תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
רקע- בת 28, לאחר ניתוח למפקטומי והוצאת בלוטת הזקיף שיצאה תקינה. גידול שבסריקות היה 1.8 ס"מ ולפי הדו"ח הפתולוגי 2.3 ס"מ. שוליים נקיים וללא מעורבות בלוטות. חיובי לher2 ולהורמונים. הייתי אצל אונקולוג על מנת לקבל תוכנית טיפול. הוא הציג בקצרה 3 פרוטוקולים- AC-T-H, TH ו-TCH. הוא נטה לכיוון הטיפול האגרסיבי ביותר- AC-T-H בגלל הגיל שלי ובגלל שהגידול הוא 2.3 ס"מ. במהלך הפגישה הוא יצא להתייעץ עם אונקולוגית בכירה (הוא מתמחה) והיא גם אמרה ללכת על פרוטוקול זה.
לאחר שהמקרה שלי הוצג במסגרת מפגש שבועי של האונקולוגים במחלקה, הוא יצר איתי קשר ואמר שהוחלט לשנות את הטיפול ל-TCH.
מספר שאלות:
1. האם טיפול זה מתאים למקרה שלי? קראתי באיזשהי כתבה שכשיש HER2 חיובי זה מתאים למצב שיש נגיעה בבלוטות ואצלי אין.
2. האם לא עדיף ללכת על טיפול יותר אגרסיבי עכשיו כדי להקטין את הסיכוי שהגידול יחזור? מאוד חוששת מזה..
3. לפי מה שהאונקולוג אמר בחצי משפט על TCH, אין הרבה מחקרים על הטיפול- האם אתן מכירות מחקרים בנושא?
שלום רב,
הטיפול לגיטימי.
לטיפול היותר אגרסיבי עלולות להיות תופעות לוואי משמעותיות, ארוכות טווח ולאו דווקא תוצאות טובות יותר.
בהצלחה
דר' רינת ירושלמי
שלום רב
האם יתכן שבזמן שבין סיום הכימו שבו הגידול היה קטן ולא מורגש בבדיקה פיזית (בערך 1 סנטימטר על 0.4) ועד הניתוח עצמו הגידול גדל כך שהוא ניתן למישוש (משהו די קשה באיזור בו היה הגידול בעבר) ? הזמן שעבר הינו 4 שבועות, הגידול הינו tnbc והוא אחרי EC ו . .Taxol and Carboplatin
ישנו גם brca1
נציין שהגידול הגיב לא כל כך טוב לEC אבל מאוד הצטמק תחת הטקסול והפלטין. האם זה אומר משהו נוסף על מידת האגרסיביות שלו? האם זה אומר משהו על הסיכוי ששלח גרורות?
הכל ייתכן
רומז לגבי אגרסיוביות הגידול.
מקווה שהניתוח בקרוב..
שבוע טוב,
במסגרת המלצה זאת רוצה להוקיר תודה למרכז לרפואה כירורגית לניתוחים לטיפול בסרטן השד - מרכז סרג'יקר.
במרכז זה עברתי בהצלחה ניתוח וטיפלו בי במסירות רבה. כמו כן, אני מודה על היחס האנושי הנפלא שקיבלתי.
שלום וברכה שמי שירן וכבר כמה שנים יש לי בליטה שנראת שומנית מתחת לבית השחי, לא כואבת ולא מציקה, פשוט מכוערת האם עלי ללכת לרופא מסויים שיבדוק את העניין ?
האם ניתן להוריד את הבליטה הזו ללא חשש מהתפרצות סרטן השד, או שאין בכלל קשר בין השניים?
מצורפות שתי תמונות- אחת של הצד עם הבליטה, ואחת של הצד הרגיל
קשה להבחין מהליום ארם מדובר בשומן תת עורי או רקמת שד עודפת.
עקרונית אפשר להסיר בניתוח, אבל צריך לקחת בחשבון שתשאר צלקת, ושלמרות שזה ניתוח שטחי ולא גדול, זה אזור רגיש וייתכנו כאבים אחרי הניתוח.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
אין אפשרות לתת שוב טיפול קרינתי משלים ולכן בדרך כלל חזרה של גידול בשד שעבר הקרנות מצריכה כריתה מלאה, אבל זה תלוי במיקום בגודל בגיל ובעוד כמה משתנים.
במשך מספר ימים קיים כאב בשד ימין, ניסיתי למשש ולבדוק האם יש גולה או משהו אחר, לדעתי אני מרגישה מין גבשושים אבל לא בטוחה מה אני מרגישה כי זה קצת מלחיץ. מה לעשות ולמי לפנות?
כאבים בשדיים הם תופעה שכיחה ולא מדאיגה, אבל כמו בכל מקרה של תסמינים חדשים - מומלץ לגשת להיבדק.
הרופאים שעוסקים בבדיקות כאלה הם בדרך כלל כירורגים, אבל אפשר לעבור גם דרך רופא/ת משפחה
מכיוון שאין אפשרות לתת קרינה פעם שניה, חזרת גידול באותו שד בעיקרון מצריכה כריתה מלאה, אבל יש היום טכניקות חדשות של קרינה חלקית / תוך ניתוחית שיכולות לחסוך הצורך בכריתה מלאה במקרה של חזרה שמאובחנת מוקדם.
