תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
בבדיקת US שד אצל גבר התגלה ממצא של קשרית אשר מתאימה ל - ציסטה אפיתליאלית. האם זוהי בעצם אדינומה של השד? האם יכולה להעלם בעתיד? האם התוכן שלה הוא רקמתי ולא נוזלי?
תודה
קשה לחוות דיעה על סמך המתואר, אבל ייתכן שמדובר בציסטה עורית שמקורה אינו ברקמת שד בכלל אלא בבלוטות חלב עוריות.
מומלץ לגשת להיבדק אצל רופא.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
בת 30, רווקה ללא ילדים. בעקבות סרטן שד שאובחן אצלי אני אמורה להתחיל טיפול אנטי הורמונלי - טמוקסיפן.
האם בשל הטיפול ההורמונלי אצטרך לעבור שימור פוריות מחשש לפגיעה בפוריות?
שלום אליה,
טמוקסיפן פותחה במקור כתרופת פוריות, והיא קרובת משפחה של האיקקלומין, תרופת פוריות נפוצה. היא אינה גורמת למנופאוזה וחשוב להשתמש באמצעי מניעה תוך כדי שימוש בטמוקסיפן, כי לא מומלץ להרות תחת הטיפול (התרופה יכולה לגרום למומים מולדים)
עם זאת, בגיל 30 יש ירידה טבעית בפריון, ומכיוון שצריך לקחת את הטמוקסיפן 5 שנים לפחות יש צפי שיהיה קושי בכניסה להריון ביגל 35, בלי קשר לטיפול בטמוקסיפן, רק בגלל הגיל. מסיבה זו יש מקום לשקול שימור עוברים, במידה שיש בן זוג, ואם אין בן זוג אז שימור ביציות (התוצאות הרבה פחות טובות) .
בקשי מהאונקולוג/ית המטפל/ת בך להפנותך לייעוץ בשאלה של צורך בשימור פוריות, אבל כאמור הסיבה העיקרית היא הגיל ולא הטיפול בטמוקסיפן.
אני נשאית של brca2'. נותחתיי לפני כארבע שנים בשד .בניתוח התגלה גדול ראשוני טריפל נגטיב. ללא בלוטות נגועות והשוליים נמצאו נקיים. קבלתי טפול כימותרפי +קרינה.
לפני כשנתיים וחצי אובחן גידול בראש הלבלב,עברתי ניתוח וויפל כימותרפיה +קרינה.
לפני כחודש בעקבות עליית מרקרים וכאבי גב עברתי פט סי.טי.. התגלו 3 מוקדים בגב.
השבוע אני מתחילה טפול בקרינה ולאחר מכן נאמר לי שאצטרך לקבל אולאפאריב.
מבקשת לדעת אם אני יכולה להצטרף לקבוצת מחקר באחד מתי החולים במרכז העורך ניסויים בתרופה אולפאריב.
לתשובתכם אודה.ורדה.
שכחתי לציין שבביופסיה שנערכה לגבי המוקדים בגב התגלה שהמקור בסרטן השד.
ורדה.
ורדה שלום רב,
כיום מתנהלים בעולם מספר מחקרים, המשלבים אפשרות של טיפול במעכבי פארפ. אולאפריב שייך למשפחה זו.
אני עובדת במכון דוידווף ולכן יכולה לספר לך שבית החולים (כמו בתי חולים אחרים בארץ) משתתף במחקר בינלאומי המשלב את אחת התרופות ממשפחה זו ("בן דוד" של אולאפריב).
שנה טובה ובריאה,
דר' רינת ירושלמי
תודה דר ירושלמי.
איך אני יכולה ליצור קשר עם המחקר שנעשה במרכז דוידווף?
בינתיים אף מחקר שנערך בארץ לא מתאים לי כיוון שהיו לי 2 גידולים בשד ובלבלב . אני נשאית של brca2.
לפי בחופסיה שנערכה הגורות בגב מקורן בסרטן השד. למרות שהמרקרים של השד היו תקינים ושל הלבלב גבוהים.
מחכה לתשובתך.
שנה טובה,ורדה.
הייתי בבדיקה אצל כירורג לפניי חצי שנה . ונמצא גוש שפיר -פיברואדנומה. ורשום באבחנה בשעה 11.
