תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לפני כמה חודשים עברתי ניתוח כריתה וכרגע אני נמצאת עם מותחן, אתמול התחלתי הקרנות אך בעוד שבוע אני מיועדת לנסוע לחול האם ניתן להפסיד הקרנה אחת?
תודה
רונה שלום רב,
יעילות הקרינה תלויה בעמידה בלוח הזמנים שנקבע.
זה הוכח מעבר לכל ספק ולכן ממליצה לדחות נסיעה לחו"ל.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
שלום,
לאחר הוצאת 12 בלוטות למפה.לא הספיק 8 ימים עם נקז.הרופא החליט להוציא.הנוזלים הצטברו...הרופא לא היה זמין כמה ימים והיום שאב לטענתו רק 12 CC.הרגשתי הקלה ענקית,אבל אחרי כמה שעות כמעט הכל חזר(כמו בהנקה...).הוא אמר שאין מה לשאוב והגוף יספוג.פעם.
מה לעשות בינתיים?ההרגשה מאוד קשה.לילות סיוט.זה לא כאבים,אלא הרגשה אחרת,אז לא נראה שיש מקום לשיכוך כאבים.
האם הוא צודק שלא צריך יותר לשאוב?ואיך לעבור את התקופה?איך להקל על המצב?..
האם אפשר להתחיל כימו לפני שזה יחזור למצב סביר(מה אם לא יחזור בקרוב)?
שלום דינה
סרומה היא בעייה מטרידה אבללא מסוכנת.
ניקורים חוזרים עשויים לגרום לזיהום, ולכן יש נטייה להמנע מהם, אבל אם זה מאוד מציק מאוד אין מניעה לחזור על ניקור .
סרומה לא אמורה לדחות כימוטרפיה (אלא אם מתפתח זיהום
דר' תניר אלוייס
ואיך לדעת שזו לא דלקת?
כמה זמן צריך לסבול את הכדור?שבועות?חודשים?
סרומה היא הצטברות נוזל בחלל שנשאר מהניתוח, כמו "שקית" של נוזל
בבצקת הנוזל מתפזר בתוך הרקמה ואינו מרוכז במקום אחד.
קצב הספיגה משתנה אבל יכול לקחת גם חודשים.
יש קשר לזה שהוציאו את הנקז מוקדם אולי?היה יותר מ-30 ביממה...מי חשב...הייתי הולכת עם נקז חודש במקום סבל הזה.
הייתי 8 ימים.
בת 63 ללא עבר של סרטן שד במשפחה. פעם ראשונה שלי.
בבדיקה שגרתית נמצא עיוות ארכיטקטורה בגודל של כ- 0.5 ס"מ ברביע פנימי עליון שד ימין. ניתוח ביום שני הקרוב. אין עוד תוצאות ביופסיה מלאות. מה שיש:
JDC GRADE 2
Core of RT tissue involved by infiltrating duct carcinoma, grade 2. Clarifications are present. Receptors to follow.
מועמדת לעבור קרינה תוך ניתוחית. מה הסיכוי לאור הנתונים החלקיים שהוצגו להסתפק בקרינה וטיפול ביולוגי / הורמונלי בכדור למשך מספר שנים ולהימנע מטיפול כימותרפי? במידה ועוברים הקרנות ולקיחת כדור ביולוגי / הורמונחי ללא כימותרפיה מה הסיכוי הסטטיסטי להישנות המחלה?
תודה מראש.
תודה.
שלום רב,
איאפשר להתייחס לשאלתך בלי לדעת מה הרצפטורים, ובדרך כלל גם תוצאות סופיות של הניתוח, ולפעמים בדיקות נוספות (כמו אונקוטייפ)
אבל בכל מקרה 5 מ"מ זה גידול קטן מאוד עם סיכויי החלמה מצויינים.
G2 ID CARD, ER 90%, PRESIDENT 90%, Ki67 10-15%, Her2 negative, T1 N0
מה ניתן ללמוד מהתוצאה?
האם לפי התוצאה הנ"ל בשילוב עם גידול שהוא כ- 5 מ"מ יהיה גם צורך בטיפול כימוטרפי משלים (מלבד הקרנות וטיפול בכדור ל-5 שנים)?
לא שאני מבינה גדולה.
מה לגבי בלוטות הלמפה?לא צריך לדגום?
לי בזבזו 3 חודשים למיני בדיקות ודקירות ולפני ניתוח כבר ידעו שבלוטה נגועה.
בניתוח הוציאו 12 בלוטות מתוכן 4 נגועות.
כך גידול קטן בשלב 1 הפך לשלב 3.
ממתינה לכימו.
