תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
פמרה היא תרופה השייכת למשפחת מעכבי הארומטאז. הסיכוי לרווח מהטיפול תלוי בגורמים רבים. החשובים שהנם הם: 1. באיזה קו טיפולי ניתן התכשיר. 2. מה מידת רגישות הגידול לטיפול אנטי הורמונל? על פי רוב , ככל שהביטוי של הקולטנים להורמונים גבוה יותר, כך גם עולה הסיכי לתגובה.
ככל אצבע- אם מדובר בקו טיפולי ראשון הסיכוי לתגובה כ 50 אחוז . והזמן החציוני הוא כ9 חודשים.
כמו כל דבר בחיים, גם זה עניין אינדיוידואלי וכל אחת והמזל שלה. יש לי מטופלות שנהנות מהטיפול במשך שנים .
בהצלחה ושבוע טוב,
דר' רינת ירושלמי
אימי הסובלת מסרטן שד גרורתי זקוקה לשיקום סיעודי מורכב הכולל מתן TPN (הזנה תוך ורידית) ופיזיותרפיה. אימי שייכת לקופ"ח כללית ומתגוררת בקריות. איננו מוצאים מוסדות מתאימים באיזור הצפון, האם אתם מכירים מוסד כזה (אפשרי גם פרטי)?
תודה.
שלום,
סבתי בת 90. מטופלת בקות חולים מכבי.
הייתה חולה בסרטן השד לפני ספר שנים עד לכריתה מלאה של השדיים.
מזה מספר חודשים סובלת מסרטן מים בבטן וקיבלה מהרופאה המטפלת בה מרשם ל-AROMACIN.
לסבתי ולמשפחתנו אין אפשרות לממן את הטיפול בתרופה זו לאורך זמן. מחיר התרופה עומד על כמעט 350 ש"ח בחודש.
בקופת החולים מסרבים לממן את הטיפול ומושכים אותה מפקיד אחד למשנהו.
האם תרופה זו אמורה להיות עם הנחה כלשהי מהקופה?
תדה על המענה,
אוריאל
אוריאל שלום רב.
המקרה אינו ברור. האם מדובר בסרטן שג עם גרורות לחלל הבטן? אם כך& הרי שלא ברור מדוע משלמת. אנא קבל פרטים מדויקים מהרופא המטפל. במקרה הצורך ניתן לפנות לשירות הלקוחות של קופ"ח מכבי.
בברכה,
דר'רינת ירושלמי
בנומבר 2014 עברתי הקרנות בשד. מאז חלה ירידה בהמוגלובין ובמדדי הדם השונים. בבדיקה האחרונה ב8.2015 המוגלובין 10.9 . האם קשור להקרנות?
אני מודאגת כי למרות לקיחת ברזל במשך חודש הירידה נמשכה. פוחדת.... מבדיקה נוספת.
אשמח לתשובה.
תודה
הקרינה לשד אינה אמורה לגרום לאנמיה ממושכת אם בכלל.
האם קיבלת קודם לכן טיפול כימי.
במידה ולא יהיה שיפור הייתי מציעה לחפש סיבות נוספות לאנמיה.
יערה שלום רב,
באופן כללי, מחלה גרורתית לא ניתן לרפא. במחקר שנעשה הגילוי המוקדם של הגרורות גם לא האריך חיים.
ולמרות האמור לעיל, ייתכן והדברים ישתנו בעתיד עם גילוי תרופות חדשות.
למשל, לגידול מסוג HER2 יש הרבה אפשרויות טיפול ולפעמים המחלה נעלמת לתקופות ארוכות גם במצב של מחלה גרורתית.
חשוב להבין שאין זה אומר עדיין שגילוי מוקדם משנה את המהלך.
כל טוב,
אני מעוניינת להבין לגבי התוצאות של הניתוח ,
האונקולוגית אומרת משהו אחד והפרופסור המנתח אומר משהו אחר ,
רשום בתוצאות הניתוח:
"שולי שוליים מעורבים בהפרש IDC הקדמי
מרחק של IDC לרוחב שוליים 0/02 סנטימטר
מרחק של IDC לשולים (שוליים לא מוגדרים חופשי נרחב"
האם זה אומר שהשוליים לא נקיים ? ויש צורך לניתוח נוסף
שלום ענת,
אני חוששת שהציטוט שלך לא מדוייק., כי אכן אי אפשר להבין מהכתוב אם השוליים נגועים או לא.
אם השוליים נגועים אז כן בד"כ יש צורך בניתוח נוסף להרחיב את שולי הכריתה.
צריך לקבל הסברים לגבי התשובה, ובמידת הצורך חוות דעת נוספת לא וירטואלית.
דר' תניר אלוייס
שלום דר תניר אלוייס,
תודה על המענה,
ארשום כפי שרשום בדוח המסכם :
Margins margins involved within the front IDCIDC lateral distance of a centimeter margins 0/02
בנוסף למה הכוונה לשוליים מעורבים ?
האם זה אומר שיש סיכוי שזה גדל ?,האם זה מגדיל את הסיכוי לחזרת המחלה ?
אודה למענה מהיר,
תודה רבה
עושה רושם שיש מעורבות של שוליים קדמיים , וזה מצב שמצריך ניתוח נוסף כדי להגיע לשוליים נקיים.
אבל אי אפשר להסתמך על חוות דעת וירטואלית שכזו , ואם יש ספקות כדאי להראות לרופא את התשובה המקורית.
דר 'תניר אלוייס
לד"ר ירושלמי שלום רב,
כפי שכתבתי ביום 4.11 , אני חולה עם גרורות בעצמות, כבד, בלוטות לימפה וכו.. . כעת מטופלת בפלבוציקליב ופסלודקס.על פי בדיקה PET-CT שביצעתי לאחר 3.5 חודשים של טיפול, המצב נותר פחות או יותר ללא שינוי, בזמן שערך של המרקר CA15.3 עלה מ-250 בתחילת הטיפול, לכ-600.
לאחר 7 שבועות של המשך הטיפול, CA15.3 עלה כעת לכ- 700, בזמן שהמצב הכללי יחסית טוב. שאלה: יתכן שקיימות סיבות אחרות לעלית המרקר?
אני מאוד לחוצה מהמצב. תודה מכל הלב על תשובתך.
שלום רב
יש סיבות נוספות, אולם החשד במקום הראשון הוא להתקדמות המחלה.
בדיקת הדמייה חוזרת בטווח של כ חודשיים שלושה תעריך את המצב .
שלוש שנים אחרי למפקטומי,הסרת שחלות,נשאית Brca2,לוקחת טמוקסיפן.
בשנה האחרונה ca-125 עלה מ-6.10 ל-6.68, ca-15-3 עלה מ-16.94 ל-19.15.
האם אפשר ללמוד משהו מכך?
כל זמן שערכי הסמנים הם בטווח התקין אין כל משמעות לעליות וירידות קלות .
שינויי צבע בעור אחרי הקרנות שכיחים מאוד.
בדרך כלל מתבהר עם הזמן (פחות בבעלי עור כהה), ואין דרך לזרז את התהליך .
בעיקרון אין המלצה לבצע CT כל גופי בסרטן שד מוקדם, אך יש רופאים שממליצים על כך. הסיכוי למצוא גרורות הוא זעום ביותר.
גם אחרי טיפול מיטבי באחוז קטן תתכן חזרה של המחלה כעבור תקופה בצורת גרורות. זה קורה כנראה בגלל שלפחות חלק מן התאים עמידים לטיפולים.