תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
לנשים בעלות מרקם שד צפוף, בגילאי 40 פלוס
מאיזה גיל מומלץ להתחיל בבדיקות ממוגרפיה ואחת לכמה זמן
בהשוואה לכלל הנשים?
שלום רב,
בגיל 40 לרוב הנשים יש מבנה שדיים צפוף.
ההמלצה לגיל התחלה ממוגרפיה תלויה בין היתר בגורמי סיכון כמו סיפור משפחתי וגורמים נוספים, והטוב ביותר הוא לפנות לכירורג שד שיקח הסטוריה מלאה, יבדוק ויתרשם ויתן המלצות מתאימות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
אמש הבחנתי לראשונה בפריחה אדומה, לא מגרדת, לא צורבת אך מעט חמה, סביב העטרה בשד ימין בלבד. אני מבינה שאני חייבת לגשת לבדיקה אך לא ברור לי לאיזה רופא/ה? (גניקולוגיה, כירורגיה, עור...) אשמח לעצתכם.
כירורג/ית שד או רופא/ת עור
שלום.
אני בת 28 סיימתי טיפולים כימוטרפים שנמשכו כ5 חודשים כרגע מקבלת טקסול ביולוגי אחת ל3 שבועות ועוד שבוע אעבור ניתוח . והרגליים נורא כואבות לי ממש, אפילו פעולות פשוטות כמו להתכופף להרים את הקטנה שלי , או להרים חפץ מהריצפה. רציתי לדעת אם זה בגלל הטיפולים או שזה חריג ואני צריכה להיבדק. ?
שלום,
נתבקשתי היום על ידי בתי לעבור בדיקה גנטית על מנת לברר באם אני מצוי בסטטיסטיקה או שאני נקי ולא נושא את המחלה , כל זאת משום שבתי בהריון ונתבקשה על ידי הרופא לקיים את הברור הזה.
אמי חלתה בסרטן השד כשמלאו לה 43 שנים ונפטרה כעבור 10 שנים מהמחלה,
מה עלי לעשות, היכן מקיימים את הבדיקות הללו, ואשמח לקצת מיידע
תודה
בדיקות גנטיות נעשות לאחר ייעוף גנטי.
עליך לקבוע תור למרפאה גנטית ולקבל את כל המידע הדרוש .
דר' רינת ירושלמי
שלום רב
לפני כמה ימים גיליתי גוש בבית השחי. באותו השבוע כבר הייתי אצל רופא כרורג שד שזה הפנה אותי לממוגרפיה. בממוגרפיה התגלו 3 גושים. נלקחו ביופסיות וכעת אני במתח מורט עצבים.
עשיתי בדיקות דם (רגילות) הכל נראה תקין. האם יש מצב שחלילה הגושים יתגלו כסרטניים למרות שהבדיקות דם תקינות?
אשמח לתשובה.. מקווה שתהיה מהירה טרם יגיעו תוצאות הביופסיה.
תודה מראש
במרבית מקרי אבחנה של סרטן שד- בדיקות הדם תקינות.
בברכת בריאות שלמה,
הדיאגנוזה סופית אחרי למפקטומיה כתוב שגידול נמצא במרחק
0,1 ס"מגבול INFERIOR AND CLOSEST. אם לה מרחק לשוליים אז זה אומר קרוב מאוד! אפילו ש כתוב "שוליים נקיים" יש סכנה לסיבוכים?
אני מניחה שמדובר בגידול מסוג INVASIVE DUCTAL .
במקרה כזה- הגבול מספיק.
בברכת גמר חתימה טובה,
נראה שקיבלת מידע שגוי.
אנא פני לפורום לרפואה אינטגרטיבית לקבל מידע מלא ועדכני.
ברשותינו חפיסה חדשה ומלאה של תרופה בשם אפיניטור (10 מג') Afinitor (everolimus). זו תרופה יקרה שבדרך כלל לא מכוסה על ידי קופת חולים. היא מיועדת לחולי סרטן.
לצערי הרב, אימי לא הספיקה להשתמש בחפיסה זו. החפיסה נקנתה לפני כשבועיים ומעולם לא נפתחה.
אם את/ה זקוק/ה לתרופה זו, או מכיר/ה מישהוא שזקוק לה - צרו איתי קשר.תודה
שלום, אני בת 25 ואין אצלנו סרטן השד במשפחה. לפני כשלושה חודשים ראיתי נקודה אדומה על פטמה בשד ימין. לאחר יומיים הנקודה גדלה ועם הזמן התתחיל לי גם דימום קטן שלא נפסק עד עכשיו. הייתי רואה על החזיה נקודה קטנה של דם. בהתחלה הדימום היה יומיומי ועכשיו קצת נרגע אך עדיין קיים. הלכתי לרופאת משפחה שלא הבינה במה מדובר והפנתה אותי לכרורגית שד. הלכתי לכרורגית שד שבדקה ידנית ושלחה אותי לעשות אולטרסאונד. התוצאות לא הראו על משהו חריג ומכיוון שעדיין יש לי דימום מידי פעם והנקודה האדומה קיימת על הפטמה הרופאה הפנתה אותי לMRI. היום קיבלתי את תוצאות הMRI ושוב אין סיבה בתוצאות לדימום והכל תקין. מצטטת מהתשובה " ציסטות קטנות בילטרלי, לא הודגמה האדרה פתולוגית לאחר מתן חומר ניגוד. אין הסבר בבדיקה לממצא כפי שתואר בהפניה ( הפרשה מפטמה ימנית). מה זה יכול להיות? לאן אני צריכה לפנות? אף אחד לא מבין מה זה וזה לא עובר כבר שלושה חודשים. בברכה,
מה שאת מתארת לא נשמע מדאיג, בדיקה נוספת אחת שכדאי עוד לבצע אם לא בוצעה היא לשלוח טיפה מהדם לבדיקה מיקרוסקופית. אם זו גם תהיה תקינה אני מניחה שאפשר להסתפק במעקב.
נכון שפרוגסטרון בתכשירים הורמונליים לגיל המעבר מעלה במעט את הסיכון לפתח סרטן שד, אבל אני לא חשובת שזה הוכח כנכון גם לגבי גלולות.
גלולות ניתנות לנשאיות בריאות כדי להפחית סיכון לסרטן שחלות.
בכל מקרה מי שמבין בגלולות יותר בד"כ הוא הגינקולוג אז מוטב להתיעץ עימו.