תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אין לי כרגע את מי לשאול...עלתה השאלה באיחור,בהמתנה בין ניתוח לכימו.
מדוע PET CT יוצא נקי מעבר לגידול בשד וכלום בבית השחי?אז קבעו לי שלב אחד.
בניתוח 4 מתוך 12 בלוטות נגועות שזה כבר שלב 3(הכל תוך שנה שלא היה כלום).
בלוטות לא רואים ב-PET CT?או שהם נהיו נגועות תוך חודש אחרי?
שלום רב
תלוי בקו הטיפולי ובמזל...
הטווח הוא בין חודשים לכשנתיים במידה ויש תגובה.
בהצלחה,
דר' רינת ירושלמי
שלום.
לאמי גילו סרטן בשד שמאל. בחודשיים האחרונים עברה לא מעט בדיקות. כמובן תורים ארוכים וזמני המתנה לתוצאות גם. השבוע היינו אצל אונקולוג וכירורג שביקש לבצע דחוף עוד ביופסיה של בלוטת הלימפה תחת סונר וביופסיה של ממצא נוסף תחת mri. קיבלנו תור לבדיקה שניה שציינתי ל-28/9, את השניה עוד לא נקבעה. אני מרגיש שזמן בורח לי,תקופת החגים גם לפנינו שבטח יגרמו לעיכוב נוסף.
השאלה איפה ניתן לקבוע תור הכי מהיר לדעתכם גם אם נדרש לעשות באופן פרטי (רצוי עם השתתפות קופ"ח כללית). נאמר לי שבדיקת mri עלותה סביב 7000 ש"ח.
תודה מראש על התשובה
שלום רב,
פעמים רבות ניתן להתחיל בטיפול אונקולוגי גם לפני שהסתיימו כל הבדיקות.
אנא פני עם כל הממצאים לאונקולוג המטפל והתייעצי.
בברכה,
דר' תודה על התשובה. השבוע היינו גם אצל אונקולוג וגם אצל כירורג וכירורג ביקש ביופסיה של לימפה לפני תחילת הטיופול/ניתוח. גם אונקולוגית לא נתנה טיפול כלשהו מיידי.
תור הקרוב רק בסוף חודש ספטמבר באכילוב. השאלה איפה עוד ניתן לקבוע ביופסיה בפרקי זמן קצרים וגם אולי בהמשך לקצר את זמן קבלת התשובה.
תודה
כל מכוני הרנטגן מבצעים בדיקה זו.
כנ"ל,לא הוצע לי שום טיפול מקדים.כולם רצו את הביופסיות.עברתי את הסיוט.
גילוי נאות:בוולפסון אפשר לקבל תור לביופסיה תחת MRI תוך זמן קצר.לי עשו פרוטקציה באיכילוב(נסו נסו),אבל לא הצליחו לקחת.השד קטן...בבילינסון גם היה תור סביר יחסית.לגבי ביופסיה של בלוטת לימפה גם באסותא וגם בתל השומר תוך שבוע.למה בשני מקומות?כי באסותא לא מצאו כלום.תקין.ובתל השומר לא קנו.בזבזתי 20 יום יקרים וכן בלוטה נגועה.ואחרי ניתוח-כל ה-4.בזבזו 3 חודשים לבירורים.הנה-שלב 3.
את הביופסיה תחת MRI רציתי כבר לעשות באסותא ב-7 אלף מתוך ייאוש.הם אולי חשדו שלא אשלם וביטלו תור.
וזאת ששלחה לכל הבדיקות האלה(אולי יש לנו אותה רופאה...) אחרי הכל החליטה לתת כדורים.אחרי בזבוז של 3 חודשים.וכל האחרים נדהמו.אז הלכתי על ניתוח.
בהצלחה
עדיין לא ביצענו ביופסיה מלימפה אבל הייתה ועדה רפואית בבקופ"ח והוחלט לתת טיפול כימי כדי להקטין את הגוש ולעצור התפשטות מחלה. לדברי צוות המטפל ראו באחד הבדיקות שיש קליטה מוגברת בלימפה (כלומר נגועה). לאחר כימו יקבע ניתוח ולאחר מכן הקרנות.
מי ששלח לביופסיה של לימפה זה היה דווקא רופא שלקנו באופן פרטי.
כמה רופאים כך דעות.
דנה מה ההסבר לניתוח לפני טיפול?
אצלי לא הייתה שום קליטה,אבל כן 4 נגועות.איך??
איזה טיפול לפני ניתוח?הרי כלל לא חשבו על כימו קודם.רק "בזכות הניתוח".
לא היה לי מה להקטין.פחות מ-2 ס"מ
ועכשיו עשיתי שוב PET CT.מי יודע מה קרה ב-3 חודשים.
לד"ר ירושלמי שלום רב,
אני חולה אונקולוגית עם גרורות בריאה, עצמות ובלוטות לימפה, לאחר מספר קווי טיפול כימו, ביולוגי והורמונלי.