מן הסתם יש סיבה.
G2 IDC, ER 90%, PR90%, Ki67 10-15%, Her2 negative, T1 N0
כאמור, אישה בת 63, הניתוח ביום שני. תעבור קרינה תוך ניתוחית. עיוות ריקמה בגודל כ- 0.6 ס"מ. מה הסיכוי שניתן יהיה להימנע מכימותרפיה?
מה ניתן ללמוד על מאפייני הגידול?
תודה מראש!
שלום רב
הסיכוי שיהיה צורך בטיפול כימי משלים נמוך
אפשר אחרי הניתוח לשקול גם בדיקת אונקוטייפ שיכולה לעזור בקבלת ההחלטה.
שלום לכולם אני מאחלת לכל חולה החלמה מהירה בעזרת השם
אני סטודנטית שיש לי פרויקט ואני צריכה לראיין שש אנשים חולי סרטן אני מאוד אשמח אם תשטפו אותי
תודה מכל הלב
בברכה
אנדי
לגבי שאלתך הראשונה- על פניו סיימת את הטיפול. יחד עם זאת , כיון שהבעיה היא גניקולוגית ,כדאי לקבל המלצות מהגניקולוג המטפל.
דרך אגב האם בדקת אם את נשאית של הגן BRCA ?
לגבי השאלה השנייה-
באופן כללי מתחוור 'כי תחלואים רבים קשורים "בתזונת השפע "עמה מתמודד העולם המערבי. פרושו של דבר שפלח גדול מדי של התזונה מורכב מצריכת הפחממות . הסוכרים נכללים בקבוצה זו.
אין הדבר אומר שצריך להמנע מפחממות. ממש לא! הרי גם מערכת החיסון שלך זקוקה למרכיב זה. כאמור יש מקום לאיזון והמנעות מצריכת יתר סוכריפ. הדבר רלוונטי לבריאותך הכללית ולאו דווקא לאבחנה של DCIS.
כל טוב ובריאות שלמה,
דפנה שלום רב,
אני מבינה מבפנייתך שאת מבקשת חוו"ד על תמונות הסונר.
המומחים בעניין זה הם הרנטגנולוגים.
לא ניתן להכנס להריון תחת טיפול אנדוקריני .
שילוב לוקרין וארומזין הקטים את סיכויי חזרת המחלה בכ15% בהשוואה לטמוקסיפן בלבד.
אני שנתיים לאחר ניתוח הוצאת גידול ממאיר מהשד ללא גרורות. לא נשאית הגן ומטופלת בכדור הטמוקסיפן .לפני כחצי שנה עברתי ניתוח של הוצאת חצוצרות ושחלות עקב דימומים וציסטות שגדלו במשך הזמן.
שאלתי האם עלי להמשיך ולקחת את כדור הטמוקסיפן שגורם לי לתופעות לוואי ,למרות שעברתי כריתת שחלות וחצוצרות ואין לי ייצור אסטרוגן בגוף , ועם עלי להמשיך ולקחת כדור האם ניתן להחליף בסוג אחר בעל תופעות לוואי פחותות.
גופנו מייצר אסטרוגן גם לאחר כריתת שחלות.
רקמת השומן למשך היא בית חרושת לאסטרוגן.
לגבי הטיפול הפרטני הרי שלא העברת כל פרטים על מחלתך ולכן איני יכולה לחוות דעתי.
שלום, אני שנתיים אחרי סיום הטיפולים הכימוטרפיים והקרנות, טופלתי בטומוקסיפן והייתה לי תחושת כאבים בכל הגוף מאוד קשה החליפו לי לארומזין ועדיין סובלת מכאבים בעיקר בכל חגורת הכתפיים והירכיים, כולל הבזקי חשמל בגוף.
כמו כן עדיין כואב לי מאוד אזור הניתוח. האם זה רגיל, האם כל התרופות הניתנות למניעת חזרת סרטן השד אמורות ככה להקשות על איכות החיים?
אשמח לתגובה. תודה ורד
כאב באזור הניתוח הוא תופעת לוואי שכיחה גם שנים לאחר הניתוח.
לפי תאור התלונות- איני משוכנעת שהמקור הוא הטיפול האנדוקריני ולא הטיפול הכימי שקיבלת.
ממליצה לדווח לאונקולוגית המטפלת ולמצא את הטיפול המיטבי עבורך, גם בהתייחס לאיכות חיים.
ד.א.- הספרות מדווחת (באופן אולי מעט פרדוקסאלי) כי האמצעי היעיל ביותר לשיפור איכות החיים במקרה זה הוא פעילות גופנית.
בברכת בריאות שלמה,