תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
חולת סרטן שד גרורתי בעצמות. בימעתי צילום חזה:
צל הלב אינו מורחב
מימין שני צללים מוקדים זעירים בשדה אמצעי תחתון.
משמאל שינוים אינטרסטיציאלים עם מוקדים זעירים באונה עליונה ,
וצל מוקדי בקוטר 1,5 ס"מ בשדה אמצעי,שגדל בהשוואה לצילום
. קודם מ-דצמבר 2015
שברים ישנים במספר צלעות.
סרעפות סדירות .
לא הודגם תפליט.
רציתי לדעת מה אומרות התוצאות?
פרטי בבקשה איזה חלק אינו מובן.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
שלום רב,
מעט הפרטים שמסרת נראה שאת מקבלת טיפול מתאים.
לקבלת הסברים את יכולה לפנות לרופא/ה המנתח/ת, לאחות המתאמת או לקרוא עוד באתר האגודה למלחמה בסרטן.
דר' תניר אלוייס
אי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני. הסצנים שאת מתארת לא משצעים מדאיגים וכאבים בשדיים הם תופעה שכיחה מאוד וכמעט אף פעם אינם סימן מחשדי לסרטן שד, אבל אם את עדיין מודאגת חזרי לרופא או פני לקבל חוות דעת נוספת.
רק שלב 4 נחשב גרורתי.
אשתי חולה בסרטן שד גרורתי לעצמות. לפני כחודש התחילה טיפול בפסלודקס. לפני כן טופלה בנבלבין במשך כשנה.
במהלך החודש הנ"ל עברה בנוסף הקרנות לעמוד השידרה ובסיס הגולגולת. מתי ניתן יהיה לבצע בדיקת מרקרים כדי לקבל אינדקציה האם הפסלודקס מגיב עם המחלה.
עברה CTPET ו MRI לפני כחודש.
טווחים של פעם בחודש- הם זמן מקובל.
יש לקחת בחשבון שטיפולים הורמונלים עובדים לאחריותר ולכן בדיקה אחרי החודש הראשון עשויה להיות מוקדמת מדי.
ציסטה אכן יכולה להתמלא מחדש תוך כמה ימים. אם זה מציק מאוד אפשר לבצע ניקור חוזר, אבל לא דחוף ולא חובה - הרבה פעמים הן קטנות ונספגות לבד.
ציסטה אכן יכולה להתמלא מחדש אחרי ניקור תוך מספר ימים.
אם זה מציק לך חזרי לרופאה, לפעמים מספר ניקורים חוזרים עוזרים .
שלום,
בביופסיה בשד אותרו הסתיידויות בנפח שח 5 סמ"ק בהן תאים ממאירים לא-פולשניים, אני ממתינה לניתוח להוצאתם. חלפה במוחי מחשבה על בה תסריט מפחיד.. אם הגוף שלי כשל ויצר תאים ממאירים בשד (עליהם אני ודעת), כלום יתכן שאותו כשל גרם לתאים ממאירים אחרים, במקומות נוספים בגוף, (שמקורם אינו בשד) , עליהם אינני יודעת(!) מה דעתכן\ם ? סביר שיתרחש? יש בדיקה שעשוייה לשלול את זה? תודה.
אפ הבנתי נכון את התיאור שלך אז הגידול שאובחן אצלך הוא טרום סרטני, גידול כזה אינו שולח גרורות לאיבריםן מרוחקים.
לגבי חשש מסוגי סרטן אחרים - בדרך כלל אין קשר, אבל בשביל לקבל הערכה מדוייקת יותר לגבי הסיכון שלך לפתח סרטנים מסוג אחר צריך לקחת הסטוריה מדוקדת כולל ספור משפחתי וחשיפות שונות - את זה אמור/ה לעשות הרופא/ה שמטפל/ת בך.
לום רב, אני בת 38.5 נבדקתי ממוגרפיה ונמצא ממצא לא תקין. לאחר מכן עשיתי אולט' נמצא גוש מוגדר כנראה לא שפיר. כירורג בדק ואמר לא מרגיש את הגוש ולבוא לבדיקה חוזרת עוד חצי שנה. לאימי היה סרטן השד לפני 12 שנה ועברה כריתה ללא כימו או הקרנות. אני מאד מאד מאד חוששת וזה נראה שרק דוחה את הקץ לעוד חצי שנה.. נראה גוש 10 מ"מ. גושים ברקמה הרכה. ממוקם ברביע פנימי תחתון. גבולות הגוש מוגדרים היטב. סמיכות רקמת הגוש נמוכה. לא מוגדר, כנראה שפיר.