תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
בת 63. עברתי לפני 5 ימים ניתוח למפקטומי להוצאת עיוות רקמה בקוטר של כ- 0.5 ס"מ. קיבלתי קרינה תוך ניתוחית ולפי מצב הדברים יינתן רק טיפול משלים הורמונלי. לא סובלת מכאבים.
מאז הניתוח אני מרגישה ירידה בתאבון. אוכלת אבל לא בכמויות כמו לפני הניתוח (אני בעלת משקל עודף משמעותי). מרגישה ירידה בתאבון.
תופעה ידועה? בהתחלה חשבתי שזה בגלל חומרי ההרדמה - הניתוח היה 3 שעות אבל עדיין מורגשת ירידה בתאבון.
דינה שלום רב,
נשמע כמו תופעה שתחלוף במהרה.
בריאות שלמה,
דר' רינת ירושלמי
שלום ,לאמי גילו שנה שעברה סרטן בשד ימין יש לציין שאמי בת 74 האונקלוגית הפחידה אותה אמרה שהטיפולים יהיו מאוד קשים ושזה נתון להחלטתה האם לעשות טיפולים או לא ולא הסבירה לה מה ההשלכות במקרה ולא תעשה טיפולים שאני ניסתי לברר מולה ומול הכירורג נאמר לי שאף אחד לא יודע אייך הדברים יתגלגלו כמו כן אימי אמרה לי שעם אני רוצה שהיא תמות יותר מהר אז היא תעשה טיפולים
מאז עברה שנה ומצב אימי הדרדר תוך שבוע - שבועים היא ירדה עשר קילו נעלם לה התאבון יש לה בחילות קשיי נשימה הייתה מאושפזת יומיים במחלקה פנימית ה בתל השומר הוציאו לה מים מראה ימנית נתנו לה משככי כאבים ושיחררו אותה והיא דווקא הסכימה עכשיו לטיפולים
ואני מבולבלת נואשת לא יודעת מה לעשות היא בקושי אוכלת כל היום שוכבת במיטה ומתפתלת מכאבים
זקוקה לעזרתכם מה לעשות
נשמע שאמך זקוקה לטיפול וטובה שעה אחת קודם.
מציעה להסתייע גם במערך הפסיכואונקולוגי במכון וכן ביחידה הפליאטיבית.
בהצלחה.
הבעיה שאף אחד לא עוזר פניתי שבוע שעבר וגם במחלקה פשוט נתנו הרגשה שרוצו לבעוט בנו החוצה כמה שיותר מהר
האם יש דרכם אפשרות לעזור לנו או שלא ?
הדרך הטובה ביותר היא לקבוע פגישה משותפת עם האונקולוגית המטפלת ולהביע את הדברים שאת מתארת.
יש מקום לתאום צפיות הדדי.מצד אחד- מה אתן מצפות מהטיפול והמהצב ומצד שני -מה נדרש לעשות ומה ניתן לעשות.
כל טוב,
4 שבועות כמעט אחרי ניתוח בבית השחי.
אחרי 4 כדורים של אוגמנטין המליצו דרך הוריד.בינתיים קיבלתי 3 מנות ולא נראה שיפור.חום לסרוגין.
האח במוקד אמר שאפשר להוציא מוגלה.האם זה נהוג?אני יודעת שכירורג המנתח לא מוכן.מה סיכוי שהנפיחות הנוראית תירד בלי טיפול החיצוני גם אם התרופה תשפיע?
שלום רב.
ספיגה של סרומה יכולה להמשך זמן רב מאוד.
הבעיה אינה הסרומה, אלא הזיהום. אם החום לא יורד ואין שיפור בגוש שנוצר, יש מקום לשקול ניקוז הקולקציה.
אני חולה בטריפל נגטיב, כרגע לפני ניתוח, וטופלתי ב-AC ולאחריו טקסול וקרבופלטין. קלינית הגבתי באופן מלא (במישוש אין זכר לגידול שהיה כ-4 ס"מ). גם באם-אר-איי אין האדרות חשודות בכלל. בממוגרפיה יש עדיין הסתיידויות אבל לא רואים גידול, אבל באולטרסאונד רואים עדיין שארית גידול של 1.2 ס"מ. אני יודעת שתשובה מליאה וודאית תהיה רק לאחר הניתוח ופתולוגיה. אך האם תוכלו לומר לי (בלי להתחייב) איזו הדמיה יותר אמינה? ומה מסביר את השארית שהודגמה באולטרסאונד?
