תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לד"ר ירושלמי שלום רב,
אני חולה עם גרורות בעצמות, כבד, בלוטות לימפה וכו.. . כעת מטופלת בפלבוציקליב ופסלודקס.על פי בדיקה PET-CT שביצעתי לאחרונה(לאחר 3.5 חודשים של טיפול) המצב נותר פחות או יותר ללא שינוי בזמן שערך של המרקר CA15.3 עלה מ-250 בתחילת הטיפול, לכ-600. שאלה: האם זה אפשרי שבזמן שהמרקר עולה בצורה כל כך דרסטית, ב-PET לא מופיעה החמרה?
אני מאוד לחוצה מהמצב. תודה מכל הלב על תשובתך.
רוני שלום רב,
לשאלתך- בהחלט אפשרי.
אני מסכימה עם האונקולוג שלך שכל עוד שאין שינוי בהרגשתך וכל עוד שאין שינוי בהדמיה , אין מקום להחליף טיפול.
יחד עם זאת נשאחלת השאלה מדוע המרקרים לא יורדים.
חזרי על הבדיקות הן ההדמיה והן המרקרים בהקדם לצורך הערכה מחודשת של המחלה.
איחולי בריאות ובשורות טובות,
דר' רינת ירושלמי
עינת יקירתי,
ככה נראה סרטן שד ואין גם אלימות מיוחדת להיפך.
מדובר בגילוי מוקדם של המחלה.
סדרי לאמך ניתוח בהקדם ועם התוצאות תגיעו לאונוקולוג.
בריאות שלמה,
לפני שבועיים עשיתי ממוגראפיה וגם US. ב-US ראו גוש מקרוסקופי (שלא ניתן לממש) ובשל כך עשיתי ביופסיה. הביופסיה תקינה . הכירורג נתן לי 2 אפשריות: מעקב בעוד 6 חודשים או ניתוח להוצאה הגוש. עכשיו מה להחליט???????????.
אני בת 66 שנה.
תודה מראש
שלום רב,
בקשי חוות דעת נוספת על הממצא בסונר אצל מומחה להדמיה של השד.
בברכה,
דר' ירושלמי ,
תודה רבה על תשובתך.
ברצוני להבהר: " בהנחה שאינך סובלת מבעיה שתמנע ממך טיפול בתרופה זו." המשפט בנוגע לטמוקסיפן
או ל מתרופות מעכבי אורמטאז ?
בתודה
אשלום רב,
הצעתי טיפול המשלב את שתי התרופות, כך ניתן להנות מהיתרונות של כל תרופה וגם להחשף פחות לתופעות לוואי של כל אחת מהן.
כמובן שהאופציה הזו רלוונטית רק בתנאי שאין מניעה ליטול את כל אחת מן התרופות.
שלום,
בת 39. כבר מספר שנים במעקב אצל רופאת שד בשל כאבים עזים באחד השדיים, התעבות בזנב השד, ריקמה פיברומיאלגית, וממצאים חריגים אחרים (ביופסיה throw cut וכו') וציסטות שהולכות וגדלות ומתרבות..
כעת הפרשה משד מלווה בכאבים וציסטות שגדלו שוב והתרבו.
על טיפול ביולוגי בשל מחלה אחרת.
לאחר ממוגרפיה וUS נשלחתי לציטולוגיה MRI שד. יכולה לבצע MRI ברמב"ם או בית החולים נהריה. אודה להמלצה - עד כה נבדקתי ברמב"ם בהקשר של MRI, אבל בנהריה יש תורים זמינים יותר...
רמב"ם גם לא מתעקשים על שבוע הבדיקה ביחדס למחזור, בעוד שבנהריה זה must לקביעת התור.
תודה מראש לתגובה
איני יכולה להתייחס ספציפית למכשירים במכונים השונים כיון שאינני רדיולוגית. יחד עם זאת חשוב מאוד שבדיקת הMRI תהיה בימים המתאימים אצל נשים שעדיין מווסתות. בכל מקרה יש לוודא שלמפענח יהיו הצילומים הקודמים.
בהצלחה
מזה כמה ימים אני סובלת בכאב עז בשד השמאלי. בליווי חום נמוך 37.6.
בנוסף יוצא לי משד זה הפרשה כהה. במישוש של השד אני לא מרגישה ממש גוש ,
אך השד השמאלי קצת יותר מעובה מהימני.
האם אלו סימנים לסרטן השד או שאני יכולה להיות רגועה?
התלונות שאת מציינת אינן אופייניות לסרטן השד אבל חשוב לגשת להבדק ע"י רפא לקבל חוות דעת מקצועית ולא וירטואלית.
דר' תניר אלוייס
אני בת 61, תוצאות ביופסיה: HER 2 NEG , אסטרוגן פוסיטיבי 90% ,פרוגסטרון פוסיטיבי 40% ,ניתוח WGBL+SLN,אונקוטייף 10% ,גוש 7 ממ ובלוטות נקיות.
1. איזה טיפול משלים יותר מעדיף ארימידקס או טמוקסיפן?
2. לאיזה תרופה פחות תופעות לוואי?
לכל תרופה פרופיל תופעות הלוואי שלה. קצרה כאן היריעה לפרט את ההבדלים. בכל מקרה. כיון שסיכויי החזרה אצלך נמוכים יש לך את הפריבליגיה לבחור ביחד עם הרופא המטפל מי התרופה שמתאימה לך ביותר. אישית הייתי ממליצה להתחיל עם טמוקסיפן ובהמשך לעבור לאחת מתרופות מעכבי אורמטאז וזאת בהנחה שאינך סובלת מבעיה שתמנע ממך טיפול בתרופה זו.
לכל בדיקה יתרונות וחסרונות.
לקבלת המלצות פרטניות לגבי המעקב המומלץ עבורך אני ממליצה שתפני לכירורג/ית שד שגם יבדוק אותך ויתרשם ממבנה השד.
ממוגרפיה היא בדיקת הסקר המומלצת ביותר, מינון הקרינה בה מאוד נמוך, ואפשר למשל "להתפשר " על צילום אחד בלבד לכל שד במקום שניים.
טרמוגרפיה היא בדיקה שעדיין נמצאת בשלבי פיתוח, ואינה מומלצת כבדיקת סקר לבד.
אולטרסאונד היר בדיקה מצויינת אבל אינה רואה הסתיידויות שיכולות להיות ביטיו לגידול טרום סרטני.
לאחרונה מסתבר שהחומר המוזרק ב MRI שוקע במוח, כך שלא הייתי ממליצה כרגע לבצע MRI מעבר למה שבאמת נחוץ עד שהעניין הזה יובהר (נמצא בבדיקה ב FDA).
בקיצור - לא החלטה לייעוץ וירטואלי.
בהצלחה.