תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אמא שלי עוברת כרגע טיפולי כימו בפעם השניה ,
בפעם הראשונה קיבלה ניולסטים ועכשיו קיבלה לנקווקס.
התופעות לוואי הרבה יותר קשות מאשר הניולסטים.
איך אפשר לרכוש אותו? האם קופ"ח כללית הפסיקה את השימוש בו?
יום טוב
קרולין
קרולין שלום רב,
על הרופא המטפל לציידך במכתב המסביר את הצורך לקבל ניולסטים.
התרופה קיימת ובשימוש .
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
הגודל לא ממש קובע לגבי הצורך בטיפול קרינתי משלים אחרי כריתת גידול ממאיר, ואני לא מאמינה שתמצאי בקלות רופא שיאמר לך שאין צורך בקרינה.
דר' תניר אלוייס
ייתכן והעלייה בCA15-3 מקדימה התקדמות מחלה.
בכל מקרה מציעה לחזור.
כל טוב,
דר' ירושלמי רינת
אני בת 33.8, הריון שבוע 16.
לפי יומיים חשתי בגולה בבית השחי, כי כאב לי שם. מאז הכאב קיים קלות רק במגע, אך הגולה עדיין קיימת. לדעתי פחות מ1 ס"מ.
כמו כן, יש לי כאבי גב- בחלק מרכזי עליון של הגב כבר חודשיים.
האם יכול להיות סרטני?
יש לציין כי בנובמבר 2015 הייתי אצל כירורג שד וכן עשיתי אולטרסאונד שדיים ובית שחי שיצא תקין.
תודה!
אין אפשרות לתת מענה לפניה כזו בפורום.
גשי להבדק אצל רופא/ה.
טיפול כימי גורם לירידה במערכת החיסון . באופו נדיר ניתן להידבק בסוגי חיידקים במרחצאות שונים. יש שוני בפעילות המערכת החיסונית בתלות בזמן שעבר מהטיפול הכימי.
בת 37, 3 חוד' אחרי לידה שניה, שתלי סיליקון מלפני 10 שנים. אני מבצעת בדיקת אולטראסאונד מדי שנה כדי לבדוק מה מצב השתל. בבדיקה האחרונה שביצעתי כעת נמסר לי כי בשד ימין לכיוון זנב השד הודגמה בלוטת לימפה אינטרממרית בגודל 0.9 ס"מ וכי בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. BIRADS2.
רציתי להבין מה זה אומר? האם יש טעם לאור הנתונים לבצע ממוגרפיה?
האם הבדיקה מספיק אמינה או שיש בדיקות נוספות שניתן לבצע, אני מאוד חרדה מסרטן השד?
תודה
לילי שלום רב,
הרנטגנולוג חשב שאין ממצא חשוד.
אם הרופא שלך לא חושד במשהו נוסף אין מקום להמשך בירור.
התשובה - קשרית בשד ימין מראה סונוגרפי שפיר קשרית ממרית מימין BIRADS-2
לא מבינה מה זה אומר... האם לגשת עם התשובה לכירורג?? אשמח על תשובתכם..
אין ממצא חשוד.
יחד עם זאת תמיד צריך לחזור עם התשובה לרופא השולח, לוודא שהתשובה עונה על השאלה ששאל.
עלי לעבור טיפול בהקרנות לשד ממנה הוצא גידול סרטני חודרני.
שאלותי: מהן תופעות הלוואי לטיפול בהקרנות לאזור השד לטווח הקצר והארוך?
האם ישנן תופעות לוואי בלתי הפיכות?
וכיצד ניתן להקל על תופעות הלוואי ?
אילו המלצות ישנן לאחר כל טיפול הקרנה?
קלריס שלום רב,
מרבית הנשים עוברות את הטיפול תוך שהן ממשיכות בחייהן הרגילים .
על פי רוב אין תופעות לוואי משמעותיות ארוכות טווח.
לפני הטיפול ישבו איתך רופא/ת אחות וישוחחו איתך ארוכות על התופעות האפשרויות גם הנדירות ביותר. כמו כן תקבלי הדרכה מדויקת כיצד להתמודד עם כל תופעה.
ממליצה לך לפנות לאגודה לקבל מהם חומר כתוב בעניין , כך שתוכלי להגיע עם שאלות מוכנות.
בהצלחה,