לאחר מספר קורסים של קסלודה, ערך המרקר CA 15.3 ירד באופן משמעותי. לאחר הקורס (אחרון), ערך המרקר עלה ב- 8% .
השאלה שלי היא: האם מקובל להוסיף לקסלודה תרופה אחרת (כימו/ ביולוגי) על מנת להמשיך את הרימיסיה?
האם מקובל להוסיף לקסלודה, תרופה הורמונלית?
תודה רבה מעומק הלב על תשובתך.
ירדנה שלום רב
מקובל לחשוב שהשילוב של טיפול כימי עם הורמונלי יעיל פחות מטיפול כימי בלבד.
אני מניחה שהגידול שלך אינו מבטא ביתר קולטן מסוג HER2 ולכן אינך מקבלת טיפול ביולוגי בשילוב עם הטיפול הכימי.
ניתן לשלב טיפול ביולוגי כדוגמת פלבוציקליב לטיפול הורמונלי.
בברכה ובהצלחה,
חברתי אובחנה עם IDC חיובי ל (3+)Her2 וגם לרצפטורים (+2)ER(+3),PR, בשלב רביעי: T2N1M1, בינואר 2015.טופלה כתשעה חודשים בהרצפטין+פרג׳טה+נבלבין ולאחר החמרה נוספת עברה ל TDM-1. החלה לקבל גם Lucrin לפני 5 חודשים. כעת שוב החמרה. הוצע לה ניסוי קליני SOPHIA או NALA. האם אחד מהם מתאים לה יותר או אולי אתם יכולים לחשוב על טיפול אחר יותר מתאים? מצבה הפיזיולוגי טוב, הגרורות הן גרמיות ובלימפה. תודה רבה.
בעד לשלב את חברתך באחד המחקרים.
הדבר חושף אותה לאופציות טיפוליות נוספות.
מה ההיסטולוגיה של הגידול?
האם יש מעורבות בלוטות?
שלום,
אמי עברה ניתוח בשד ( למפקטומיה ) לפני שבועיים וחצי הוציאו לה 2 גושים
האחד סרטני והשני שפיר
אמי עדיין סובלת מכאבים מאוד חזקים בשד וגם ביד האם זה אמור לכאוב בשלב זה או שכדאי ללכת להתייעץ עם רופא ?
בנוסף לאחר הניתוח לא שמו לאמי נקזים, זה בסדר ?
גלי
כאבים עזים שבועיים וחצי אחרי ניתוח נשמע קצת יותר מדי, בהחלט מומלץ לפנות לרופא המנתח ולהבדק.
לא אחרי כל למפקטומי חייבים להשאיר נקז.
דר' תניר אלוייס
לאחותי חזר סרטן השד , (לאחר שנה ), בצורה מוזרה שהתחילה כמו משהו שנראה כמו פריחה ואחכ התברר כסרטן שד בבדיקת ביופסיה .
קיבלה טיפל ראשוני של גמזר וקרבופלטין , טיפול זה לא הועיל ועתה מקבלת אווסטין וקסילודה .
שאלות:
האם יש נסיון עם סרטן במופע כזה?( עתה זה פצעים חיצוניים על השד , בעקבות הטיפול )
כמה טיפולים צריך על מנת לראות שיפור?
מה החלופות האפשרויות ?
תודה מראש
אני מבינה שהופיעו גרורות עוריות.
אכן צורה מוכרת לחזרה.
יש צורך להמתין מספר שבועות עד שתוכלו לראות תגובה.
לגבי חלופות -זו שאלה פרטנית מדי שלא אוכל לענות במסגרת זו.
אני אחרי למפקטומי וכימותרפיה (tc X 4 ) עקב סרטן שד, אמורה להתחיל הקרנות , 18 במספר , ב 25.9. הבעיה הינה שחוץ מהשבוע הראשון להקרנות , שאר הטיפול לא יהיה רציף עקב החגים. יהיו שבועות עם 2 הקרנות או 3. דיברתי עם המכון ולטענתם "בסרטן שד זה לא נורא שהטיפול איננו רציף ".
מה דעתכם ? מה ניתן לעשות אם בכלל ?
תודה רבה ,
יש עדיפות לרציפות הטיפול.
לא פעם הרצף נקטע בשל חגים ומועדים.
הרופא האחראי על התוכנית יתאים אותה בהתחשב לנתונים אלה.
שבת שלום,
שלום רב, אני עברתי ניתוח לנפקטומי עם הוצאה של 3 בלוטות הלימפה.. האם ההקרנות חייבות להיות חודש אחרי הניתוח או אפשרי לדחות? אני רוצה לטוס לחו"ל לנקות את הראש אחרי התקופה הזו...
ועוד שאלה, עד כמה מומלץ לעשות הקרנות גם בשד השני לצורך מניעה? אני נשאית brca 1, תודה!
ככלל לא מומלץ להתמהמה עם התחלת הטיפול.
אפשר לדחות גם אחרי חודש.
לגבי הקרנת השד השני-מדובר בניסוי ולא בטיפול סטנדרטי .