תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,אני בת 23.
בערך בשבועהאחרון שמתי לב למה שנראה כמו קילוף מסביב לפטמה, לאדום מסביב לפטמה, ולכך שהעור מאוד התקשה.
קראתי המון באינטרנט על כך שאלו תסמינים של מחלת פאגט.
ב שום מקום לא היה כתוב שזה יכול להיות משהו אחר.
אשמח לשמוע ממך כמה לדעתך אני צריכה להיות מודאגת. קבעתי כבר תור לכירורג אבל שמעתי שרבים מהרופאים חושבים שזאת סתם דלקת בעור ומתעלמים.
תודה
גל שלום רב,
מחלת המפאג'ט בגילך- נדירה.
יחד עם זאת, שינויים במראה הפטמה דורשים בדיקה והתייחסות בהתאם.
לצערי הרב, לא ניתן לאמר מעבר לכך מבלי לבדוק.
כל טוב,
דר' רינת ירושלמי
שלום רב,
אין כל מניעה בטיסות.
מומלץ להשתמש בשרוול לחץ במהלך הטיסה ויש אומרים גם כמה שעות לאחר מכן.
כל טוב וטיסה נעימה.
לד"ר ירושלמי שלום,
אני חולה עם גרורות בעצמות, ריאות וכבד. לאחר מספר טיפולים הורמונליים וכימו ובעקבות התקדמות המחלה, אחת מהאופציות המומלצות כעת, היא טיפול בirinotecan. השאלה שלי: האם קיימים ממצאים חיוביים משמעותיים לתגובה לטיפול(בארץ או בחו"ל)?
אודה מכל הלב על תשובתך.
ירדנה שלום רב,
אירינוטקאן אינה נחשבת כטיפול סטנדרטי לסרטן השד.
מה הסיבה שנבחר דווקא טיפול זה?
בברכה,
אנא פני עם שאלה זו לפורום לרפואה אינטגרטיבית.
שלום,
לגבי בדיקת MRI שד :
מה פירוש "מוקד" ( 0.5 ס"מ) ? לעומת גוש למשל ?
ומה המשמעות אם מציינים BIRADS 4, בלי לאפיין תת-סיווג ?
תודה !
ייתכן שב"מוקד" הכוונה היא לאזור שקולט את החומר שהוזרק - אבל צריך לראות את התשובה במלואה.
הרכבה פעמים לא מתחייבים ב BIRADS4 לצצ הסוגיםף אבל BIRADS4 מגדיר ממצא שמחייב ביצוע ביופסיה לשלול ממאירות (אם כי דרגת החשד אינה גבוהה)
דר' תניר אלוייס
ד"ר אלוייס, המון תודות !!
אכן הומלץ על ביופסיה. המילה "מוקד" לא מובנת לי, אבל נראית לי פחות מאיימת מ-גוש.
האם נהוג לתת מידות אורך ורוחב של מימא בשד?
בדרך כלל מקובל לציין שני ממדים לפחות של ממצא ב MRI
ערב טוב,
האם יש מניעה לקבל עיסוי או רפלקסולוגיה המלווים בשמנים אתרים?
לא.
שלום לכולם,
אשתי עברה נתוח להסרת גידול סרטני בשד, הנתוח עבר בהצלחה, בלוטת הזקיף נקיה והגידול הוצא במלואו עם המעטפת. האונקולוג, ד״ר שיפר מבי״ח פוריה הכריז שההיא נקייה מסרטן אך עליה לעבור 33 הקרנות ברמב׳ם וטיפול הורמונלי במשך חמש שנים. לפי הבנתנו טיפול זה הוא פוגעני, מתערב במערכות הגוף, ואולי לא הכרחי כי הוא רק ״ליתר בטחון״
כשדיברנו עם הרופא על טיפולים אלטרנטיבים לחיזוק המע החיסונית, שיקום המערכת הלימפטית והחזרת הגוף למצב בו הוא מתמודד בעצמו מול תאים סרטניים קיבלנו מבטים משתאים ותגובות כמו: ״שרלטנים״ ״אין מחקרים בתחום זה שמוכיחים זאת״ וכו.
שאלתי היא: האם יש במערכת הרפואית (אנחנו לקוחות כללית) אונקולוג שמכיר אלטרנטיבות לא פוגעניות לניקוי מסרטן שיהיה מוכן לבצע מעקב רפואי מול אשתי ?
תודה רבה על תשובתכם
יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן לנשיםצעירות (עד גיל 50) המתמודדות עם סרטן השד, יתקיים ביום ד', 16/3/16 בגבעתיים.
יום העיון מיועד לחולות, למחלימות ולבני משפחותיהן וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום.
נדרשת הרשמה מראש.
לתוכנית יום העיון ולרישום:
http://bit.ly/1Q2bb2D
יש ברשותי כדורי אולפריב שרכשתי לאשתי ואין לי בהם צורך יותר
אפי 0545855856