תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
אמא שלי מעל גיל 50 וגילו לה סרטן השד לפני שבועיים גילו את זה וכבר עושים לה ניתוח ב 1.9 השאלה היא כזאת למה כל כך מהר עושים לה את הניתוח האם יש משהו שלא אומרים לנו ?
שלום דורית
ניתוח לסרטן השד כמעט אף פעם אינו ניתוח דחוף, ומקובל לנתח תוך מספר שבועות מהאבחנה.
אם יש תורים לניתוח ואין צורך בבירורים נוספים איפשר בהחלטת לבצע את הניתוח שבוע שבועיים אחרי האבחנה וקשה לי הלהמין שבאוירה של היום הרופאים מסתירים משהו.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום
אימי עוברת טיפולי כימו בסדרה השניה (הורמונאלי)
מזה כשבוע וחצי יש לה חום שלא יורד בסביבות ה-38.2-5
לפעמים פחות . נתנו לה שלושה סוגי אנטיביוטיקה ושום אנטיביוטיקה לא עוזרת בהורדת החום,
בנוסף התוצאות של התרבית יצאו תקינות,
ממה החום יכול להיות?!
תודה
ענת שלום רב,
מה שלב המחלה?
אמך מקבלת טיפול מונע או טיפול בגרורות?
דר' רינת ירושלמי
שלום רב,
ברוך השם החום ירד אך עדיין לא ידעו לענות ממה זה יכול להיות מפטריה שנהיית לה בציפורן עקב הטיפולים,
שלב 1 . אבל אר 2 חיובי.
בוקר טוב,
אני בת 39, אמא לשניים. במשפחתי היסטוריה של סרטן (המקרה הרלוונטי ביותר הוא של דודתי מצד אמי שנפטרה מסרטן השד). לפני כשנה וחצי בבדיקת שד שגרתית כתב הכירורג הבודק "לציין ציסטות עדינות". אז, לא הרגשתי בהן כלל.
בחודשיים האחרונים אני מרגישה מעט כאב, יותר תחושת אי-נוחות, בשני השדיים (בצדדים). אתמול ביקרתי אצל כירורג שציין ש"קיים מבנה פיברוציסטי דו-צדדי, אין גושים חשודים".
לדבריו, מאחר ומקרה הסרטן במשפחה אינו מקרבה ראשונה (אמא או אחות), אין צורך בבירור נוסף. כמו כן אמר לחזור לבדיקה בעוד שנה ואז אולי ישקול ממוגרפיה.
מאז הבדיקה אני פתאום יותר מודעת לתחושת חוסר הנוחות והכאב בשדיים (בעיקר כשהילדים נשענים וקופצים עלי...).
שאלותיי הן:
- האם באמת אין צורך בבירור נוסף לאור ההיסטוריה המשפחתית?
- האם להתעקש על בדיקת אולטרסאונד או ממוגרפיה?
- האם ביקורת פעם בשנה נחשבת לתדירות סבירה לאור ההיסטוריה המשפחתית (או שעדיף לקבוע ביקורת בכל חצי שנה, למשל?).
אשמח לתשובות ולהכוונה,
אלינור
ראשית , עלייך לבדוק האם הדודה בדקה נשאות לגן BRCA. כלומר האם יש גן שעובר במשפחה . אם יש כזה, זה יחייב אותך לבדוק המצאותו אצלך ויכוון אותך לגבי המעקב המתאים.
כיוון שאת מרגישה בשינוי בשדיים- הייתי מבקשת מהרופא המטפל הפנייה לסונר שדיים.
שלום לכולם .
