תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
בת 43, לפני החלפת שתלי סיליקון והתבקשתי ע"י הכירורג פלסטי לעשות בדיקה ידנית ואולטרסאונד.
הבדיקה הידנית יצאה ללא גושים במישוש והוא המליץ לי לעשות ממוגרפיה וגם אולטרסאונד רק בגלל הגיל שלי.
כרגע אני מתמקדת בניתוח הפלסטי...
האם אולטרסאונד שד לבד מספיק לגלות: קרעים בסיליקון וגידולים?
אני מאד מפחדת ממוגרפיה בגלל הקרינה.
תודה
שלום רב,
כמות הקרינה בממוגרפיה היא קטנה מאוד.
הבדיקה הטובה ביותר לאבחון קרעים בשתל סיליקון היא MRI שדיים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום, אני מתחתנת בעוד חודש בערך,
וכבר חודש יש לי כאבים בשד השמאלי עם הקרנה ליד, אני בת 23 והכאבים לא עוברים או פוסקים, אני מפחדת ללכת לבדוק מה ישלי
ואני גם לא יודעת מה צריך לעשות בכלל, ?
ומפחדת לספר למישו בנתיים אפאחד לא יודע מיזה רק אני,
אני חוששת בבקשה תעזרו לי ! !
שלום מעיין
כאבים בשדיים הם תופעה שכיחה מאוד בכל הגילים, ובדרך כלל אינם מעידים על בעייה כלשהי, אבל רק רופא שיבדוק אותך יוכל לקבוע אם יש צורך בבירור נוסף.
פני לכירורג/ית שד להבדק.
רינת שלום רב.
מאז הכימו שקבלתי לפני כשנתיים יש לי בעיית טעמים באיזור שן אחת. טעמים של חמוץ ומלוח נתפסים באיזור ואורך שעות על שעות -ולא עוזר מתוק או צחצוח להפגתם. גם בזמן הכימו זרמו מאיזור זה בלבד-טעמי התרופות. אני מתרוצצת בין רופאים נחשבים ועד כה לא נפתרה הבעייה ואף מעצימה.
שאלתי היא האם נתקלת בתופעה דומה -האם ייתכן כי יש שינוי בתיפקדי הרוק מהכימו- האם זה ייתכן רק באיזור אחד והעיקר מה עושים עם הטעמים האלה בעתיד.
אם נתקלת בתופעה כזו אעריך מאוד אם תפני אותי לגורמים המתאימים . אני ממש בחוסר אונים מכך.
מהקרייתית!!!
הפרעה בתחושת טעם חולפת עד מספר חודשים אחרי טיפול.
נראה כי במקרה שלך יש בעייה נוספת.
לצערי אין לי רעיון עבורך פרט להציע התייעצות עם מומחה פה ולסת/רופא אף אוזן גרון.
בברכה ושבוע טוב,
דר' רינת ירושלמי
שלום ד"ר רינת
האם קיים טיפול ביולגי לסרטן השד ?
רונית שלום רב,
לשמחתנו יש טיפולים ביולוגים רבים לסרטן השד , המותאמים לפי תת סוג המחלה.
כפי שהשבתי בעבר- בכל התלבטות בנושא שילובי תרופות - יש לפנות לרוקח הקהילתי.או ליחידת המידע התרופתי בבית החולים בו את מטופלת. הרוקחים יבדקו עבורך את האינטראקציות הבין תרופתיות.
ניתן לפנות גם לרופא המטפל במידה ואת מתלבטת בעניים נקודתי.
לד"ר ירושלמי שלום רב,
אני חולה גרורתית בשלב מתקדם של המחלה עם גרורות בריאות, כבד ...
כעת אני מטופלת ב-xeloda .התוצאה של platelets בספירת הדם אחרונה היא: 103
לאור זאת, אני יכולה להמשיך עם אותו מינון? אני נמצאת בשלב מאוד מתקדם של המחלה וכנראה שהתרופה עוזרת. לכן זה מאוד משמעותי להמשיך ללא כל שינוי .
תודה רבה מראש על תשובתך.
ירדנה שלום רב,
ספירה מעל 100 (אלף) נחשבת לתקינה במונחים של טיפול כימי.
בהצלחה,
אני מטופלת בטמוקסיפן כמעט שנתיים וחצי עד כה.
בתקופות שלפני נטילת הכדור נטלתי לתקופות סרוקסט חרדות.
הבנתי שאי אפשר לקחת אותו במקביל לנטילת הטמוקסי.
אשמח אם תרשמו לי אילו כדורים אחרים- תואמי סרוקסט- ניתן לקחת במקביל.
לתשובתכן אודה. ליאל.
יש מספר תרופות שניתן לקחת בשילוב: למשל ציפרלקס או effexor
גילו לי לצערי גוש סרטני בגודל של כס"מ וטיפה.
לא יודעת איפה מומלץ לנתח בלינסון? אסף הרופא? פרטי?
מי מכיר? מי עבר את זה?
חוץ מזה אם אפשר המלצה על מרדים טוב עקב בעיות לב
הרופא שהמליץ על ניתוח אמר שאין הבדל גדול.בין בילינסון(קרוב לבית) ואסותא.רק שבאסותא יש השתתפות עצמית ואפשר לבחור מנתח ויש גמישות במועד הניתוח.
אצלי זה 1.7 ס"מ והוא אומר שזה קטן מאוד...
הפורום אינו יכול להמליץ על רופאים מסוימים.
בברכה ובהצלחה,
דר רינת ירושלמי
לפני כ-6.5 שנים חליתי בסרטן שד דו-צדדי מסוג
breast carcinoma bi-lateral
HRT associated RT IDCF G2 T!a-b NO MO ER+PR+Her 2
Left IDC G1 T1 bN1aMO ER+PR-Her2
בעקבות ממצאי בדיקת אונקוטייפ, הוחלט על מתן הקרנות בלבד, ללא צורך בטיפול כימותרפי וכן על טיפול בפמרה (לטרוזול).
לוקחת לטרוזול במשך 6 שנים. במקביל משתמשת בוגיפם, פעמיים בשבוע, בשל יוב ש בנרתיק.
בהמלצת רופאה אונקולוגית, הופסק כיום הטיפול בלטרוזול והוצע לשקול אפשרות להמשך טיפול בטמוקסיפן (ידוע לי כי בדרך כלל , התהליך הפוך, אולם בשל העובדה שלא קבלתי טיפול כימותרפי, הוחלט בזמנו על טיפול מיידי בלטרוזול).
כרגע לא מקבלת טיפול תרופתי כלשהו.
שאלותי:
1. האם יש טעם בטיפול בטמוקסיפן כיום, לאחר סיום אחר5י למעלה מ-6 שנים של טיפול בלטרוזול.
2. האם יכולה להמשיך להשתמש בוגיפם.
מאירה