תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב ושבוע טוב.
אני בת 66 והתגלה אצלי גידול בגודל 2.5 ס"מ מסוג
Invasive duct carcinoma grade 2
בבדיקת ביופסיה ורצפטורים נמצא
E3+ 90%
P-
HER2 +3
Ki67 35%
הומלץ לי לבצע טיפול נאואדג`ובנט
האם תיתכן הקרנה במהלך הניתוח להסרת הגידול?
האם תוצאות בדיקת הרצפטורים מעידות על פרוגסטרון שלילי
ואסטרוגן חיובי? מה ניתן להסיק מערך המדד KI67?
האם במקרה שלי מקובל טיפול כימי+ ביולוגי+ הורמונלי?
האם יש ייתרון כלשהו לתרופות Xeloda, Avastin? האם הן ניתנות בקו ראשון?
תודה ורפואה שלמה לכל עם ישראל.
שלום רב,
הדיעות לגבי קרינה תוך ניתוחית בגידולים שהם HER2 חיובי חלוקות, אבל בכל מקרה גידול מעל 2 ס"מ אי אפשר לבצע קרינה תוך ניתוחית, כך שזה לא עומד על הפרק.
מהתשובה המצוטטת עולה שהרצפטור לאסטרןגן חיובי, לא ברור מהציטוט מה מצב הרצפטור לפרוגסטרון.
ה ki67 הוא על הצד הגבוה, אבל הוא כשלעצמו לא קובע בבחירת סוג הטיפול.
הטיפול המומלץ במקרה כמו שתיארת כולל כימוטרפיה ביחד עם טיפול ביולוגי ואחר כך טיפול הורמונלי.
את הטיפול הכימי והביולוגי אפשר לתת לפני או אחרי הניתוח.
אווסטין וקסלדוה בדרך כלל אינם ניתם בקו ראשון.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
אא שלי נפטרה מסרטן שד בגיל 40.
אני במעקבים ועושה פעם בשנה ממוגרפיה ואולטראסאונד
כירורג שד המליץ לי ללכת לגנטיקאית ויצא שאינני נשאית הגנים לסרטן שד , אבל לפי מודל יצא שיש לי 42 אחוז לחלות והמליצה על MRI
האם כדאי לעשות MRI ? אני בת 46
למה MRI לא מחליף את האולטראסאונד וממוגרפיה ובדיקת רופא.
האם MRI מגלה ב100% ? למה צריכה כל כך הרבה בדיקות?
האם חומר הניגוד המוזרק בבדיקה מסוכן ?
תודה
אילנית שלום רב,
לפי הדיווח שלך, יש סיפור משפחתי משמעותי של סרטן השד במשפחה, אולם לא נמצא הגן.
במצב כזה יש מקום לשקול גם בדיקת MRI.
הסיבה לשילוב של בדיקות נוספות - נובע מכך שיש גידולים בעיקר מסוג DCIS שעשויים להתגלות בממוגרפיה לפני שיתגלו בבדי'ה אחרת.
לאחרונה, נמצא שחומר הניגוד- גדוליניום שוקע במח ובעצמות. המשמעות הקלינית של ממצא זה לא ברורה.
דר' רינת ירושלמי
סיימתי בשעה טובה טיפולי כימותרפיה ועתה אני ממתינה להתחלת הטיפול הקרינתי (רדיותרפיה).
האם יש פרק זמן מומלץ להמתין בין הכימו להקרנות או שניתן להתחיל בקבלת ההקרנות בכל שלב?
בתודה מראש,
גלית
בעיקרון , מומלץ להתחיל לאחר התאוששות הגוף מהטיפול כולל מח העצם .
הזמן המקובל כחודש לאחר תום הטיפול.
אירוע לב בעבר
מושתל כליה בהווה.
כרגע יציב.
כירורג בסרטן השד מפחד לקחת אחריות והכי רחוק שמוכן לעשות זה שאיבה.
כירורג מספר 1 בכליות אומר שחבל על הטרטור ושהוא יעשה את הניתוח.
מחפש המלצה למומחה מספר 1 שייתן את חוות דעתו
שלום -
אני חולה עם TNBCגרירתי. שלושת הטפולים כימוטרפיה שנסיתי עד כה לא יעיל בשבילי. אני יודעת שסרטן TN אגרסיבי ולא עונה לטיפולים שסוגים אחרים של סרטן שד כן.
קשה לי לקחת גזר מוות הזו עליי.
