תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
בעיקרון אפשר לבצע ניתוח קטן בהרדמה מקומית (בדרך כלל עם טשטוש כלשהו), זה רק קצת פחות נוח, גם למטופלת וגם למנתח, ולכן בדרך כלל ממליצים על הרדמה כללית.
אני מניחה שלא מדובר בשיטה כירורגית מסויימת, רק בסוג ההרדמה
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום,בשד
ביופסיה זוהה סרטן ממאיר בשד בגוש 2.6 סמ
מתלבטת אם לעשות ביופסיה חוזרת או בדיקת מעבדה פתולוגית. נוספת לדגימה שנלקחה
האם בכל מקרה את הגוש צריך להוציא,גם אם לא ממאיר
ב mriזוהה גוש
אי אפשר לתת בפורום כזה ייעות פרטני ובוודאי לא להמליץ על ביצוע פרוצדורה.
בעיקרון בדיקת ביופסיה אמורה להיות מדוייקת מאוד, אבל אם יש ספקות אפשר לקחת את הדגימה לחו"ד נוספת או לפנות עם כל החומר הרפואי לקבל ייעוץ נוסף פרטני.
לפני יותר משלושה שבועות עברתי נתוח להוצאת גידול וגם הוציאו לי שתי בלוטות לינפה , במהלך הניתוח היזריקו לתוך חלל בית השחי תערובת של "מרקאין ואדרנלין " נוגד כאבים שלאחר הניתוח . ככל הנראה השיטה מוכרת . אבל אצלי הופיעה תופעה מאוד מטרידה שאחרי הניתוח במשך שלושה ימים היד היתה משותקת לגמרי ועכשיו יותר משלושה שבועות עדיין קיים שיתוק חלקי באצבעות + תנועה מוגבלת של פרק כף היד, עד כדיכך שלא מסוגלת לאחוז בחפצים , ההתקדמות היא איטית מאוד עד כדי כך שהמנתח המכובד מופתע ואין לו הסבר . שאלתי היא ,
1- האים תופעה מוכרת , והשיתוק יעבור ?
2- האים קיים חומר נוגד "מרקאין " לניטרול ההשפעה ?
3- קיימת אפשרות לפגיעה בעצב בניתוח מסוג זה ?
4- במידה ויתברר שיש פגיעה בעצב . מה אפשרויות שלי
מרקאין ואדרנלין לא אמורים לגרום לשיתוק , לכל היותר לירידה בתחושה אבל גם זו אמורה להיות חולפת. כדאי לבדוק אם אין סיבה אחרת לתופעה שאת מתארת.
שלום,
בת 38, אובחנתי לאחרונה ב IDC. Grade2, רצפטורים של : 100% er, שלילית ל PR, שלילית ל HER2, ו 1% KI67. הגידול מוגדר היטב וגודלו 10 מ"מ. הולכת ככל הנראה ל lumpectomy ( אלא אם ה mri ישנה את התמונה). רציתי לשאול בנוגע לאפשרות להקרנה תוך ניתוחית. ואשמח להבין מהם התימוכין / התנגדויות.
תודה רבה!
בגיל 38 לא מומלץ ולא בקריטריונים
מתחת לגיל 45 הסיכון לחזרה מקומית נחשב גבוה יותר, ולכן עדיף לתת קרינה לשד כולו.
אימי בת 67, לפני כשנה וחצי אובחנה כחולת סרטן השד. בוצעה כריתה חלקית של השד + 2 בלוטות לימפה שנמצאו נגועות. לאחר מכן עברה טיפולי כימו והקרנות. נגטיבית להרצפטין. לפני כחודשיים (כחצי שנה לאחר שסיימה טיפולי כימו) הובאה לביה"ח עם אבנים ודלקת חריפה בכיס המרה. קיבלה טיפול אנטיביוטי דרך הוריד ועברה 2 בדיקות ercp במהלכן הוכנס סטנט ללבלב. בבדיקת ct התגלו גרורות בכבד וגוש בלבלב, מרוויזיה שבוצעה עולה שמדובר בגרורות של סרטן השד. מחלות רקע - סכרת, כולסטרול, הפרעות קצב, כריתה מלאה של התירואיד בשל ממאירות מסוג פפיליר. נוטלת אלטרוקסין, מדבקות מורפיום ומשככי כאבים נוספים שנתנו לאחרונה, קרדילוק, ליטורבה, אומפורדקס, רסיטל וגלימפיריין. בשבוע הקרוב תחל שוב סדרה של טיפולי כימו. שאלתי היא האם ניתן במקביל לכימו לתת לה טיפול משלים וטבעוני של קפסולות pawpaw? עד כמה שהבנתי מדובר בכדורים המכילים 100% פרי פפאיה. האם יש מניעה כלשהי? לאור מצבה הקשה אודה לתשובה בהקדם.
