תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אובחנתי עם INFILTRARTING DUCTAL CARCINOMASTAGE 3 עם תגובה חזקה של 80% ל- HER2
אני לפני תכנית טיפול.
אני חייבת להתפרנס למחייתי כיוון שאין לי אופציה אחרת.
נשים אחרות שאני מדברת איתן ועברו משהו כזה אומרות שלי שהן המשיכו לעבוד תוך כדי.
האונקולוגית אמרה שהטיפול יהיה כנראה הרצפטין וכימותרפיה ואני מאוד הייתי רוצה לדעת אם בדרך כלל אפשרי לעבוד יום יום יומיים אחרי מתן הטיפול , אחרת אאבד את עבודתי.
כמו כן גם מאוד הטריד אותי שלא התחילו לטפל בי מייד אחרי הפט סיטי שזה כבר למעלה משבוע ויצא שזה לא התפשט לגוף - זה בשד ובבלוטות שתחת ליד.
הטריד אותי האם זה לא עלול להתפשט בזמן ההמתנה .
כמו כן נאמר לי שיתחילו כנראה בטיפולים ורק אח"כ ינתחו. האונקולוגית יעצה לי להפגש עם כירורג לפני הטיפולים ואחר כך לקראת הניתוח.
האם יש גם מצבים שבהם הגידול נעלם כתוצאה מהטיפול ואז לא מנתחים בכלל ?
הרצון המיידי שלי היה להוציא את זה בניתוח ובמקביל לטפל כדי למנוע התפשטות. אבל אני לא רופאה ומבינה שהרצונות שלי לא תמיד הנכונים ביותר מבחינה רפואית.
האם בדבר כזה עושים גם הקרנות ?
מחכה לתשובה,
צימינה.
שלום רב,
רב הנשים יכולות לעבוד תוך כדי כימוטרפיה, ומרגישות מספיק טוב כדי לתפקד יום או יומיים אחרי כל טיפול. כאשר תתחילי טיפולים במכון האונקולוגי את יכולה לבקש להפגש עם עובדת סוציאלית שתוכל לעזור לך גם בחזית הזאת.
המתנה של שבוע ואפילו יותר בין ה PET לתחילת הטיפולים היא בסדר גמור, ואין סיבה לחשוש.
גם אם יש העלמות מלאה של הגידול תוך כדי טיפול עדיין ההמלצה הרווחת היום היא לנתח, כי רק בדיקה מיקרוסקופית של הרקמה יכולה לוודא שאכן באמת כל הגידול נעלם, וגם במקרים שבהם אין ממצאים בממוגרפיה או אולטרסאונד, ואפילו MRI, עדיין יכולים להיות תאי גידול מיקרוסקופיים באזור, ואותם לא רוצים להשאיר.
במוכחות מחלה שרגישה להרצפטין (ולפרג'טה) יש בהחלט יתרון לתת את הטיפולים קודם ורק אחר כך לנתח, כך שלמרות הרצון "להוציא את זה בניתוח" ההמלצה היא להתחיל דווקא בטיפולים הכימיים.
לגבי הצורך בהקרנות - אין מספיק נתונים כדי לומר אם תצטרכי הקרנות או לא, זה תלוי בין היתר גם בסוג הניתוח שתעברי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום
אני מבינה שיש 3 תרופות בקבוצת התרופות הזאת. לפי מה מחליט האונקולוג איזו תרופה לתת? מה ההבדל ביניהן? האם לטרוזול היא ברירת המחדל? ( רוב הנשים שאני מכירה מקבלות לטרוזול). תודה רבה
יעלה שלום רב,
בעיקרון ההתייחסות אל התרופות שווה. יש הבדלים קלים בנושא פרופיל תופעות לוואי והתאמה .
אין בררת מחדל. יש בחירה.
כל טוב,
דר' רינת ירושלמי
הנתונים היחידים ששלחת מצביעים על ירידה של כ 50% ברמה של הסמן, אבל לגבי הממשעות צריך לשאול את רופאים המטפלים המכירים את פרטי המקרה: האם מדובר בסרטן שד גרורתי? האם זה בתגובה לטיפול? ועוד נתונים שרופא מטפל אמור להכיר.
לפני 3 שבועות עברתי נתוח משמר שד ב 2 שדיים הוצאו 5 גושים 1 תקין DCIS 22 סרטן חודרני גודל 1 סמ וגודל 0.8 בלוטות זקיף נקיות שאלתי1. יש לי שדיים גדולות מאוד ולא שמו לי נקוז יש התקשויות מסוימות באזור הנתוח האם הנוזל יתנקז לבד או יש סכנה להצטברות הנוזל כיצד למנוע הצטברות2 הפנו רק להקרנות האם יכולה לעשות הקרנות ב 2 צדדים באותו פעם אובחנתי כשלב1 האם יכולה לעשות פחות מ15 הקרנות.3. צריכה לסוע די דחוף לחול מה הזמן המינלי שיכולה להתחילהקרנות לאחר נתוח4 יש ריח מוזר בשדיים לא רואה סימני דלקת או זיהום ב 3 חתכים האם זה מחומרי ההדבקה של התפר או יש נקוז של חומר מהשד מהפצע בלי שאראה
תודה
לקבלת תשובות ענייניות לכל שאלותייך אני מציעה שתפני לרופא/ה המנתח/ת לבדיקה.