שמעתי על בדיקת אוקוטסט-טבע :
"בבדיקה נעשה ריצוף מלא של כל הדנ"א אשר כולל כ- שלושה מיליארד בסיסים ויותר מ 20,000 גנים, במטרה לזהות מוטציות בגנים הגורמים להתפתחות הסרטן.
באמצעות ריצוף ה- RNA ניתן לקבל תמונה מדויקת של ביטוי המוטציות מה- DNA ולדעת אם הן רלוונטיות או לא"
האם זה דבר שיכול להציל אותי או האם טבע רק מוכר לי חלומות? (אני יודעת שהבדיקה יקר אבל החיים שלי שווה ה $14,000 שזה עולה אם זה באמת מציל הרבה אנשים. איך אני יודעת מה אמיתי כשרופאה/אשה מכירות מבטיחה לי שהבדיקה מתאים לסרטן שלי).
אני מוכנה לנסות כל דבר אבל אנ צריכה לשמועה מרופאים שלא עובדים בשביל טבע (שכבר מוכרים את הבדיקה שכל כל הרופאים לא קופצים להמליץ). למה הרופאים שלי לא ממליצים על זה?
אני מבקשת ממכם עזרה וכיוון - אני לא רופאה ולא יכול להציל ת עצמי
במקרה זה, הנכון ביותר שתשוחחי עם האנקולוג המטפל כדי להבין האם הבדיקה יכולה להוסיף לטיפול בך.
בישרו לי יום לפני תחילת הכימו.
ממש אובדת עצות.קראתי שלא יעיל בזמן הטיפולים.מכיוון שאיפשר לחזור אחורה ולעשות קודם האם לוותר???
דינה שלום רב,
ניתן להתחסן גם במהלך הטיפולים.
לא ניתן לחזות את מידת האפקטיביות של החיסון, בשל ירידה כללית בתפקוד מערכת החיסון.
יחד עם זאת, גם לא ניתן לאמר שהחיסון אינו יעיל כלל.
בברכה ובהצלחה,
לד"ר ירושלמי שלום רב,
אני חולה אונקולוגית עם גרורות בריאה ועצמות , לאחר מספר קווי טיפול כימו, ביולוגי והורמונלי.
כעת הומלץ לי טיפול CMF. לאור העובדה שבעקבות הטיפולים שקיבלתי, הגוף שלי יחסית חלש, השאלה שלי:
האם ניתן לקבל את הטיפול באותה יעילות בכדורים ?
האם הטיפול בכדורים הוא פחות רעיל?
אודה לך מכל הלב על תשובתך.
ירדנה שלום רב,
איני בטוחה שהבנתי לחלוטין את שאלתך.
יש טיפול כימי בכדורים.
באשר למשלב- CMF . ניתן לקב בכדורים רק את הציקלופוספאמיד (יש הסוברים שמתן בצורה זו יעיל יותר).
לצערי, איני יכולה לקבוע האם הפרוטקול מתאים לך או לא, שכן איני יודעת עלייך או על מחלתך מספיק.
בהצלחה ושבוע טוב,
לפני שנה בבדיקת ממוגרפיה התגלתה קשרית.עשיתי אולטאטסאונד ונמצאה קשרית בשד ובלוטות לימפה ב 2 בתי השחי מוגדלות.בביופסיה שנעשתה בשד ובבלוטה לא נמצאה ממאירות.pet ct תקין.בדיקות דם הראו לימפוציטים ולויקוציטים גבוהים,ביופסית מח העצם הראתה תאי B.האבחנה עדיין בין לימפומה מרגינל או cll.לאחרונה בממוגרפיה הכל תקין. ובאולטרא סאונד מספר קשריות בשד שמאל ובלוטת לימפה אנאממרית וכן בלוטות בתי השחי מוגדלות.ב 2 הצדדים כתוב brade 4A.האם זה סרטן שד?או שקשור ללימפומה או cll??
הרנטגנולוג ציין ממצא בעל סיכויים להיות שפיר, אך חשוד בהחלט ודורש המשך בירור.
מעבר לכך לא ניתן לאמר דבר.
כל טוב,
הגלל שאני צעירה והגילוי היה ממש מוקדם, התרופה היחידה שמתאימה לי היא טמוקסיפן. תרופות אחרות יהיו יותר גרועות.ולכן מחפשת דרכים להקל את התסמינים.
תמי שלום רב,
בקשי את הרוקח לדאוג לך לטמוקסיפן מחברה אחרת.
פעמים רבות - משפר את פרופיל תופעות הלוואי.
שבוע טוב,
דר רינת ירושלמי