תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום וברכה, אני צריכה לעבור כריתה מלא עקב ממצא סרטני גדול. רוצה לעבשות שחזור בו זמנית. האם אפשר לעשות בבתי חולים ממשלתיים את כל סוגי השחזור שיש היום? נאמר לי שיש טכניקות שעדיין לא מבצעים הכל בממשלתיים.
תודה ושבת שלום
שלום רב,
לא בכל בית חולים יש את כל האפשרויות, בלי קשר לממשלתי, פרטי או קופת חולים.. תל השומר, למשל, הוא בית חולים ממשלתי שיש בו את כל האפשרויות. בכל מקרה השחזור בסל הבריאות ומבחינה כספית מכוסה לחלוטין בבתי החולים הציבוריים.
בכל מקרה עלייך להפגש בכל מקום בו תבחרי לעבור את הניתוח עם צוות המחלקה לכירורגיה פלסטית , לקבל הסברים לגבי האפשרויות ומה מתאים לך.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
הבדיקה מוכרת ונחשבת לאחת מהפאנלים הגנטים המשמשים לעזר בהחלטות הנוגעות לטיפול המשלים בסרטן השד.
דר' רינת ירושלמי
לא- הריון אינו מעלה סיכוי לחזרה.
בהצלחה,
שלום, מדובר בגוש בשעה 10 שד ימני. באורך 0.7 מ"מ . BiRADS 3
Fibroadenoma with florid ductal hyperplasia
level sections and immunostain fos ++p63 examined
תודה
היי, אני בת 31. לפני כשנתיים כירורג שד אמר שיש לי שדיים פיברוציסטים (וגם לא הסביר הרבה מעבר לזה). הלכתי אליו בגלל כאבים ותחושה של גושים.
בשבוע האחרון שד ימין שלי גדל בערך בסנטימטר ביחס לשני וממש אפשר לראות את ההבדל בעין (הם היו שווים קודם וגם הבן זוג שלי רואה את השינוי). חשתי כאב בשד הזה לפני חודש בערך, שוב לפני שבוע, ומאז זה פשוט גדל. אני מרגישה כאילו יש משהו קשה בחצי מהשד. כאילו, זה לא מרגיש כמו גושים קטנים שהיו לי בעבר אלא כמו משהו גדול שתופס את החצי החיצוני\תחתון של השד. אני גם מרגישה כאילו כבד לי שם יותר.
חוץ מזה, אני כבר חודש עם צמרמורות בלתי פוסקות. קישרתי את זה לעובדה שיש לי השימוטו.האם יכול להיות שכל העניין קשור בחילוף חומרים כתוצאה מתת פעילות של ב.התריס?האם הצמרמורות קשורות?האם זה מתאים לשד פיברוציסטי ובעצם אין סיבה לדאגה? יש לציין שאת הוסת אני אמורה לקבל עוד 11 יום.תודה וסליחה על האורך...
מעדויות רבות - כמוסות של שמן נר הלילה כל יום להקפיד - מוריד את הציסטות!!!..את חייבת לנסות
אגב , גלולות מסויימות ופוסטינור גם גורמות לציסטות
אנא גשי לבדיקת כירורג/ית שד בהקדם.
קשה לייעץ מבלי לקבל את מאפייני הגידול וכן הבנה לרווח שהפקת מכל טיפול וטיפול.
בכל מקרה ההנחיות הן להמשיך בטיפול הורמונלי (לא כימי) כל עוד המחלה אינה סוערת.
שלום לכם
עברתי ניתוח למפרט ומי בצד ימין והוצאו לי 4 קישוריות כאשר שתיים מתוכן נגועות
אחכ עברתי ניתוח כריתה ושיחזור והוצאו לי שתי קשריות בצד שמאלשהיו נקיות
רציתי להתייעץ האם עלי לעבור ניתוח נוסף על מנת להוציא את הקישוריות שנשארו בצד ימין
אשמח לתשובה
נערה בת 13 עם ממצא של גוש בשד בגודל 6 ס"מ, אובלי, היפאקוגני, מישושי ובלוטת לימפה עם קורטקס מעובה בגודל 1.1 סמשניהם נראים כשפירים BIRADS 3.
האם יש צורך לעשות ביופסיה? האם יתכן סרטן שד בגיל כזה?
שלום ,
אני בת 30 , חודש שעבר החלו לי כאבים ורגישות בשד שמאל הלכתי לכירורג והוא אמר שאין מה לדאוג וזה יעבור .
החודש שוב חזרו הכאבים מלווים ברגישות ונפיחות קלה , האם עלי לחזור לבדיקה ? האם כדאי לי לעשות ממוגרפיה בכל זאת ?
תודה ,
יש מקום לשקול בדיקת הדמיה.
ממוגרפיה בגיל זה הינה בעלת יעילות מופחתת בשל צפיפות השד .
הייתי מתחילה עם בדיקת סונר שדיים.