רק רופא שיבדוק אותך יוכל לתהייחס לשאלות כמו התקשות או הפרשות.
אימי, בת 81, ממצאי CT : גוש בזנב הלבלב ו"עוגה" באומנטום
בביופסיה נלקחה דגימה BX מגוש באומנטום
האבחנה:
On immunostains the tumor cells are positive CK7 and CK19 and negative for TTF1, CK20, ER, CDX2, and PAX8This immunoprofile may be compatible with pancreato-biliary or upper GI origin. Clinical correlation is needed
אנא הסברך להדיוטות כמונו
תודה וחנוכה שמח.
יום העיון יערך בכפר סבא ב- 24/12/15 והוא נועד לחולות, למחלימות ולבני משפחותיהן.
יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
לפרטים נוספים לחצו על הקישור המופיע למטה .
שלום דר'
יש לי 3 ילדים עד גיל 5.
לאחר לידת בני השני התחלתי לחוש כאב (לא עז) בשד השמאלי,
מאז,פעם בשנה בערך הייתי אצל 3 רופאים שונים כולל אולטרסאונד אחד ממש
בתחילת הכאב ולא עלה דבר.
הכאב נמשך אך אינו רציף ובימים האחרונים גם ביד שמאל.
האם יש סיכוי שכולם פיספסו משהו?
אני מודאגת.
תודה מראש
כאבים בשדיים בעיקרון אינם תלונה מטרידה, ואם נמשכים כבר 3 שנים ובדיקות חוזרות לא העלו דבר, הסיכוי ש"פספסו" סרטן שד קטן מאוד.
עם זאת כאב שקורן ליד יכול להיות מסיבות אחרות - החל משריר ושלד וכלה בלב.
אם הכאבים מתמידים מומלץ לפנות לרופא/ת משפחה לראות אם יש צורך בבירור נוסף.
ברצוני לברר מה פרוש תוצאת אולטרה סאונד
בשעה10 כ 2 ס"מ מהעטרה הודגמה קשרית היפואקוגנית סדירה בעלת מרקם מעורב בגודל 1,11 ס"מ
תודה רבה
קשרית היא גוש, ובלי לדעת יותר על המאפיינים של הגוש והרקע שלך אי אפשר לתת המלצות.
חזרי לרופא/ה ששלח/ה אותך לבדיקה כדי להחליט אם ומה עוד צריך לעשות.
שלום רב
ברצוני לברר מה זה קישרית היפאוקוגנית סדירה בעלת מרקם מעורב 1ץ11 בית שחי- ב,מ,פ
birads2
בהמשך לתשובה הקודמת - BIRADS2 מציין ממצא שאינו חשוד.
ברכה,
שלום דוקטור ,
אימי בת 64 ברקע ממאירות שד מ2013 עברה כימותרפיה והקרנות ומאז רק מעקב . אושפזה עקב כאבי בטן וב US "בוץ" בכיס מרה שדורש ניתוח אבל מעבר לזה ראו ממצא וביקשו לבצע המשך בירור ע"י MRI
ולהלן ממצאים :
כבד מוגדל משרעתו 20 ס"מ הסננה שומנית דופוזית שלו .
שני נגעים אחד בקוטר 1.4 ס"מ בסגמנט 8 ושני בקוטר 0.7 ס"מ בסגמנט 3
שני הנגעים מראים אות גבוה בשקלול T2 ונמוך בשקלול T1 ומקבלים האדרה בתבנית לא ספציפית , בעיקר מוקדמת ובצורה קלושה יותר בשלבים המאוחרים . מאפיינים הנגעים לא ספציפיים , לא ניתן לשלול פיזור משני בכבד .
כיס מרה ,טחול ,לבלב וכליות הכל בגודל תקין וללא עדות לממצא פתולוגי .
ובסיכום : המשך בירור .
יש לציין שרופא שהפנה אותנו לMRI בדק את הדיסק של CT ואמר שלא רואה שום ממצא פתולוגי חשוד ! שכבד נראה תקין !והיה מאוד אופטימי בכל זאת שלח לבדיקת MRI רק ליתר בטחון .
בדיקות דם למרקרים ,מחלות כבד ותפקודי כבד תקינות לגמרי .
שאלתי :
מה ניתן להבין תוך הפענוח בשפה פשוטה ? האם יש מקום לדאגה ?
קבעתי תור לרופא אבל תור פנוי עוד הרבה זמן ואנו משתגעים מדאגה .
אודה לתשובתך
אלונה.
אי אפשר לתת בפורום כזה לצערי ייעוץ פרטני מבלי לדעת את כל פרטי המקרה ולראות את הצילומים.
מומלץ להעביר את התשובות לאונקולוג/ית שעוקב/ת אחרי אמך ולקבל את חוות דעתו לגבי דחיפות הביקור.