תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
תשובת הביופסיה הנה אבסולוטית. יחד עם זאת יש לזכור שהיא מתייחסת לרקמה שנדגמה . ייתכן למשל שהדגימה שנלקחה אינה מייצגת את הגוש.
בברכה ,
דר' רינת ירושלמי
כאבים באזור השתל לשחזור חודש אחרי הניתוח
מה הסבירות שהכאבים מראים על בעיה - תחושה של חיתוך גם בבית השחי
שמרית שלום רב,
קרוב לוודאי שמדובר בתגובה נורמלית , ללא עדות לממאירות. כיוון שמדובר בכאב חדש מו לץ בכל זאת להפגש עם הכירורג/ית.
בברכת בריאות שלמה,
עברתי ניתוח כריתת שד. ושחזור בשתל קבוע עם מותחן. יש לי כאבים ללא הפסקה בבית השחי ובחלק התחתון . האם יש מצב שהשתל לא יושב טוב? מה עלי לעשות?
שלום,
לפני כשלושה שבועות עשיתי ביופסיה מבלוטת הלימפה בבית השחי. מאז יש לי כאבים ביד ותחושה "כבדה" ביד. האם זאת תופעה שכיחה? כיצד ניתן להקל עליה?
יכולים אכן להמשך זמן מה..
כדאי להבדק לוודא שאין זיהום או מצב שמחייב בירור או טיפול נוספים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום, הערב במריחת קרם נגד סימני מתיחה במקרה גיליתי גוש בשד., אני רושמת במקרה מכיוון שהגוש לא כואב בכלל, גם כשלוחצים עליו ולכן זה קצת מלחיץ אותי. יתכן שזה מההריון. השאלה אם כדאי ללכת לבדוק? האם גוש ממאיר יכול להראות אדום חיצונית?
מצרפת תמונה.
שלום רב,
קשה להתרשם מתמונה, ומומלץ לגשת להיבדק
מוטב כירורג שד אבל אפשר להתחיל אצל רופא משפחה.
שלול רב, אני בת 51 ומזה כחודשיים חשה בגרד בפיטמה שאינו מרפה וגובר כשאינני לובשת חזיה. הגרד בעיקר על הפיטמה ללא אודם או הפרשה. בבדיקה שגרתית ידנית אצל כירורג נאמר לי שזה הודמונלי ובדיקת ממוגרפיה גם כן שגרתית נקבעה לעוד חודשיים. הגרד העז מטריד אותי ואשמח להתייחסות. אציין שפשד שמסרד בו עה לפני 30 שנה הוצאת פיברואדנומה.
אי אפשר לתת מענה פרטני בפורום כזה.
אם אין הקלה והממוגרפיה תקינה אפשר להתייעץ עם רופא עור.
עברתי ניתוח למפקטומיה IDC LEFT GRADE 2 ב 1.09.16.
עכשיו אני ממתינה להקרנות בעוד שבועיים. לפני כמה ימים ראיתי שיש נפיחות מקומית מעל התפר בשד. כירורג המנתח שלי בחופש. כירורג מחליף אמר ש כנראה זה SEROMA אבל אין צורך בטיפול. מה עושים במקרה כזה?
האם יש בגלל זה סכנה ל FIBROSIS או דבר אחר לא רצוי אחרי הקרנות?
תודה רבה מראש על תשובה.
כמובן שאי אפשר לתת בפורום כזה מענה פרטני בלי לבדוק אותך, אבל אם מדיבר בסרומה זה אפילו לא נחשב סיבוך: רק הצטברות נוזל באזור הניתוח, שזה חלק מתהליך ההחלמה ואין צורך בטיפול.
אם יהיו החמרה כאבים אודם או חום צריך לחזור לרופא המנתח.