תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
היי. אני בת 34 אין לנו חלילה סיפור משפחתי של סרטן. היו לי כאבים בחזה ובבדיקת u.s היה כך:מספר fa עד שש מ"מ דוצ. בלוטות מוגדלות אינטראממריות דוצ birads2 ממצא שפיר. הרופא אמר שהכל בסדר ורק יש לעשות שוב u.s בעוד שלוש חודש. רק לדעה נוספת זה בסדר?
שלום רב,
הרנטגנולוג חשב שכל הממצאים שפירים ולכן סיכם BIRADS2.
לא ברורה לי אופי ההגדלה של הבלוטות.
בקשי את הכירורג המטפל להתייחס לנקודה זו.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
היי,
עשיתי את הבדיקה הראשונה ונמצא שאני לא נושאת את ה-14 גנים לסרטן השד. הומלץ לי על הרחבה של הבדיקות לעוד גנים - בדיקת רצף BRCA, יש איזה מקום שמומץ לבצע אותה? תודה רבה
שלום רב,אני פונה אליכם בשם אמי. בת 68. חולת סרטן שד. מזה חמש שנים שהסרטן התפשט לריאות, לכבד ולעצמות האגן. לפני כחודש (21.9.16) בבדיקת CT שגרתית התגלו ממצאים חדשים המעידים על נגעים בעצמות הגולגולת. לצערי, הרופאה המטפלת לא עדכנה אותנו בדבר! רק ב-19.10.16, לאחר שהגענו למיון בשל תלונות של אמי על תחושת נימול בפנים ותחושה של חצי פנים (צד שמאל) רדומות, בוצע CT נוסף (מצ"ב). האם לפי הממצאים ניתן לעשות הקרנות באזורים הנגועים בגולגולת? האם בשל הקרבה לעין לא עלולה להיפגע ראייתה של אמי? האם ניתן לצמצם את גודל הגידולים/או האם הם יכולים להיעלם לאחר הקרנה? אשמח לעזרתכם.
שלום רב
תשובת הביופסיה הנה אבסולוטית. יחד עם זאת יש לזכור שהיא מתייחסת לרקמה שנדגמה . ייתכן למשל שהדגימה שנלקחה אינה מייצגת את הגוש.
בברכה ,
כאבים באזור השתל לשחזור חודש אחרי הניתוח
מה הסבירות שהכאבים מראים על בעיה - תחושה של חיתוך גם בבית השחי
שמרית שלום רב,
קרוב לוודאי שמדובר בתגובה נורמלית , ללא עדות לממאירות. כיוון שמדובר בכאב חדש מו לץ בכל זאת להפגש עם הכירורג/ית.
בברכת בריאות שלמה,
עברתי ניתוח כריתת שד. ושחזור בשתל קבוע עם מותחן. יש לי כאבים ללא הפסקה בבית השחי ובחלק התחתון . האם יש מצב שהשתל לא יושב טוב? מה עלי לעשות?
שלום,
לפני כשלושה שבועות עשיתי ביופסיה מבלוטת הלימפה בבית השחי. מאז יש לי כאבים ביד ותחושה "כבדה" ביד. האם זאת תופעה שכיחה? כיצד ניתן להקל עליה?
יכולים אכן להמשך זמן מה..
כדאי להבדק לוודא שאין זיהום או מצב שמחייב בירור או טיפול נוספים.
דר' תניר אלוייס