תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
חליתי בסרטן שד בשנת 2008. עכשיו אני במעקב. עשיתי ב- 8/15 MRI ויצא תקין. עשיתי ב 10/15 ממוגרפיה ואולטרסאונד ויצאו תקינים. בפט סיטי שעשיתי לצורך מעקב ללימפומה גילו קליטה בשד שמאל בגודל 1.6 ס"מ. מה לעשות?האם MRI נוסף יכול להראות שינוי בחודשיים? אני עושה MRI כי השד בסמיכות גבוהה ובממוגרפיה לא גילו את המחלה.
שלום רב,
ממליצה לחזור בהקדם לרופא/ה שהפנה אותך לבדיקה כדי להחליט איך להמשיל בבירור.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
אני בת 40, נשאית brca1 ולאחר ניתוחים מניעתיים- כריתת שדיים ושחזור ( לפני כשנתיים) והוצאת חצוצרות + שחלות ( לפני כ3 חודשים). לפני חודש עשיתי את שחזור העטרה בקעקוע והגבתי אליו באופן אלרגי ( גירוד מאד טורדני ופריחה בשני השדיים שנמשכו כשבוע). לאחרונה גיליתי גוש בזנב השד ( מתחת לבית שחי שמאל) באולטראסאונד הרופא כתב: "בית שחי שמאל: בלוטות במראה חולני. האחת תואמת ממצא מישושי. זרימה מוגברת, יתכנו תגובתיות".
שאלותיי: 1.האם תתכן השפעת כזו של חומרי הקעקוע על המראה של הבלוטות? 2. ממה שהרופא כתב איזה birad מתאים?
3. מה המשמעות של " זרימה מוגברת"?
תודה חמה מראש.
אני מניחה שקעקוע יכול לגרום גם לתגובה בבלוטות לימפה, אבל קשה להעריך על סמך התשובה המצוטטת לאיזה BIRADS התכוון המפענח.
זרימה מוגברת יכולה לאפיין סרטן אבל גם מצבים של דלקת תגובתית, כך שזה ממצא לא ספציפי.
קראתי שקיימת בדיקה CYP2D6 -התאמה לטיפול בטמוקסיפן לנשים לאחר גיל המעבר. האם כדאיי לעשות את הבדיקה כדי לבדוק יעילות של תרופה?
בתודה
לפני מספר שנים היה נדמה כי יש קשר בין מצב האנזים לבין רווח מטיפול בטמוקסיפן.
בהמשך נבדק האנזים ברקמות של נשים שהשתתפו בשני מחקרים רנדומאלים גדולים ונמצא שאין קשר. כיון שהמחקרים רהנדומאלים נחשבים למחקרים בעלי אמינות גבוהה יותר , ההנחיות הבינלאומיות קובעות, שנכון להיום , על סמך המידע הקיים, אין לבסס את הטיפול על סמך הבדיקה.
דר' רינת ירושלמי
בהמשך לחודש המודעות, ברצוני להזמינכן לכנס בנושא: "לחזור לחיים, להחזיר את השליטה" אשר יתקיים בתאריך 12.11.15 במרכז האוטואימוני, המרכז הרפואי שיבא, תל השומר. הכנס הינו ללא עלות, אך יש להירשם מראש. מצ"ב ההזמנה.
לפרטים נוספים ורישום ניתן לשלוח דוא"ל למייל: marketing@sheba.health.gov.il או למס' טלפון 03-5305256
בברכה, נשמח לראותכן!בר
ערב טוב ,
אני סטודנטית לתואר שני ומחפשת כ-15 נשים שעברו את מחלת הסרטן החלימו בעשור האחרון לצורך מחקר בתחום החברתי . כמו כן הייתי מעוניינת לדעת אם ישנם מחקרים בנושא הנמצאים באגודה למלחמה בסרטן
מרגלית שלום רב,
קרוב לודאי שהנוקשות היא נוקשות של החלמה נורמלית של צלקת.
בכל מקרה, אנא חזרי לכירורג המנתח.
שלום.
במהלך השנה פלוס האחרונה הרגשתי צריבות בבית החזה. חשבתי שמדובר בלב אבל הבדיקות תקינות. בימים האחרונים,הכאב מתחזק והבנתי שלמעשה הוא פשוט שורף בשד.
בשד השמאלי כואב יותר מבימני, יש מן גוש צמוד לבית השחי,ואחד נוסף בבית השחי עצמו צמוד לשד. (בשני השדיים)
הכאב איננו מרפה.. הוא קיים כל הזמן. כשאני מתרוממת משכיבה, אני רואה ממש שחור ולוקח לי כמה שניות להתאפס. (זה מלווה בפחד ליפול) והרבה פעמים אני פשוט רואה מטושטש.
האם יש לי ממה לדאוג?
יקירתי,
למה את ממתינה?
גשי מיד לרופא המטפל לבדיקה.
כל טוב,
זה תפקידו וזו מיומנותו.
יחד עם זאת לא פעם יש מקום לבצע ביופסיה בכדי להוכיח או לשלול ממאירות.
באולטרסאונד לא זיהו בכלל את המימצא שהמפענח הגדיר כ"שפיר"
מדובר בריקמה צלקתית סביב הסיכה של הביופסיה הקודמת
מחכה להפגש עם הכירורג להתייעצות.