תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
דלית שלום רב,
לא מדובר בתופעת לואי שכיחה.
מציעה, כי בהסכמה עם הרופא/ה המטפל/ת , תפסיקי את הכדור לשבוע ותראי אם התלונות חולפות.
בברכה ושבוע טוב,
דר' רינת ירושלמי
שלום לכולן
אני אמורה לעבור ניתוח כריתה מלאה ושחזור בו זמנית, הפלסטיקאי המליץ על ניתוח מיקרו כירורגי.
אשמח לשמוע דעות (מקצועיות) ואישיות, של נשים שעברו ניתוח כזה.
הבנתי שההחלמה לא קלה.
תודה מראש
אחותי חלתה בסרטן השד. היא מתוכננת לבצע את הבדיקה הגנטית למציאת הגן שגהווה אחד הגורמים לסרטן השד.
רופאה אמרה לי שאם התשובה תצא חיובית, עלי לבצע גם את הבדיקה הגנטית. אם התשובה היא שלילית, אז אני גם לא נושאת את הגן.
האם אפשר לקבל בבקשה הסבר, איך הגנטיקה במקרה של הגן הזה עובדת. האם הגן רציסיבי או דומיננטי ?
תודה מראש.
שלום איריס
מדובר בגן דומיננטי, ולכן מספיקה תורשה מהורה אחד בלבד כדי לפתח את המחלה (או להיות בסיכון מוגבר).
בהנחה שאת בריאה, אם אצל אחותך לא תמצא מוטציה, אין טעם לבדוק אותך (אלא אם תמצא מוטציה אצל אחד ההורים, לא ציינת אם יש סיפור של סרטן שד גם בדור ההורים).
לקבלת הסבר פרטני ומלא את יכולה להפנות לייעוץ גנטי, שם יסבירו לך אם ולמה כדאי לבצע את הבדיקה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
סרטן בשד שמאל גודל 1.9 ס'מ לובולרי + PR+T1C, NO,MO, ER
KI67- 80% GR-3
עברתי בדיקת פרוסיגנה PAN-50- -תוצאה סבירות לחזרה 11%.
הוחלט לא לקבל טפולים כימותרפים רק הקרנות והורמונים.
הרופא קבע לי 15 טיפולי הקרנות שיחלו חודשיים וחצי לאחר הניתוח.
האם סביר?
תודה על תשובתכם.
ריבה שלום,
סביר בהחלט.
מדובר בשיטה קנדית מקובלת.
בהצלחה.
אשמח לדעת אם יש חנויות חזיות ביררושלים אשר יכולים לעזור לי בקניית חזייה אחרי לומפקטומי- הייתי כבר ב delta, intima, you אין להם
אני מידה גדולה, צריכה ללא תפרים וללא ברזל
בתודה מראש
ממליצה לך בחום לפנות לחנות בשם "מירל" זה האתר שלהן:
mirell.co.il
בהצלחה
שלום רב,
בעיקרון אין מקום לתוספת קרינה, אלא אם כן הגבול נגוע או קרוב מדי לפטמה.
הריון לכשעצמו לא יפחית את סיכויי ההחלמה, אלא אם כן את זקוקה לטיפול משלים עם טמוקסיפן . החלטה על הריון לא תאפשר לך ליטול טיפול זה .
לגבי זמן מקרינה- מציעה להמתין להחלמת השד מתופעות הלוואי המיידיות בשד. ובכלל להמתין כחצי שנה עד להדמיית השד הראשונה, לראות שאכן אין שאריות מחלה.
נורא מודאגת.
מזה כשבועיים יש לי כאבים בגב עליון שהחלו בעמוד השדרה והתפרסו לצידי הגב. לפני שבוע לפתע החלו כאבים גם בשני השדיים. כאבים מאוד חזקים, אציין שאני לא במחזור ואמורה לקבל רק בעוד כשבוע.
במשך כמה חודשים לפני שהכאבים החלו..חשתי במיחושים כלשהם באזור הגב.
אני נורא מפחדת שמדובר חלילה בסרטן שמגיע מהאזור הפנימי יותר של השד. מה הסיכויים?
אני בת 34 ולא ביצעתי ממוגרפיה אף פעם אולם מחר יש לי אולטרסאונד שדיים לאחר שהרופאה הפנתה אותי.
אציין שחלף שבוע מאז תחילת הכאבים בשדיים ואין כל כך שיפור..האם יש למ מה לדאוג?
שני שלום רב,
נשמע שיש לך דווקא בעיה בע"ש שמקרינה לכל בית החזה.
אין מנוס מבדיקת רופא/ה.
כאב יכול להיות מוקרן מאזורים שונים.
כדאי להבדק כדי לראות האם יש קשר בין התלונות ומה מקורן .
שבוע טוב,
עשיתי היום אולטרסאונד שדיים...התשובה הייתה שיש ציסטה בכל שד אולם הממצא תקין ואני יכולה להיות רגועה.
סביר שיש משהו פנימי יותר שלא ניתן לראות באולטרסאונד אלא רק בבדיקה אחרת?
שלום,
אני בת 33, לא מניקה. הבוקר מצאתי על גבי השד (לא באיזור הפטמה) שלפוחית בגודל של כ-1 ס"מ עם מה שנראה כנוזל צהבהב בפנים, מסביב לשלפוחית יש אדמומיות. האם לגשת לרופאת המשפחה או למקום אחר? מה זה יכול להיות?
הייתי בבדיקה אצל כירורגית שד לפני קצת יותר מחצי שנה ויש לי תור נוסף עוד שבועיים בלי קשר לשלפוחית.
תודה רבה על המענה!!
התלונה אינה ספציפית . אם השלפוחית אינה עוברת תוך מספר ימים כדאי להתייעץ עם רופא.
רינת ירושלמי