תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
האם תמיד תוצאות בדיקות אלו שנעשו באסותא נשלחות רק לרופא המטפל או האם הן מועלות לאתר של אסותא כדי שהמטופל גם יוכל לראות אותן, או האם זה תלוי במה מבשרות התוצאות.
זה ממש מעצבן אותי ביקשתי לקבל את הבדיקות הן לרופא והן לאתר ועכשיו מופיע באתר שהתוצאות מוכנות ושעליי לפנות לרופא המטפל. יש לו תור רק לעוד שבוע!!!אני במתח היסטרי!!!
שלום רב,
אני ממש לא יכולה לענות בשם אסותא, מניחה שזה קשור לזה שהתשובות נכתבות בשפה מקצועית ולא כל אחד יכול להבין כל מה שכתוב, אבל לדעתי תשובות מגיעות גם לרופא משפחה, שאמור להיות יותר זמין לתת פרשנות ראשונית.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום אני בת 36 ללא רקע משפחתי של חולי סרטן .גילו לי סרטן שד (אומנם בשלב 0 אבל עדיין זה נשמע גרוע)ביצעתי בדיקה גנטית והיא יצאה תקינה .מצאו לי שני גושים בשד שמאל שאחד מהם סרטני ובצד ימין שני גושים שפירים.עברתי MRI והוא הראה שלא נשלחו גרורות והבית שחי שלי גם נקי.ממוגרפיה תקינה.באולטרסאונד סונר מבט שני מצאו בשד שמאל עוד איזור שהוא חשוד.החלטתי לעבור ניתוח להסרת 2 השדיים .רציתי לדעת מה השלבים של הניתוח כי לא כל כך ברור לי ההסבר .אני רוצה לדעת גם אם במידה ועושים לי את הניתוח הסרה ושחזור עם שתל סיליקון משאירים לי את הפטמה שלי ,כי אני מאוד מודעת לגוף שלי והחשש שלי שאני אשאר בלי זה ימוטט אותי לחלוטין .איזה עוד אופציות קיימות בשבילי מבחינת טיפול?
סוג הניתוח, השלבים, האפשרות לשמר פטמה וכו' תלוים בהרבה מאפיינים של הגידול, של מבנה השד, ואי אפשר בפורום כזה לתת ייעוץ פרטני.
אני ממליצה לשאול את כל השאלות הללו את הכירורגים שינתחו אותך, ואחרי שיבדקו אותך ויעברו על כל התוצאות יוכלו לתת את הייעוץ המתאים ביותר.
שלום שלומית,
אין כל קשר בין הסרת שיער בלייזר וסיכון לפתח סרטן שד.
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה לימי עיון בנושא סרטן השד:
** יום עיון בנצרת בשפה הערבית יערך ב- 7/10/15 –
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=9024
** יום עיון בטבריה יערך ב- 19/11/15
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=9020
ההשתתפות הינה ללא עלות אך נדרשת הרשמה מוקדמת.
טמוקסיפן לא אמור לגרום להפסקת המחזור (במקור זו היתה תרופה לפוריות..) וחשוב להתשמש באמצעי מניעה כאשר לוקחים טמוקסיפן ויש מחזור.
אין מניעה לקחת כדורי ברזל במידת הצורך.
לא ברורה לי השאלה.
1.2 ס"מ הוא גוש יחסית קטן כך שלא זו הסיבה הסבירה לטיפול כימוטרפי מקדים. ייתכן שיש סיבה אחרת שלא הובנה (או לא נמסרה בתיאור המקרה)
התשובה המצוטטת מתארת התכייבות שפירה של העור, ללא ממאירות.
יש לחזור לרופא שהפנה לביצוע הביופסיה כדי לקבל המלצות להמשך בירור / טיפול.
כאב וגודש הם סימפטום שכיחה אצל נשים בגיל הווסת.
כיון שאת מתארת מצב חדש מציעה שתפנה לרופא/ת המשפחה בהקדם.
אם יש צורך , יוכל רופא המשפחה להפנותך לסונר שד עוד טרם הבדיקה אצל הכירורג.
בברכה וחג שמח,
דר' רינת ירושלמי
ראשית לגבי הטיפול בקרינה- אכן הטיפול הסטנדרטי הוא הקרנה לכל המח, יחד עם זאת לעיתים יש מקום לשקול קרינה ממוקדת לכל נגע . דבר המוריד את הרעילות הכללית.
נכון להיום הטיפול בקרינה הוא היעיל ביותר לגרורות מוחיות.
האם את נוטלת טיפול אנטיאסטרוגני?