תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
ממוטומיה היא מחט עבה יותר ששואבת את הרקמה לתוכה, ואפשר להשתמש בה בהנחיית ממוגרפיה או אולטאסאונד.
ביופסית טרוקט היא קצת יותר דקה, שואבת פחות חומר, ומתבצעת בהנחיית אולטרסאונד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
הפורום נמנע מהמלצות, בכדי לא להפוך לאתר פרסומי.
דר' רינת ירושלמי
תחפשי אותי בפייסבוק ותשלחי לי הודעה. השם שלי הוא
Yifat arieli kupershtokh
שלום
אני בת 40 לפני 6 שנים עברתי ניתוח להוצאת פברואדנומה מורכבת. לפני מס ימים עברתי ממוגרפיה ואולטרסאונד ונשלחתי לממוטומיה. מיותר לומר שאני מפחדת מהבדיקה ובעיקר מאוכזבת. חשבתי שאם אני עוברת את הניתוח אני חוסכת מעצמי את הסבל העתידי...
בגלל הלחץ והחרדה שלי מהבדיקה וגידול...אני רוצה לשאול האם אני יכולה להיכנס לבדיקה עם חברה? אני ככ חרדה!
ממוטומיה אינה בדיקה טראומטית במיוחד
מתן רשות כניסה למלווה תלויה במדיניות המכון בו תתבצע הבדיקה, אך בדרך כל לא מקובל ואין צורך - אחות שמתלווה לבדיקה יכולה להחזיק יד ולתמוך כמו חברה, ואין סכנה שתתעלף או תזדקק לטיפול בעצמה..
ב-15.5.16 העליתי שדאלות הנוגעות להמשך שימוש בלטרוזול כעבור 6 שנים של שימוש וכן שאלה הנוגעת לשימוש בוגיפם. השאלות ונסיבות השימוש מפורטות מאד בשאלה מיום 15.5.16.
אודה עבור ממענה.
מאירה רון
מאירה שלום רב,
את שואלת שתי שאלות.
הראשונה לגבי משך הטיפול האנדוקריני:
קיימות מספר עבודות שהתפרסמו לאחרונה המלמדות אותנו כי יש יתרון לטיפול אנדוקריני ארוך יותר מ5 שנים. אומנם אין עבודה בה הנשים נטלו קודם 5 שנים לטרוזול ואח"כ 5 שנים טמוקסיפן, אבל ההגיון אומר שקרוב לוודאי יש יתרון לשילוב זה במקרים מסוימים.
האם את המקרה הזה? מהנתונים שהעברת אין לי מספיק מידע .
לגבי שימוש בוגיפם- המידע שקיים בספרות, מוודח כי למרות שהטיפול תוכנן מראש כטיפול מקומי, קיימת ספיגה של האסטרוגןגם למערכת הדם. כאשר מדדו את רמות האסטרוגן, מצאו רמה בדם המגיעה לפי 5 מזו ללא הטיפול הוגינאלי.
המידע לגבי בטיחות הטיפול ובודאי בשימוש ארוך טווח כמו שלך מוגבל מאוד!!
אשתי חולה בסרטן שד גרורתי מזה מספר שנים. עברה טיפולים כימותרפיים והקרנות מידי פעם. מקבלת טיפולים כימותרפיים לפי תגובת התרופה. הטיפול האחרון היה נבלבין במשך כשנה. כעת הוחלט לנסות טיפול הורמנלי בפסלודקס. מדובר בהזרקה של 2 זריקות לשריר אחת לשבועיים.
האם ניתן לבצע את ההזרקה בסניף קופת חולים המקומי או עדיף לבצע במחלקה האונקולוגית בבית החולים? מה תופעות הלוואי הצפויות?
תודה
שלום,
עברתי ניתוח להוצאת גידול ממאיר מהשד ב-16/04/16.
נקבע לי תור לפגישת הכנה במחלקת רדיותרפיה ל-30/06/16 שלאחרייה אתחיל בקבלת טיפול הקרנתי כנראה בחודש יולי.
מאחר ויעברו כחודשיים וחצי מיום הניתוח ועד התחלת קבלת ההקרנות אשמח לדעת האם טווח הזמן הזה אינו מסכן את בריאותי?
בתודה מראש על תשובתכם.
שלום גלית
מומלץ להתחיל הקרנות 3-8 שבועות אחרי הניתוח אבל שבועות ספורים לכאן או לכאן כנראה אינם קריטיים. אם את מודאגת פני לרופאים המטפלים בך להתייעצות.
בת 57 , אובחנתי לאחרונה כחולה בסרטן שד.
עברתי למפקטומי ואלה תוצאות הביופסיה+ פתולוגיה :
IDC grade 2 ,stage T1c(1.5cm) N0(0/3)M0
ER+3 / PR+3 / her-2 neg / KI67=50%
לאור הערך הגבוה של ה KI67 , בוצעה בדיקת אונקוטסט וה- RS הינו 28.
הומלץ לי ע"י אונקולוג לבצע 4 טיפולי כימותרפיה , ולאחר מכן הקרנות וטיפול תרופתי.
לפי הגרפים של האונקוטסט , הבנתי שטיפול הכימו במקרה שלי ( RS=28) , מוריד ב 5% את הסיכוי להישנות הסרטן ביחס ל RS שהחל ממנו ממליצים על טיפול כימותרפי (שהוא 26 לדברי הרופא).
אני מתלבטת האם לבצע טיפול כימותרפי שמשפר את הסיכוי לאי הישנות הסרטן ב 5% או להסתפק בהקרנות ובטיפול התרופתי. (האונקולוג מבין את התלבטותי במקרה זה).
מה דעתכם?
תודה רבה
נראה שקיבלת את מלא האינפורציה.
מן הסתם החלטה מסוג זה לא יכולה להעשות דרך אתר באינטרנט.
בהצלחה,
יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
לחצו על הקישור המופיע למטה לפרטים נוספים ולרישום
אני חולת סרטן צוואר הרחם לשעבר . טופלתי בהקרנות ובכימוטרפיה במינון נמוך.
המחלה עברה אך לפני כחודש אובחנתי כי המחלה חזרה אך במקום אחר ובשתי נקודות קטנות.
בגלל שכבר עברתי בעברי הקרנות הרופא אמר כי אין באפשרותו להקרין יותר וכי הוא ממליץ על טיפול כימי בשילוב אבסטין , פעם אחת כל שלושה שבועות במשך ארבע פעמים.
שאלתי היא האם כדי לעשות התאמה גנטית בכדי למנוע כמה שיותר את תופעות הלוואי? (אין לי בעיה לעשות זו באופן פרטי) ולמיטב ידיעתי הם עובדים בשיתוף עם האונקולוג המטפל.
האם זה יכול לעזור ואולי אף למנוע את נשירת השיער??