בינואר 2015 נמצא גוש של 22 מ"מ בשד שמאל. עברתי למפקטומיה ודגימת בלוטות זקיף בבית חולים מאיר. שוליים נקיים. 3/0 בלוטות לימפה.
IDC TN KI 67 20% :
מיד אחרי הלמפקטומיה עברתי לב"ח תל השומר בשביל טיפולים.
קיבלתי טיפול כימי משלים בשישה מחזורים של CMF. קרינה משלימה של 15 פרקציות , סיימתי הקרנות בתחילת אוגוסט 2015.
10.5.16 .IDC TN G3 kI67 HIGH מהגוש ביופסיה בוצעה
PET-CT מצאה גושים בשתי הריאות
20.6.16 בתשובה הפתולוגית מהממצא בריאה מתאים למקור שד TN
26.6.16 התחלתי טיפול אדריאמיצין שבועי.
26.7.16 אחרי 5 מחזורי אדריאמיצין מפסיקים טיפול כי אין תגובה לטיפול זה.
עכשיו שוקלים את החלופות קרבופלטין / גמזר מול אריבולין.
עכשיו, השאלה שלי -
אני מפחדת!! המצב לא טוב. TN גרורית שכבר לא מגיב לCMF או אדריאמיצין. אני צריכה הב"ח שייתן לי הסיכויים הכי טוב לחיות כמה יותר ואני לא בטוחה שתל השומר הוא התשובה. תוך חצי שנה אחרי טיפולים לסרטן שד "פשוט" הסרטן חזר ולא תפסו את זה בזמן. עכשיו אי אפשר לעצור אותו.
האם יש ב"ח שמתמחה בסרטן שד גרורית? ובמיוחד TN? אני זקוקה לטיפול אגרסיבי כולל כל המחקרים שיש. אולי אני כבר צריכה לסמוך רק על נס אבל אני לא מוכנה לקבל את גורלי לפני שעשיתי כל מה שאני יכולה. אם יש בית חולים או רופא פה בארץ שמוכן לעזור לי להילחם אני חייבת למצוא אותו. אני צריכה ב"ח שייתיחס לרצינות של TN.
אז אני שואלת: האם יש ב"ח שמתמחה בסרטן שד גרורית? ובמיוחד TN?
לשאלתך- את נמצאת במרכז טוב שיודע לטפל במחלתך.
באופן כללי אציין שרמת הטיפול האונקולוגי בארץ גבוהה מאוד.
מציעה לך לבדוק אם את נשאית לBRCA.
יש טיפולים ביולוגים המתאימים לנשאיות במצב זה.
מאחלת לך בריאות שלמה,
יתודה לתגובה שלך. כבר עשיתי את הבדיקה לBRCA ואני לא נשאית BRCA.
אני יודעת שאני מטופל בב"ח טוב אבל לפעמים שומעים שב"ח X יותר טוב בשביל בעיות ניורולוגי. וב"ח Y יותר טוב לבעיות אורטופדי... אז חשבתי שאולי ב"ח אחר יותר מתמחה בעניין של סרטן TN.
תודה
באופן כללי אחרי ניתוח כריתת שד חלקית מומלץ להוסיף טיפול קרינתי משלים, שמפחית את הסיכון לחזרת המחלה באופן משמעותי.
צריכות להיות נסיבות די יוצאות דופן כדי לקבוע שאין צורך בהקרנות.
אם קיבלת חוות דעת סותרות מומלץ לפנות לחוות דעת נוספת ומכרעת של אונקולוג/ית , אולי של מומחה קרינה.
שלום לפני 4.5 שנים חליתי בסרטן השד (DCIS, שד שמאל, עברתי ניתוח למקטומי וטופלתי בהקרנות בלבד ). אני לא נשאית של BRCA1-2, אך מכיוון שיש רקע משפחתי רחב של סרטן השד, ואני אובחתי רק באמצעות MRI (גם לאחר האבחון, הממוגרפיה יצאה תקינה), אני מבצעת MRI מעקב כל שנה. להלן הממצאים שקיבלתי :שד ימין – ללא האדרה חריגה על רקע האדרת הרקמה הבלוטית שד שמאל – צלקת ברביע חיצוני עליון. ללא האדרה ברקמת השד. האדרה עורית ברביע פנימי עליון (502-783).אקסילה שמאל – בלוטה מעובה סיכום:1. האדרה עורית ברביע פנימי עליון של שד שמאל – להערכה קלינית.2. בלוטה מעובה באקסילה שמאל – להערכה בסונר מכוון.
יש לי תור למרפאה האונקולוגית רק בעוד חודשיים.מה עלי לעשות ? מה אומרים הממצאים והאם עלי להקדים את התור ?תודה
תשובת ה MRI שאת מצטטת מדבר על ממצאים שמצריכים בירור נוסף:
בדיקת רופא להערכה של העור בשד שמאל (אולי יש שם איזו עקיצה או פצע?)
ואולטרסאונד לבית השחי להערכה של קשר הלימפה המעובה
אפשר להתחיל את הבירור דרך רופא משפחה, כירורג או אונקולוג - מי שהכי זמין.
זה לא נשמע מאוד דחוף, אבל חדשיים זה קצת הרבה..