כיוון שאין מידע שיכול להבטיח שטיפול במקביל לטיפול הכימי לא יפגע ביעילות הטיפול הכימי. ממליצה להמתין עם כל התופסות עד תום הטיפול.
בברכה ובהצלחה,
דר' רינת ירושלמי
העניין הוא שהפרוגנוזה לא טובה בלשון המעטה ואנו חוששים שיהיה מאוחר מדי...
האם תרופת ה-pawpaw ידועה כמשהו שעשוי לעכב את הטיפול הכימותרפי?
ההמלצה היא לבצע MRI בין היון ה 7 ל 14 מתחילת המחזור.
בוודאי כאשר מדובר בבדיקת מעקב שגרתית כדאי להקפיד על תזמון הבדיקה, וגם במקרים בהם יש כבר אבחנה של סרטן, על מנת שהבדיקה תהיה אינפורמטיבית רצוי להתאים לימים הנכונים במחזור.
אני בת 40, לאימי היה סרטן השד בגיל 40 ועברה כריתת שד.
לאור ההיסטוריה ביצעתי ממוגרפיה שהראתה שד סמיך וצפוף ולכן עשיתי אולטרסאונד ושם אובחן גוש סולידי היפואקוגני בעל גבולות ברורים 1 ס"מ - BIRADS3
אתמול ביצעתי ביופסיה של הגוש תחת אולטרסאונד. הגוש היה מאד חמקמק והיה קשה לרופאה ל"תפוס אותו" לבסוף היא הצליחה לקחת דגימה ובסוף היא אמרה לי
שהגוש "התפזר" כלומר התפוצץ בתוך השד.
מה זה אומר? האם זה יכול להעיד שהגוש שאובחן הוא בעצם ציסטה? מה המשמעות של זה? הוא לא ישנו יותר?
יעל שלום רב,
את מתארת הדרדרות במצבה של אמך.
לא ברור מפנייתך האם ההדרדרות היא על רקע הזיהום, על רקע התקדמות המחלה או שני המצבים.
למעשה אין בשורות שכתבת מידע שיכול להוות בסיס לייעוץ אמיתי.
במצב כזה לא נשאר לי אלא להציע לך שתקבעי פגישה עם האונקולוג המטפל לדון באפשרויות הקיימות.
נורית שלום רב,
פלבוציקליב הוא טיפול ביולוגי , מההתפתחויות החשובות בטיפול בסרטן השד. נהדר שמתאפשר לך ליטול את התרופה. ירידה של ספירת כדוריות לבנות ל3.1 אינה בעלת משמעות. יחד עם זאת אם מסיבה כל שהיא יש צורך להפחית במינון, זה בסדר גמור. בעבודות המפתח שבדקו את יעילות הטיפול. חלק ניכר מהמטופלות נזקקו להפחתת המינון ועדיין הרוויחו משימוש בתרופה.
כל טוב ושבוע טוב,
דר' ירושלמי
פמרה היא תרופה השייכת למשפחת מעכבי הארומטאז. הסיכוי לרווח מהטיפול תלוי בגורמים רבים. החשובים שהנם הם: 1. באיזה קו טיפולי ניתן התכשיר. 2. מה מידת רגישות הגידול לטיפול אנטי הורמונל? על פי רוב , ככל שהביטוי של הקולטנים להורמונים גבוה יותר, כך גם עולה הסיכי לתגובה.
ככל אצבע- אם מדובר בקו טיפולי ראשון הסיכוי לתגובה כ 50 אחוז . והזמן החציוני הוא כ9 חודשים.
כמו כל דבר בחיים, גם זה עניין אינדיוידואלי וכל אחת והמזל שלה. יש לי מטופלות שנהנות מהטיפול במשך שנים .
בהצלחה ושבוע טוב,