אני חדשה בעסק,
אני בת 36, ללא עבר משפחתי בסרטן
לפני כשלושה שבועות גילו לי גוש בU.S שהתגלה כסרטני .היתי ביעוץאצל כירורגית שד בבית חולים השרון.שהפניתה אותי לMRI ויעוץ גנטי .רציתי לדעת איך מתבצעות הבדיקות האלו,מהם השלבים של כל הבדיקות.הרופאה המךיצה לי על קריתה מקומית.אך המילה הזאת "הקרנות" עושה לי רע ומכניסה אותי עוד יותר לדיכאון.קשה לי להתמודד רק עם המילה סרטן.הפחד שלי שאם אני לא עושה כריתה מלאה זה יחזור אלי תוך כמה שנים עוד הפעם.אני אמא לילד ורוצה להביא עוד ילדים .אך לפי מה שהוסבר לי שאם אבחר בהקרנות אני אצטרך לחכות המון זמן עד שאוכל לנסות שוב.הבנתי שבכריתה מלאה אני לא צריכה לעבור הקרנות (חובה לציין שיש עוד שני גושים בשד השני שהם שפירים ).האם מישהו יכול לתת לי יעוץ מה עדיף .כריתה מלאה או מקומית?איך להתמודד עם זה,כי אני מחזיקה הכל בפנים על מנת לא להראות לבן הקטן שלי שמשהו קורא לי .יש לי המון שאלות עם מי אני יכולה לדבר ?
אכן ההתמודות אינה פשוטה וההחלטות לא קלות
בכל מכון שד, ובכלל זה בבי"ח השרון, יש אחות מתאמת, עובדת סוציאלית וכמובן הרופאים המטפלים שאמורים לתת לך מענה פרטני לשאלותיך.
בקשי להפגש עם אחות מתאמת, פסיכולוגית או עובדת סוציאלית של המכון ואני בטוחה שתקבלי תשובות, הסברים וליווי מתאימים.
למשל, טיפול קרינתי כשלעצמו אינו הורית נגד ואינו אמור לעכב הריון נוסף כשלעצמו (אחרי סיום ההקרנות) .
חלק גדול מן התשובות לשאליותייך משתנה לפי מאפינים נוספים שלא הזכרת ושלרופאים המטפלים יש מידע מלא לגביהם, לכן עדיף לפנות אליהם ולא לקבל החלטות על סמך ייעוצים וירטואליים למיניהם.
פרלה שלום,
בת כמה את?
ד' רינת ירושלמי
פרלה שלום רב,
ההמלצה לכריתת שדיים נובעת מסיכוי מוגבר לחזרת המחלה.
צריך לזכור שקיים גם השד השני והסיכוי שיתפתח שם גידול ממאיר הוא 40% ב15 השנים הבאות.
בכל מקרה -לא מדובר בניתוח דחוף.
השלימי את הטיפול האונקולוגי כפי שהומלץ לך, ובינתיים תמשיכי לקבל מידע על הפרוצדורה, כך שתהיי שלמה עם ההחלטה שתקבלי.
מבקשת לדעת בהקדם באיזה מכון מבצעים בדיקת MRI שד בהרדמה.
אודה על תשובה מהירה מנסיון ומידע עדכניים.
אמורה להיות אופציה כזו בכל מכון MRI שנמצא בתוך בית חולים
אבל מסרבל מאוד את הבדיקה ומוסיף סיכוני הרדמה.. מומלץ רק במקרים קיצוניים מאוד. בדרך כלל תרופת הרגעה כלשהי לפני הבדיקה מספיקה להפחתת חרדה ומאפשרת ביצוע הבדיקה ללא הרדמה כללית.
בברכה
אשמח לשמוע הצעות להתמודדות עם תופעות לוואי טיפול בטקסול, נימול ידיים רגליים, התכווצות שרירים, בעיות בציפורניים.
כמו כן מחפשת אחר כירורג/ית טוב לניתוח להוצאת גידול כ-3 ס"מ עם גרורות לבלוטות לימפה. האם מישהי שמעה על ד"ר עינת כרמון מירושלים, אשמח לשמוע אם מישהי נותחה על ידה
לגבי שאלתך הראשונה- האם את במהלך הטיפול או לאחריו?
