תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני בת 64, עברתי ניתוח כריתת גידול בגודל 1.5 סמ ושלש קשריות בלימפה נגועות. בביח מאיר עברתי ביופסיה לפני ניתוח שבה יצא שאני יכולה לעבור טיפול הורמנלי עברתי לאיכילוב ושם עברתי את הניתוח ושם בפתלוגיה התוצאה היתה שונה כלומר אי אפשר טיפול הורמונלי וצריך כימותרפיה אך ישלחו לבדיקת אונקו טייפ ולפי התשובה יחליטו. לאחר יום התקשרו ואמרו שההחלטה שונתה ולא תישלח בקשה לבדיקה. אפילו לא ניסו המנתחת דרשה זאת והאונקולגים אפילו לא ניסו לבקש אישור והחליטו בלי הבדיקה אני לא יודעת מה לעשות אולי אפשר למנוע את הכמותרפיה, אני גם חולת אפילפסיה, לחץ דם גבוה סכרת ואוסטופורוזיס .
אנא עזרו לי בהחלטות כיצד לנהוג ומה לעשות
יפה שלום רב,
בלתי אפשרי לחוות דעה מבלי לראות את הדו"ח הפתולוגי. אני מניחה שבדו"ח היו פרמטרים שהצביעו על רווח אפשרי מטיפול כימי.
יחד עם זאת ,אם הקולטנים להורמונים חיוביים ואת מבוטחת קופת חולים כללית, הביטוח שלך מכסה בדיקת אונקוטייפ במצב זה, ובהחלט תוכלי לבקש את הפניית החומר לבדיקה.
בהצלחה,
דר' רינת ירושלמי
אהרונה שלום רב,
עיבוי רחם מופיע אצל כל הנשים שנוטלות טמוקסיפן . כל עוד שמדובר בעיבוי בגדר המצופה אין בעיה.
לא ברור האם הפוליפ הופיע לאחר נטילת הטמוקסיפן או לפניו. בכל אופן פוליפ שפיר אינו מהוה התווית נגד לנטילת טמוקסיפן.
בברכה,
שלום רב,
אשמח לדעת באילו מקרים יש צורך בהקרנות לשד במידה ובוצעה כריתה מלאה והגידול הוא מולטיפוקלי (המוקד הגדול ביותר בגודל של 2 ס"מ).
תודה רבה!
אליה ערב טוב,
קיימים מספר מצבים למשל אם יש בלוטות בבית השחי. יש מקומות שיקרינו החל מנוכחות בלוטה אחת נגועה ויש שקובעים את הסף ב4 בלוטות נגועות.
בם במצב שבו שולי הניתוח אינן נקיים מגידול.
רק שכחתי לציין את הגיל - האם גיל 29 ישנה את התשובה?
שלום. אני בת 32. לפני חודשיים הופיע לי כתם חום ממש קטן בשד שמאל והתחיל להתרחב והיום הוא כ2 ס"מ. מסיבה זו בדקתי עצמית את השד שלי ואני מוצאת בתקופה האחרונה כמה גושים ממש קטנים בו מתחת לבית השחי. כם מופיע לי כאב באותו שד שבא והולך. ומגרד לי בפיטמה. ושד זה נראה קצת יותר גדול משד ימין. וגם הבחנתי שיש לי גושים קטנים בשתי הזרועות מעל בית השחי. האם זה צריך להדאיג אותי?
כמו שלא פעם אני כותבת- אין מנוס מפגישה עם רופא בהקדם.
האם יתכן שבדיקת הממוגרפיה תצא ללא כל ממצא והכל תקין ובדיקת האולטרסאונד שנעשתה בד בבד תצביע על המצאותו של גוש מוגדר בגודל 1 סמ?
יתכן בהחלט.
צריך לבקש הגדרה של הגוש.
שפיר ? חשוד? אחר?
שלום רב
אובחנתי עם נגעים סרטניים בעצמות. בפט האחרון שעשיתי יש התקדמות בעצמות. מוגבל לאגן הירכיים. אני חשה בכאבים אבל מינוריים. לא מפריעים לחיי השגרה שלי. אין צורך בתרופות לשיכוך כאבים. המחלה איטית מאוד. אני בת 52. אובחנו נגעים בעצמות לפני כחמש שנים. בעקבות ההתקדמות במחלה העבירה אותי האונקולוגית מטמוקסיפן ללטרוזול. לקחתי את התרופה במשך 3 חודשים והתייאשתי ממנה. היא גרמה לי לנפיחות בבטן, השמנה, דיכאון ועצבנות, באופן שמפריע לי לחיי היומיום. סבלתי מאוד גם מהטמוקסיפן (השמנה ועייפות), אבל איכשהו הצלחתי להתמיד בו. אילו אופציות טיפוליות יש לי חוץ ממעכבי ארומטאז? אולי טיפול מקומי בגרורות, אם יתפתחו ויפריעו לי? אני לא מוכנה להמשיך בטיפול התרופתי. הוא מפריע לי יותר מהמחלה עצמה, נכון לעכשיו. לא יודעת מה יהיה בעתיד. איך את מציעה לי להתקדם מכאן? האם יש אלטרנטיבה טיפולית או אולי עדיף פשוט להמשיך רק עם הזומרה שאני מקבלת אחת לחודשיים?
סליחה על האורך. תודה רבה ושבת שלום.
יעלה שלום רב,
ראשית לא הייתי זונחת את האופציה הססטמית . ללא דיכוי מתאים של שגשוג הגידול, מהר מאוד המחלה תתפשט לאברים נוספים.
הייתי מציעה שתנסי טיפול במעכב ארומטאז אחר (אקסמסטאן או אנסטרזול) לפני שאת פוסלת אופציה זו. קיימות גם זריקות פסלודקס אותן מקבלים פעם בחודש . לתרופה אפקטיביות טובה ולמעשה על פי רוב ללא תופעות לואי כלל. יש עוד אפשרויות של טיפול אנטי הורמונאלי. הייתי מנסה אחת לאחת לפני המעבר לטיפול כימי.
הטיפול בזומרה אינו מטפל בגרורות אלא שומר על העצם .
שלום,
אני בת 43, DCIS (ככל הנראה ע"ר הקרנות בצעירותי)- נגע קטן ואיטי אבל מערב הפטמה ולכן מועמדת ללמפקטומיה כולל פטמה אך ינסו לשמור על העטרה.
מתי עושים שחזור פטמה? איך? באיזו מסגרת?
תודה
התרופה נקנתה עבור קרובת משפחה שלצערי לא הספיקה להשתמש בה,
נשמרת בבית מרקחת באיכילוב.
לפרטים 054-4882346
שלום
בשדיים שלי הופיעו פצעים חומים נפוחים
שמגרדים מאוד. בנוסף לציין שבשבועיים האחרונים היה כאב ורגישות למגע.
האם זה סימן כלשהו לסרטן השד?
ליאורה שלום.
אין מנוס - גשי לבדיקת רופא/ה.
שבוע טוב,