תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ברצוני לבקש המלצה על אונקולוגית שעובדת עם מכבי באזור המרכז. הכי חשוב שתהיה אנושית ונעימה.
תודה
הי כל החודש ביליטי בלעבור בדיקות MRI PETCT לבירור מצב בגוף כולוץ אז כך, לפני 3 שנים מצאו LCIS עברתי ניתוח LUMP תשובה פטולוגית שפיר. לפני חודש גילוי של 2 כבר DCIS. אני בת 48 עם סיפור דודה נפתרה ממחלה. אני לא יודעת עם אני נסעית מוטציה. רק השבוע יש לי תור עם גנטיקאי.
בקרתי ביועצת אונקולוגית היא ממליצה על הוצאת גידולים, טיפול קרנות וארמונלי.
היא לא דברה בכלל על קריטה השדיים. אני לא סגורה עם זה. האם המחלה תחזור? בגיל שלי?
אני היום מגיעה לכירורגית חדשה לשמוע מה דעתה.
אני צריכה תמיכה ולדעת מה לנכון לעשות.
תודה לכם
שלום רב,
נראה שאת נחשפת לכל הגורמים המקצועיים המתאימים שיוכלו להוביך אותך להחלה הנכונה.
דרך ארוכה לפנייך וחשוב מאוד שתפני לעובדת הסוציאלית במכון שתסייע לך למצא את משאבי התמיכה המתאימים לך ביותר.
בברכה ובהצלחה,
דר' רינת ירושלמי
יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן לנשיםצעירות (עד גיל 50) המתמודדות עם סרטן השד, יתקיים ביום ד', 16/3/16 בגבעתיים.
יום העיון מיועד לחולות, למחלימות ולבני משפחותיהן וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום.
נדרשת הרשמה מראש.
לתוכנית יום העיון ולרישום:
http://bit.ly/1Q2bb2D
שרי שלום רב,
בעיקרון יש מעט מאוד מידע על שימוש בהורמונים אצל נשים שלקו בסרטן השד. ככלל אצבע מוטב שלא...
לגבי אוויסטה. הרי שאויסטה היא תרופה שמטרתה למנוע אוסטאופורוזיס ויש ביכולתה גם למנוע הופעת סרטן שד אצל נשים שטרם חלו. התכשיר אינו מקובל כטיפול אנטיסרטני אצל נשים שכבר לקו במחלה.
בברכה,
מדובר במונח מלכסיקון עולם הרנטגן.
יש ממצא בשד- למשל ציסטה או צלקת , אולם הרנטגנולוג משוכנע שמדובר בממצא שפיר.
לפני כחודש עשיתי בדיקת ממוגרפיה עם חומר ניגוד, והממצא הראה על צביעה אסימטרית בשד שמאל, רביע עליון חיצוני BIRADS 2 השלמה באולטרסאונד הראתה על מס' ציסטות פזורות גודל 0.6-0.8 ס"מ.
ההמלצה הייתה לעשות MRI שדיים.
בנוסף מזה כמה שבועות אני סובלת מכאבים בשד השמאלי בלבד שאינם חולפים עם קבלת המחזור. הכירורג שחזרתי אליו לא התרגש מהממצא או מהכאבים.
התור ל MRI הוא רק לעוד חצי שנה (וגם לממוגרפיה חיכיתי חצי שנה) ואני מאד מודאגת. האם כדאי לחכות חצי שנה או לעשות באופן פרטי בעוד חודש?
אני בת 44 האם תור של חצי שנה לממוגרפיה + חצי שנה ל MRI נחשב גילוי מוקדם?!
אי אפשר בפורום כזה לתת ייעוץ פרטני, אבל בעיקרון כאבים בשדיים אינם אופייניים לסרטן שד, בוודאי לא לסרטן שד מוקדם.
בנוכחות ממוגרפיה ואולטרסאונד עם ממצאים שפירים (שזו המשמעות של BIRADS2) לא ברורה לי סיבת ההפניה ל MRI, ולכן אין לי שום הערכה למידת הדחיפות.
דר' תניר אלוייס
לפני כשבע שנים חליתי בסרטן (גידול בשד עם מעורבות בלוטות). לאחר כימוטרםיה, כריתת שדיים כפולה ושחזור מידי (נשאית של הגן) הקרנות וטיפול ביולוגי וכיום ללא עדות למחלה.
מאחר ועברתי הקרנות לבית השחי- האם ניתן להסיר שיער בבית השחי באנפרה אדום/לייזר ללא סכנה ללימפדמה?
תודה (מקווה שאני בפורום הרלוונטי)
אין מניעה מהסרת שיער בלייזר, חשוב רק להקפיד שהעור לא יזדהם באזור ע"י ניקוי יסודי במים וסבון לפניואחרי כל טיפול.
בדרך כלל אחרי טיפול קרינתי לבית השחי כמות השיער פוחתת משמעותית באזור.
קיים מידע חדש יחסית שהפסקת ווסת במקרים מסוימים מקטינה באופן ניכר את סיכויי חזרת המחלה. למשל בצעירות מתחת לגיל 35 וכן אצל נשים שקיבלו טיפול כימי והווסת לא פסקה כתוצאה מהטיפול.
מקווה שמידע מועיל לך.
שלום. לפני חצי שנה עברתי ניתוח לכריתה חלקית בשד ולפני חודש סיימתי ההקרנות.
האם מותר לי לטבול בבריכה של מקווה ?
האם מותר לי להכנס לסאונה ?
תודה מראש.
אם אין פצעים פתוחים - אפשרי.
ממליצה להתייעץ עם מי שבדק אותך גופנית: האונקולוג/כירורג/רדיוטרפיסט.
אשתי עברה סרטן שד כימותרפיה, ניתוח והקרנות. עברה חודש לאחר סיום ההקרנות בדיקת דם שם היה תוצאה של TSH 0.01 FT4=16.67 FT3=6.85
מה זה אמור להביע?
ממה יש לחשוש?
מה אפשר לעשות?
אתה מתאר מצב המתאים לפעילות יתר של הבלוטה.
בד"כ המצב השכיח יותר הוא תת- פעילות.
בכל מקרה, ממליצה לחזור על הבדיקה ולפנות לאנדוקרינולוג.
כל טוב,