תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
נשאית brca1, חליתי בסרטן, גודל 0.7 מ"מ, רגיש לאסטרוגן. עברתי כריתה דו צדדית וכריתת שחלות. מטופלת בלטרוזול. סובלת מגלי חום מרובים, הפרעות שינה ובעיקר עצבנות בלתי נסבלת. שאלתי, מאחר ואין לי שחלות ושדיים מהי התרומה של הלטרוזול במניעת השנות הסרטן? מדובר בהפחתת הסיכון באחוזים בודדים או באחוזים משמעותיים? כמו כן, בהעדר רקמת שד מהי מה משמעות של חזרת הסרטן? הסרטן מופיע שוב כגרורות?
תודה..
שלום רב,
מטרת הטיפול למנוע הופעת גרורות בעתיד או חזרה מקומית.
גם אם עברת כריתה, עדיין נשארה רקמת שד לא מבוטלת.
הטיפול בלטרוזול אמור בין היתר לנטרל פעילות של תאי סרטן בודדים אשר עלולים להמצא בדם.
ד.א.- שכחת לציין את גילך ומאפייני המחלה.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
תודה על המענה המהיר.
אני בת 42. הגידול מסוג
encapsulated intracystic papillary carcinoma, high grade
Estrogen receptor immunoreactivity positive.
Quantitation: 100% of tumor cells positive.
Intensity of staining : intermediate to strong
Internal control: immunoreactive
כמטופלת בלטרוזול, הומלץ לי להשתמש בזרעי פשתן טחונים למניעת עצירות. קראתי שהפשתן מכיל פיטו אסטרוגנים. האם מותר / רצוי שאשתמש בפשתן או עדיף לחפש משהו אחר שאינו ידוע כמכיל פיטו אסטרוגנים?
תודה
אנא הפני שאלתך לפורום רפואה משלימה.
דר רינת ירושלמי
שלום ,
לפני כשבוע התגלו מספר גושים אחד גדול ועוד כמה קטנים הערכה 99% ממאיר ,
מחכים לתשובה ביופסיה שתאשר ותקבע סוג .
באיזה בית חולים יש את הצוות המיומן ושיתן את הטיפול המתאים ביותר .
בלינסון, מאיר , תל השומר , רמב"ם?
תודה,
שלום, אני בת 61,5 , עברתי ניתוח WGBL + SLN ,לגידול 7 ממ, HER 2 NEG ,בלוטות נקיות , 10% ONCOTYPE
בכל זאת הומלץ על טיפול משלים עם TAMOXIFEN וקרינה משלימה.כידוע קרינה מייננת פוגע במטען הגנטי של תא כלשהו וגורם לשינוי הממאיר.
שאלות:
1) האם יש יש טיפול משלים אלטרנטיבי לקרינה מייננת (כמו פרוטוני או אחרת בארץ או בחול?
2) האם בשיקול את הרווח לעומת הפסד דווקה במקרה שלי כדאי בכלל לדלג את הקרינה מייננת?
בתודה
באופן כללי, טיפול בקרינה מפחית את הסיכוי להישנות בכשני שליש.
תופעות הלוואי , המדווחות בספרות מבוססות בעיקרן על מידע שנאסף במשך השנים , כאשר השתמשו בטכנולוגיות ישנות . כיום הקרינה ממוקדת הרבה יותר ולכן תופעות הלוואי המשמעותיות מועטות ..
קרוב לוודאי שיש אוכלוסיה של נשים במצבך שלא מרוויחות מקרינה. אך נכון להיום הטיפול הסטנדרטי כולל קרינה.
בברכה ובהצלחה,
במשך תקופה ארוכה, אני מרגישה שיש לי גודש בשדיים, בנוסף יש לי כל הזמן גירוי בפטמה אחת, אני מתגרדת כל הזמן, וישנן הפרשות שקופות מהפטמה.
אני חוששת שיש לי סרטן, ולא יודעת מה לעשות..
התסמינים שאת מתארת אינם אופיניים לסרטן השד אבל עלייך לגשת לרופא/ה להיבדק לראות אם יש צורך בבירור נוסף.
דר' תניר אלוייס
שלום, , עברתי ניתוח WGBL + SLN ,לגידול 7 ממ, HER 2 NEG ,בלוטות נקיות , 10% ONCOTYPE
בת כמה את?
אני בת 61,5
גילי שלום רב,
קיים מידע מועט מאוד על רווח אפשרי בסרטן השד.
לפי שעה הטיפול רלוונטי , אם כי לא במסגרת סל השירותים, לסרטן שד גרורתי מסוג טריפל נגטיב.
גילי שלום,
לכל בית חולים מדיניות משלו. תצטרכי לברר זאת בבית החולים בו את מטופלת.
בכל מקרה- מבחינה מקצועית ולא אדמינסטרטיבית , אני ממליצה בחום לבדוק אפשרויות טיפוליות אחרות.
אשמח לעזרה בהבנת התוצאות. בת 37.5 בהריון.
1. מהי ציסטה לא צלולה?2. כתוב: בלוטת לימפה בגודל 2ס"מ/0.6 בעלת מבנה שמור. birads 2? 3. גוש סולידי איזואקוגני, מוגדר היטב, בגודל 0.8/0.4 ס"מ?גוש סולידי, היפואקוגני, מוגדר היטב בגודל 0.9/0.5?בלוטות לימפה בגדול 1.3/0.6?לתשובתכם אודה,לילך
בתוצאה המצוטטת אין ממצאים מדאיגים, אבל לקבלת הסבר מקיף והמלצות להמשך מעקב מומלץ לחזור לרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקה.
הפרשה בכמות משמעותית מקו התפרים אינה תופעה שכיחה אחרי ניתוח.
אם לא תפסק תוך מס' ימים מומלץ לחזור שוב לרופא המנתח.
שלום ורד,
זה לא נשמע מדאיג במיוחד אבל פני לרופא להבדק לראות אם יש צורך בבירור נוסף.