תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. חברה סובלת כמה זמן מכאבים בבית בשחי ולפעמים גם באיזור השד. היא אינה דוברת עברית, ולכן אני כותב ומברר פרטים כדי שנדע מה לעשות. אין לי שום ידע בנושא סרטן השד, אשמח אם מישהי מכן תוכל לפרט עבורי איזה בדיקות ממולץ שהיא תבצע... באיזה סדר.. איך לקבל הפניות לבדיקות הללו... באופן כללי, מה התהליך שצריך לעשות כדי לדעת בוודאות מה מקור הכאב. אנחנו קצת אבודים ולחוצים.יש לנו תור שבוע הבא לאולטרה-סאונד בית שחי וחזה. חוץ מאולטרה סאונד, איזה עוד בדיקות לעשות? כל פרט שתוכלו לחלוק איתי יתקבל בברכה..תודה רבה!
מומלץ לגשת להבדק אצל רופא ולבצע בדיקות נוספות על פי הנחיותיו.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
http://goo.gl/forms/IZIQFr2jua7BDd8l1
אני מקבלת זריקות פסלודקס מזה כמה חודשים. סובלת מבחילות שלשולים חוסר תיאבון וחולשה שלא היו לפני קבלת הזריקות.אשמח לדעת איך אפשר להקל על התופעות? תודה.
הדס שלום רב,
התופעות שאת מתארת מאוד לא מאפיינות את פרופיל תופעות הלוואי של הטיפול.
מציעה לבדוק סיבה אחרת לתופעות.
דר' רינת ירושלמי
משפחה מחפשת תרומה או מכירה במחיר מוזל של תרופת אפיניטור(AFINITOR). אם יש בידכם תרופה זו, אנא צרו קשר עם אריק טל. 0524000940
לד"ר ירושלמי שלום רב,
אני חולה גרורתית, לאחר מספר קווי טיפולי הורמונלים וכימו. כעת מטופלת בxeloda.
אודה לך על התשובות, לשתי השאלות, כדלקמן:
לאור השלב מאוד מתקדם של המחלה שבו אני נמצאת, זה מאוד חשוב לבצע את הבדיקה.
אודה מכל הלב על תשובתך.
רונית שלום רב,
1. לא
2. אכן מקובל להמנע מטיפול כימי כשבועיים לפני הבדיקה. הסיבה: metabolic shutdown. כלומר, הבדיקה מבוססת על קליטה של הגידול את הסוכר המסומן רדיואקטיבית. אם קיבלת טיפול ייתכן ולא תהייה קליטה למרות שיש גידול פעיל.
שני פתרונות- האחד אם אפשרי - להמנע במשך שבועיים מן הטיפול. באופן אישי- אני מעדיפה לעקוב אחר המטופלות שלי, המקבלות טיפול כימי בעזרת CT ללא PET. הבדיקה נותנת מספיק מידע בכדי להחליט אם הטיפול עוזר ללא פגיעה ברצף הטיפול. תוכלי לבקש את הרנטגנולוג להשוות את תמונות הCT לתמונות הCT בבדיקת הPET.
בהצלחה,
בת 39 לא זוכרת מתי וסת אחונה
לפני כימומים במהלך מקלחת הרגשתי בגוש בשד ימין הגוש באזור החיצוני של השד לכוון בית החי במישוו בערך כגודל זית בעת מגע יש כאב
אשמח לעזרה תודה
קרוב לוודאי שזה לא משהו מסוכן אבל חשוב מאוד לגשת להבדק אצל רופא בהקדם לראות אם צריך בירור נוסף.
ההמלצות שקיבלת כולן נכונות.
כיון שמדובר בגידול קטן יחסית ללא מעורבות בלוטות- מה שצריך להנחות אותך- איך את משלבת את טיפולי שימור הפוריות עם כל הסידרה הזו.
הדבר תלוי כמובן בין השאר במועד הווסת.
היי,
חליתי לפני כשנה בסרטן השד.
עברתי טיפולים כימוטרפיה, הקרנות ואני אחרי הכל ברוך השם.
לאחר טיפולים כימוטרפים קיבלתי כדור טמוקסיפן ואני שותה אותו קבוע כל יום.
מיום שהתחלתי את הטיפולים קיבלתי זריקת לוקרין כל 3 חודשים ( סה"כ קיבלתי 4 זריקות עד היום) .
לאחר כמה זמן אני צריכה לקבל מחזור? והאם זה בסדר שהפסיקו לי אותה או שצריך להמשיך עם הזריקה לעוד שנה עד שאני אוכל להיכנס להריון?
ההמלצה להפסקת הווסת היא ל5 שנים.
התאוששות השחלות היא עניין אינדוידואלי. במידה ואת מעוניינת להפסיק את הטיפול לפני הזמן המומלץ לצורך הריון או מסיבה אחרת - יש מקום לשיחה עם הרופא/ה המטפל/ת.
בברכה ובהצלחה,