תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שוב שלום,
שכחתי לציין שה- grade הוא 2.
תודה
כרמית שלום רב,
החלטה על טיפול נקבעת קודם כל לאחר הכרת המטופלת.
בעקרון- הביופסיה דוגמת חלק קטן מן הגידול ולאחר הניתוח ניתן לראות את כולו ולכן לא פעם התשובה הסופית שונה מזו בביופסיה ץ
לצערי לא ניתן לשארלשאלותייך דרך האתר.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
היי,
גילו לאמי סרטן שד מסוג carcinoma פולשנית בצינורות החלב בגודל 1 ס"מ חיובי לאסטרוגן ופרוגסטרון ושלילי לher 2.בתהליך שהחלה דרך כללית ופגישה עם כירורגית שד נאמר לה שעליה לבצע mri סי טי ומיפוי עצמות בכדי לאתר אם יש מוקדים נוספים בגוף והניתוח ייעשה רק לאחר החגים.ההמתנה לא מצאה חן בעיניה והיא הגיעה לרופא פרטי באסותא בתל אביב שאמר לה שאין צורך בבדיקות ובהקרנות לשווא אלא שמספיק צילום חזה וריאות ושהוא בניתוח פותח ואם הוא רואה ממצא חשוד הוא שולח לבדיקות וכמובן שבודק את בלוטת הזקיף,פועל בהתאם לממצאים ומוציא את הגוש.הבנתי שיש 2 אסכולות להתערבות אחת הטוענת לעשות ניתוח כמה שיותר מהר כשידוע שהממצאים לא ככ אלימים וכשסביר מאוד להניח שהכול בסדר.ואסכולה אחרת שטוענת שכן יש לעשות את כל הבדיקות ולשלול מוקדים נוספים.יש לציין כי באולטרסאונד הלימפה נראתה נקייה.אשמח לשמוע חוות דעת כי גם אני מבולבלת.
שלום רב,
צריכה להיות סיבה כלשהי להמליץ על בירור כל כך נרחב (גם MRI, גם PET C T וגם מיפוי עצמות) לגידול קטן בדרגת אלימות נמוכה.. זה לא בירור סטנדרטי במקרה כזה.
מבלי לדעת את כל הפרטים אי אפשר לומר מהו הדבר הנכון לאימך.
אפשר לפנות לקבל חוות דעת נוספת אם רוצים, אולי מאונקולוג/ית ולאו דוקא מעוד כירורג.
דר' תניר אלוייס
שלום רב. אני כרגע אחרי ניתוח וטיפולים..
גילו לי סרטן שד מסוג טריפל נגטיב בדרגה 3. במאי 2015 עשיתי בדיקת mri ובאוקטובר עשיתי ביופסיה שהראתה שאני חולה.. האם הגיוני תוך פחות מחצי שנה לפתח סרטן בדרגה 3 עם גוש בגודל 5ס"מ?
אכן נשמע קצב התפתחות מהיר מאוד, ככל שאנחנו יודעים סרטן שד' בדרך כלל מתפתח יותר לאט מזה.. אם כי לסוגים שונים של סרטן שד יש קצת התפתחות שונה.
יכול להיות שמסיבה כלשהי הגידול לא הודגם ב MRI שדיים במאי - ידוע ש MRI מזהה "רק" כ 97% מהגידולים. אולי התזמון של המחזור לא התאים, אולי היתה האדרת רקע שלא אפשרה זיהוי של הגידול, ואולי זה פשוט היה מהגידולים שלא נראים טוב ב MRI.
בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש
דינה שלום רב,
כל מומחה לסרטן שד יתאים לעניין.
בברכה ובהצלחה.
ד' רינת ירושלמי
אני בת 54, מטופלת בטמוקסיפן כמעט חמש שנים.
לאחרונה התחילו כאבים וקושי בלעיסה של דברים מוצקים.
רופא השיניים לא מוצא כל בעיה.
רציתי לדעת האם מוכרת השפעה של הטמוקסיפן על החניכיים?
הייתי בבדיקת אולטרסאונד בביח לאחר שהתגלה גוש , לפי מה שהיא אמרה זה ציסטה ואין מה לדאוג. אבל בתשובות היא רשמה שהיא ממליצה לביופסיה וממוגרפיה .
ציסטות בשתי השדיים מימין בלתי צלולה מישושית A4BIRADS . ו FNA ציסטה מישושית.
הרופא אומר שצריך עוד חודשיים לבצע אולטרסאונד ואני קצת בלחץ מה לעשות?
קשה קצת להבין ממה שכתבת מה בדיוק הבעייה, האם היה המלצה לביופסיה? האם בוצעה?
בכל מקרה, בפורום כזה אין אפשרות לתת ייעוץ פרטני, ואם את מודאגת בהחלט מומלץ לפנות עם כל החומר בצורה מסודרת לרופא נוסף לקבלת חו"ד נוספת.
שלום רב ,
בבדיקת ביופסיה התקבלו תוצאות : גידול חודרני שהו trip negativ לציין Ki=40-50%
הגידול בקוטר 15 ממ בתי שחי תקינים .
השאלה האם ניתן לקבוע באיזה דרגה הסרטן ?
הרופא המליץ על ניתוח ללא טיפול מקדים , האם זה מומלץ ?
מה הטיפול הכימו הנפוץ לאחר הניתוח מסוג הסרטן הזה?
האם ברוב המקרים סרטן מסוג זה חוזר ?
תודה על התשובות
שלב המחלה 1. לגבי דרגת התמיינות יש לבקש את הפתולוג להשלים את התשובה.
טיפול כמי ניתן לקבוע רק אחרי פגישה עם המטופלת.
במקרה שתארת - עם טיפול מתאים- רוב הסיכויים הם לכיוון החלמה מלאה.
כל טוב ובהצלחה,
למרות הפירוט הרב קשה להתרשם מהתיאור שלך מה בדיוק הממצא, ובכל מקרה אי אפשר בפורום כזה לתת ייעוץ פרטני, אבל בעיקרון את צודקת: דברים שנעלמים או באים והולכים בדרף כלל אינם מסוכנים.
לא יכולה להמליץ ממרחק כזה על ביצוע או אי ביצוע ממוגרפיה או כל בדיקה אחרת .