תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ניתוח הוצאת גוש, שימור שד
מה קורה יום אחרי,ומהלך השבוע הראשון
אוכל לעשות פעולות יומיומיות רגילות ? ריצה,ספורט,נהיגה
שלום רב,
הסברים פרטניים רצוי לבקש מהרופא המנתח
בדרך כלל כאבים קלים, שמוקלים עם אקמול או אופטלגין, חזרה הדרגתית לפעילות במשך מס' ימים, נהיגה אפשר עקרונית אחרי יומיים שלושה, ספורט כדאי בדרך כלל לחכות כשבוע, ובאופן עקרוני - להקשיב לגוף.
בברכה,
ד'ר תניר אלוייס
שלום, לצערי לאחרונה גיליתי שיש לי סרטן בחזה - שד .
מאז אני בריצות ומרוצות סביב העניין , ואני טובע בניירת בכלל , ובמונחים חדשים שאני לא ממש בטוח שאני מבין את מלוא המשמעות שלהם, אני כבר פגשתי אונקולוגית באסותא, וכירורג דרך הקופה, היא טוענת שאני צריך לעבור ניתוח כריתה וטיפול כימותרפי, אני אשמח לדעת מה הנזק שיכול להיגרם מהטיפול הזה והאם יש בהכרח תופעות לוואי מהטיפול, ואם כן מה הנפוץ?
אמרו לי שאסותא של מכבי נחשב למקום הטוב ביותר, וגם מבחינת הנוחות של כמות מטופלים בחדר וכו'. האם אסותא היא אכן המקום הטוב ביותר? או שכדאי לי לבדוק אפשרויות אחרות?
בנוסף לכך אני רוצה המלצות לחוות דעת מומחה נוספת לפני שאני מתחיל טיפול, אשמח להמלצות, אני בקופח מכבי, אז רצוי שהם יהיו כאלה שבקופח מכבי או בהסדר איתם.
תודה מראש לכול התייחסות.
שלום
2 הניתוחים שעברתי בשנה האחרונה היו באסותא.
אכן באסותא , יש רק 2 חולים בחדר. בבי"ח ציבורי - יותר.
אפשר לבקש - בתוספת תשלום לשהות לבד בחדר.
ייתרון גדול בניתוח בבי"ח פרטי הוא האפשרות לבחור את הרופא שינתח אותך.
בב"יח ציבורי - לא תמיד אפשרי.
למרות שביה,ח אסותא שייך למכבי , ואפילו אם יש לך את כל הביטוחים
המשלימים
קח בחשבון (אם אין לך ביטוח רפואי מחברת ביטוח) שתצטרך לשלם לאסותא
עבור האישפוז והניתוח מעבר להשתתפות של הקופה.
ניתןח בבי"ח ציבורי - בחינם
בהצלחה בניתוח והחלמה שלמה
אחרי ביופסיה עשוי להצטבר דימום מקומי (המטומה) במרגיש כמו גוש.
בדרך כלל נספג עם הזמן.
דר' תניר אלוייס
שלום רב
השאלה שלי היא לגבי טיפול אנטי הורמונלי בסרטן שד מפושט רגיש להורמונים (הר 2 שלילי). מצד אחד כדורים כמו טמוקסיפן, פמרה ודומיהם מונעים/דוחים את התפשטות המחלה, אבל מצד שני, נדמה לי שקראתי פעם שהטיפול הזה גם עשוי לגרום למוטציה בגידול, כך שגידול שהיה אטי, למשל, עלול להפוך לאלים יותר. האם זה נכון?
לצערי המוטציות יתפתחו אם ובלי הטיפול .
בהצלחה אם הטיפולים וכל טוב,
דר' רינת ירושלמי
שלום רב עברתי לפני שבועיים מסטקטומי ושחזור שד ימין והתאמה שת צד שמאל. אני עדיין עם נקז אחד בצד ימין. בלוטת הזקיף יצאה תקינה בניתוח ולכן רק היא הוצאה. נותחתי אחרי 5 חודשים מהגילוי שכלל בדיקות ממוגרפיה וus mri וממטומיה. במהלך כחודשיים לפני הניתוח שזה בערך 3 חודשים אחרי הגילוי ( גוש 1.5 סמ והתיידויות סרטניות שלב 3)התחלתי להרגיש כאבים בבית השחי בשתי הצדדים אך הרופאים כל הזמן אמרו לי שבבדיקות לא נמצא ממצא בבולוטות. לשאלתי,עכשין 12 יום אחרי הניתוח, עדיין ממתינה לפתולוגיה יש נפיחות בבית השחי וכאב ב2 הצדדים. האם זה כ וצאה מהניתוח או שעלי להיות מודאגת ולבקש בדיקות חוזרות? תודה
כאבים ונפיחות אחרי הניתוח מחייבים בדיקה של הרופא המנתח, ולא התייעצות וירוטואלית.
לרופאים הנכבדים שלום
אני מטופלת בטמוקסיפן שנה
האם הטמוקסיפן יכול לגרום לירידה בספירת הדם?
תודה
אביבה
אביבה שלום רב,
ככלל אצבע: כל טיפול תרופתי באשר הוא עלול לגרום לפגיעה בספירת הדם.
יחד עם זאת, לא מדובר בתופעת לואי קלאסית של טמוקסיפן.
יש ברשותי תרופה - "אולפריב" שנרכשה החודש בארה"ב ואשתי לא יכולה להשתמש בה.
מעוניין למכור אותה למי שזקוק
אבי 0544547502
האם מקובל, נהוג וחוקי בישראל שבדיקת אולטרהסאונד שד (במכון בקהילה) תבוצע על ידי טכנאי ללא נוכחות רופא, כאשר רופא יסכם את ממצאי הסריקה שנערכה שלא בנוכחות הרופא?
תודה!
זה אכן המצב בחלק גדול מן המכונים בארץ.
חשוב לציין שיש טכנאים מצויינים ומנוסים, שעברו הכשרה מתאימה, ואין חוק נגד זה.
גם בדיקות אקו לב, לדוגמא, מבוצעות בחלק גדול מן המקרים על ידי טכנאים.