לא מזמן הגעתי לבדיקה מעקב ורשום- שינוי קל במבנה קל בשעה 10.
מה זה אומר השעה? ואיך זה משליך על גודל הגוש?
מיה שלום רב,
לצורך תיאור מיקום הגוש מציירים כאילו שעון דמיוני .
אין קשר לגודל הגוש.
בברכה ושבוע טוב,
לפני חודש וחצי היתחילו כאבים חזקים בבת השחי ושד ימין בלחיצה על הפיטמה יש הפרשה ירוקה
לפני שבועים היתנפח שד ימין כך שיש הבדל גדול בן שד ימין לשד שמואל
הכאבים בשד לא עוברים בנוסף החל כאב בגב העליון בן עמוד השידרה לצאד ימין
האולטרסונד יצאה תקין הרופא אומר שזה הורמונלי
מה לעשות? השד ימין ממש מנופח כמו בלון וכאבי שד וגב כל הזמן
ויש הפרשות בלחיצה
בת 31. ממש מפוחדת
כל מילה מיותרת.
אנא פני לבדיקת רופא בהקדם.
שבוע טוב,
שלום רב!
אני בת 42 נמצאת בברורים לגבי גוש סרטני בשד שמאל. לפי צילומי us וממוגראפיה גוש 0.9 על 1.1 בית שחי נקי.לפי ביופסיה מדובר על dic graid2.כרגע נמצאת לפני פגישה עם כירורג שד. יש לציין שב5 חודשים אחרונים ירדתי במשקל ב 5 קילו. העם זה יכול להיות סימן של מחלה גרורתית? בתודה
את מתארת גידול שאינו פולשני. בהנחה שזה כל מה שקיים - הגידול לא שולח גרורות.
בהצלחה,
שלום גילי,
אם את מתקשה בנשימה בהחלט אפשר להקל עם חמצן ואמצעים אחרים.
ממליצה לפנות בהקדם לרופא/ה מטפל/ת (אונקולוגי/ית או אפילו רופא משפחה) להמלצה על אמצעים שיקלו על הנשימה.
אני מניחה שאת נמצאת במעקב / טיפול במכון אונקולוגי כלשהו, וגם האחיות במכון יכולות לעזור.
להלן תשובת US של בתי בת ה-22
שמאל: גוש בגודל 0.8 ס"מ מוגדר היפואקוגני, גוש בגודל 1.3 ס"מ מוגדר היפואקוגני,BIRADS 3 (שני הגושים)
ימין: גוש בגודל 1.9 ס"מ אובלי מוגדר היפואקוגני אחור פיטמתי, גוש בגודל 0.7 ס"מ לובולרי היפואקוגני, BIRADS 3 (שני הגושים)
המלצות: TRUCUT BIOPSY תחת סונר לגוש מימין בגודל 1.9 ולגוש משמאל בגודל 1.3
הרופאה שלנו טוענת שאין צורך לעשות שום ביופסיה למרות המלצות ה US ורק להיות במעקב ולעשות שוב US בעוד שלושה חודשים, אבל זו החלטה של בתי אם לעשות כרגע ביופסיה.
מה מומלץ לעשות?
אין אפשרות לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני מבלי לבדוק את המטופלת ולהתרשם באופן בלתי אמצעי מן הבדיקות.
בסך הכל על פי התיאור דרגת החשד של הממצאם היא נמוכה, אבל לקבלת חו"ד פרטנית נוספת מומלץ לפנות לייעוץ לא וירטואלי.
עברתי ניתוח SLNB LT FNL
בבית שחי שמאל בבלוטות זקיב לא היתה קריאת מונה גייגר, ללא צביעה.
שאלה: למה בכל זאת הוצאו את בלוטות זקיב?
תודה מראש
שלום אולה,
אם לא היו קריאות ולא היתה צביעה אז מה שהוצא אינו בלוטת זקיף.
אני מניחה שרצו בכל זאת לדגום בלוטה גם אם לא בטוחים שזו בלוטת הזקיף, אבל עלייך לקבל תשובה לשאלה זו מהרופא המנתח.
בגיל 16 הייתי חושבת על פצעון בעור לפני שהייתי חושבת על פטריה.
אם לא מסתדר תוך כמה ימים כדאי להראות לרופא/ת משפחה לשקול אם יש צורך בייעוץ או בירור נוסף.