לגבי השאלה השניה- כעקרון אפורום אינו ממליץ או לחךופין מגנה צוות רפואי.
ד"ר ירושלמי שלום
תודה לתשובתך, חברה טובה עוברת כרגע טיפולי טקסול. היא לאחר טיפול ראשון שבועי מרגישה את כל התופעות הלוואי של השימוש בטקסול נוירופתיה, נימול כאבי שרירים מה לעשות? איך אפשר להקל עליה? האם כפפות קרח אכן עוזרות להפחית את תופעות הלוואי צפוי לה עוד 11 טיפולים.
תודה לתשובתך
פורסם החודש מחקר ענק לפיו אחיות ועו"ד (נשים) נמצאות בסיכון מוגבר לסרטן שד.
לא ברור ממה נובע סיכון מוגבר זה בקרב בעלות המקצועות הללו.
מבקשת הסבר.
בברכה, אלה
שלום אלה,
איני מכירה את המחקר
שלחי לינק ואראה .
באופן כללי יש המוני מחקרים שמראים סיכון מוגבר במידה זו או אחרת בקרב קבוצות שונות (בין היתר - דיילות אויר, עובדי משמרות לילה, שתיית מיץ אשכוליות ועוד..) בחלקם יש בעיות מתודולוגיות ולא תמיד התוצאות עומדות במבחן מחקרים חוזרים.
מה שכן ברור הוא שפעילות גופנית אירובית סדירה (30-40 דקות 3-4 פעמים בשבוע) מפחיתה סיכון באופן משמעותי, ויש לזה גם הסבר פיזיולוגי הגיוני, כך שלפני החלפת מקצוע הייתי ממליצה להתחיל לעסוק בספורט באופן קבוע, להמנע מלקיחת טיפול הורמונלי תחליפי שלא לצורך, השמנת יתר, ושאר גורמי סיכון מוכחים ומבוססים.
ד"ר אלווייס שלום,
אין ברשותי הקישור למחקר. הוא פורסם באתר הכללית לפני כשבוע בלבד. לא רשמתי את פרטיו, כי לא עלה בדעתי שגוף רציני כאגודה למלחמה בסרטן אינה מודעת לומחקר שפורסם זה עתה - מדובר במחקר ענק של מאות אלפי אנשים שנערך במשך מספר שנים והוא עושה רושם רציני מאוד. מציעה שתחפשי עד שתמצאי אותו, ואשמח לקבל תשובתך לשאלתי לאחר שתעייני בחלקו העוסק בסרטן שד לפי מקצועות. בברכה, אלה
שלום ,
אימי בזמן טיפול כימו בחלק השני,
היה לה חום יומיים בין 37-38 אמרו לה שכנראה יש לה דלקת ריאות,
ונתנו לה אנטיביוטיקה,
רציתי לדעת האם זה נפוץ וזה מסוכן שיש דלקת ריאות בזמן כימו?
והאם יש אפשרות שהיא תיקח עם הכדורים פריביוטקיה כדי שלא יהיה תופעות לוואי?
בנוסף האם היא יכולה להמשיך את הטיפול כרגיל?
תודה מראש
אחד הדברים הבסיסיים, שנבדקים במהלך מחלת חום , המתפתחת תוך כדי טיפול כימי הוא רמת הנויטרופילים. מתחת לסף מסוים נדרש גם טיפול אנטיביוטי דרך הוריד. צריך לזכור שזיהומים יכולים במקרה קיצוני לגרום למוות כאשר מתפתחים תחת טיפול כימי ולכן על פי רוב , מחדשים את הטיפול רק עם החלמה/הטבה משמעותית.
אין המלצה לשימוש בפרוביוטיקה במהלך הטיפולים ויש גם דעות סותרות לגבי הבטיחות של התכשירים האלה במהלך הטיפולים.