תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
משתפת בבלוג בכתובת: zipiev.wordspres.com מקווה שאולי יכול לעזור במשהו.
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לנשים המתמודדות עם סרטן השד - "לחגוג את החיים".
יום העיון יערך ב- 26/10/15 ב"כפר המכביה" ברמת גן.
יום העיון מיועד לחולות, למחלימות, ולבני משפחותיהן, והוא ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מוקדמת.
לחצו כאן לפרטים נוספים ולרישום.
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8772
שלום לכל כותבי הפורום,
אני בת 49 עושה בעקביות ממוגרפיה כל שנה (עבר של אמא חולת סרטן שד) השנה לצערי עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד עקב שד צפוף והתקשרו לזמן אותי בשנית לאולטרסונד שם מצאו גושים סולידים בשתי השדיים אובלי, מוגדר, היפואקוגני, ספק סולידי ספק ציסטי BIRADS3 בית שחי תקין ממצא כנראה שפיר .זה מה שכתוב גם בימין וגם בשמאל. אני כבר 3 ימים לא ישנה לא אוכלת מרוב הלחץ .
הממוגרפיה תקינה ללא ממצא חריג.
מוזמנת לביופסיה ביום ראשון ואני בלחץ מטורף.
תודה מראש לעונים.
חן
BIRADS3 מתאר ממצא שהוא קרוב לודאי שפיר
אבל רק ביופסיה יכולה לאשר זאת בודאות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום רב,
הפורום אינו מיועד לפרסום רופאים.
מצטערת.
דר' רינת ירושלמי
שלום
אני מקבלת תרופה
xgeva
צריכה לעקור שניים
צריכה אחכ שתלים או טיפול אחר
מה הסיכוי לצאת בשלום?
שאלתך קשה בשל המידע המוגבל שפורסם עד כה.
לאחרונה פורסם מחקר המאחד מספר עבודות בהן קיבלו המטופלים את התרופה. דווח כי כ1.5% פתחו נמק של עצם הלסת. הבעיה שלא דווח איזה אחוז מכלל המטופלות עברו טיפולי שיניים ולא פיתחו .
ד.א. גם תדירות הטיפול בXGEVA משפיעה על הסיכויי לפתח סיבוכים.
בכל אופן, אם יש צורך בעקירה יש לידע את רופא השיניים לגבי הטיפול.
בברכה וכל טוב,
לד"ר ירושלמי שנה טובה,
אני חולה עם גרורות בריאה הימנית, כבד,עצמות ... מטופלת כעת בפלבוציקליב ופסלודקס. לפני תחילת הטיפול ביצעתי בדיקה PET -CT ובדיקות דם.ערך המרקר CA15.3 היה 410.
לאחר כמה זמן ניתן לבדוק יעליות התרופות? לפתות דרך בדיקת המרקר.
תודה מראש על תשובתך. חג שמח!
הזמן הצפוי עד לירידה תלוי במספר גורמים:
1) משך הזמן הצפוי עד להשפעת בטיפול.
2) מחצית החיים של הסמן.
בטיפול כימי קיימת תופעה הקרויה chemo surg , כלומר, מצב בו יד דווקא עלייה בסמן זמן קצר אחרי התחלת הטיפול. טרם נבדק האם קיימת תופעה דומה בשילוב שציינת.
ברמה הפרקטית- מציעה לך לבדוק פעם בחודש.
גם אם בהתחלה אין ירידה של ערך הסמן, אין לפרש זאת ככשלון.
בהצלחה!!
שוב שלום,
קיבלתי אישור לחמצן ביתי, רציתי לדעת מה דעתכן על טיפול בחמצן אוזון?
שנה טובה ומבורכת
גילי
שלום, קראתי את הכתבה על הקרנות הפרוטונים שמתבצעות בארה"ב.
חולת סרטן שד גרורתי בריאות דרגה 4/5 לאחר סדרה ארוכה של טיפולים. היום יש לי קושי חזק בנשימה קשה לי ללכת הרבה להתאמץ משתעלת חזק ופוחדת בלילות.
היום אני (מזה חודש וטיפול אחרון שקיבלתי לפני חודש וחצי) נמצאת במרפאת יובל במרכז דבידוף מאחר ואינני רוצה לקבל טיפולים עוד יותר חזקים שיפילו אותי מהרגלים.
קראתי על הקרנות פרוטונים ורציתי לדעת מה דעתך על הטיפול הזה?
תודה ובברכת שנה טובה ומבורכת
גילי שלום רב,
הקרנה עם פרוטונים היא שיטה נוספת להקרנה של ממצאים ממאירים.
איני מבנה את מצבך.
מצד אחד את מספרת שאת נהנית מפעילות מרפאת המחלימים מצד שני את שואלת על טיפול בגרורות?
בכל אופן, ביחידת הקרינה של מכון דווידוף, קיים ציוד מתקדם ומגוון, שמתאים לטיפול בקרינה ומיועד גם לנשים עם סרטן שד גרורתי. מאוד נדיר שדווקא פרוטונים הם הפתרון ולא הטיפול בקרינה כפי שקיים בארץ.
בברכת בריאות ושנה טובה,
דר' ירושלמי תודה שענית לי מהר. אז.... קודם כל שתהיה לך שנה טוב שנה מבורכת והצלחה בהמשך דרכך.
בהמשל לשאלתי אנני נהנית מהטיפול ביחידה משלימה. אך נכון לעכשיו אין לי משהו אחר הטיפול שמוצע לי הוא טקסול שאני מסרבת לקבלו. לכן שאלתי אם אני יכולה לקבל הקרנות פרוטונים או טיפול בקרינה אחר מאחר והממצאים הינם ממאירים מאוד. האם אני יכולה לקבל טיפול בהקרנות ולא בטקסול?
תודה תודה תודה
אני......
שלום רב, אשמח לקבל מידע בנוגע לבדיקת האונקוטייפ. האם בדיקה זו מנבאת סיכויי הישנות גם בצעירות מאוד? או שיש צורך בהוספת פרמטר הגיל וגודל הגידול על מנת לקבל אחוז הישנות מדוייק יותר?
תודה
בדיקת האונקוטייפ היא בדיקה גנטית של הגידול שעוזרת להחליט אם יש צורך בטיפול כימי משלים.
בוודא שרצוי להתחשב גם בפרפמטרים של גיל וגודל הגידול בקבלת החלטות טיפוליות.