנו לך את המרשם המתאים.
בהצלחה.
דר' רינת ירושלמי
ערב טוב, אני לפני הקרנות לשד ובלטות הלימפה.האם יש משחה או חומר אחר למרוח בכדי להקטין את תופעות הלואי בעור?תודה
באולטרסאונד יצא לי בירדס 4a ואחרי ביופסיה התברר שיש לי סרטן איך זה קרה הרי הסיכוי לסרטן כל כך נמוך? תודה
BIRADS4 פירושו שקיים ממצא חשוד.
הסיכוי לממאירות הוא כ 30%.
שבוע טוב,
אלונה שלום.
תוצאות חיוביות או שליליות נמסרות פנים אל פנים.
בברכה ובהצלחה,
זה לא פורום שאפשר לתת בו ייעוץ פרטני והמקרה שלך נשמע מעט מורכב, מה גם שאין לפני את כל החומר
אבל על פי התיאור גם MRI וגם ביופסית תחת MRI נראים לי מיותרים לחלוטין, ומה שצריך לבצע על סמך התשובות שפירטטת הוא כריתה של הגוש (למפקטומי)
בברכה,
דר' תניר אלוייס
לפני כחודשיים הופיע כתם אדום על השד השמאלי שלי ,ללא כאב.
לאחר כמה שבועות נעלם בהדרגה?והפך למעין צלקת או פסים בעור(כמו קליפה מחוספסת).
התור לכירורג ארוך.בטלפון אמר שאין כל לחץ לבדיקה.
אשמח לקבל דעתכם(אני בת 62)
תודה
אל פניו נשמע שנעקצת ממשהו.
יחד עם זאת אין תחליף לבדיקה גופנית.
היי. אני בת 34 אין לנו חלילה סיפור משפחתי של סרטן. היו לי כאבים בחזה ובבדיקת u.s היה כך:מספר fa עד שש מ"מ דוצ. בלוטות מוגדלות אינטראממריות דוצ birads2 ממצא שפיר. הרופא אמר שהכל בסדר ורק יש לעשות שוב u.s בעוד שלוש חודש. רק לדעה נוספת זה בסדר?
הרנטגנולוג חשב שכל הממצאים שפירים ולכן סיכם BIRADS2.
לא ברורה לי אופי ההגדלה של הבלוטות.
בקשי את הכירורג המטפל להתייחס לנקודה זו.
היי,
עשיתי את הבדיקה הראשונה ונמצא שאני לא נושאת את ה-14 גנים לסרטן השד. הומלץ לי על הרחבה של הבדיקות לעוד גנים - בדיקת רצף BRCA, יש איזה מקום שמומץ לבצע אותה? תודה רבה
שלום רב,אני פונה אליכם בשם אמי. בת 68. חולת סרטן שד. מזה חמש שנים שהסרטן התפשט לריאות, לכבד ולעצמות האגן. לפני כחודש (21.9.16) בבדיקת CT שגרתית התגלו ממצאים חדשים המעידים על נגעים בעצמות הגולגולת. לצערי, הרופאה המטפלת לא עדכנה אותנו בדבר! רק ב-19.10.16, לאחר שהגענו למיון בשל תלונות של אמי על תחושת נימול בפנים ותחושה של חצי פנים (צד שמאל) רדומות, בוצע CT נוסף (מצ"ב). האם לפי הממצאים ניתן לעשות הקרנות באזורים הנגועים בגולגולת? האם בשל הקרבה לעין לא עלולה להיפגע ראייתה של אמי? האם ניתן לצמצם את גודל הגידולים/או האם הם יכולים להיעלם לאחר הקרנה? אשמח לעזרתכם.