תודה!
MRI הינה בדיקת הבחירה. לא יכולה להוסיף על מה שראה הרנטגנולוג.
בכל מקרה נשמע שקיבלת טיפול מצוין.
בהצלחה בניתוח,
שלום רב
ראשית, סליחה על המיילים הריקים ששלחתי קודם לכן...
יש לי סרטן שד מפושט לעצמות. מטופלת בפסלודקס וזומרה פעם בשלושה חודשים.
בשבוע שעבר היו לי כאבים באגן ולקחתי משככי כאבים. התייעצתי עם האונקולוגית שלי והיא שלחה אותי להקרנה אחת ברדיותרפיה.
השבוע אין לי כאבים, פשוט עברו להם. בשבוע שעבר קיבלתי עירוי זומרה. האם יכול להיות שהזומרה גרמה להפחתת הכאבים? ושאלה נוספת, אם כרגע אין כאבים, אז אין טעם לעשות הקרנה, נכון?
רציתי גם לשאול: האם אפשר להקרין אותו אזור פעמיים?
תודה רבה
נראה כי הטיפול בזומרה וכן הטיפול בפסלודקס עושים את העבודה.
את צריכה לברר עם האונקולוגית המטפלת, מה הסיבה להפנייה לקרינה.
לעיתים הסיבה היא אזור נגוע, שעלול להשבר ויש לטפל למנוע פגיעה קה באיכות
חיים.
בברכה ובריאות שלמה,
שלום,
אני בת 41
בבדיקת הממוגרפיה הראשונה שלי אובחנתי כי מבנה השדיים שלי
בעלות רקמה צפופה birads 3.
מה ההמלצות של ביצוע בדיקת ממוגרפיה (האם אחת לשנה) בגילי עם מבנה שדיים צפופים?
מרקם צפוף אינו שולל שימוש בממוגרפיה.
יש מקום להערכה של מצב דרגת הסיכון שלך לפתח מחלה, במטרה להחליט על תוספת של מעקב MRI שדיים.
בברכה,
הי,
אני מהצפון ולא מצליחה למצוא שילוב של שני מנתחים שמוכנים לבצע יחד כריתה ושיחזור לזמן הקרוב, הבעייה יותר בלמצוא כירורג פלסטי.
עזרה בדחיפות.
לאחר טיפול כימו של ec * 4 ו taxol and carboplatin במשך 12 שבועות עקב brca1 לסרטן מסוג tnbc, אישתי עברה ניתוח כריתה כפול עם שחזור.
התוצאות של הניתוח היו שמיתוך 5 לימפות שהוסרו 1 היתה עם סרטן פעיל בגודל קטן משני מילימטר, הגידול העיקרי מהשד הוסר כולו בגודל 10 מילימטר, הוא היה 40 מילימטר בשיאו.
אין לי מידע לגבי כמה % מהסרטן היה חי מהגידול העיקרי אבל הוא לא היה מת ולא היה לpcr.
השאלות שלנו:
האם נזדקק להקרנות? מה הטיפול המשלים לכזה מצב? האם זהו נחשב מצב שבו יש סיכוי גבוה יותר לחזרה של המחלה?
המצב האופטימאלי הוא העלמות מחלה .
שארית מחלה לאחר טיפול טרום ניתוחי היא סימן לכך שהסיכוי לחזרה גבוה יותר.
על פניו נראה שמתאימה לקרינה שלאחר ניתוח.
כמו כן, מתאימה להכלל במחקר "אולימפיה", שמציע טיפול משלים לנשאיות עם
שארית מחלה אחרי טיפול טרום ניתוחי .
תודה על המענה
האונקולוג והמנתחת שד המליצו שלא לעבור הקרנות ולא כריתה נוספת של בלוטות לימפה, עדיין עלינו להפגש עם רדיולוג שלו יש את המילה האחרונה.
כן דיברו על מחקר אולימפיה, אבל הסיכוי לקבל פלסבו מרתיע אותנו.
דבר נוסף - בתוצאה של הניתוח היה גם lvi presence - האם יש המלצה לטיפול במקרה כזה?
האם זה כל מה שאפשר לעשות? מה לגבי זלודה לher2 נגטיב? האם זהו משהו שניתן לחשוב עליו?