תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לפי איזו קריטריונים בוחרים סוג של הרדמה בניתוח (מלה או חלקי) ?
אני בת 61" בריאה בדרך כלל. מומלץ ניתוח:
LT WGBL +SLN
תודה מראש
שלום אולה,
בדרך כלל הניתוח מבוצע בהרדמה כללית.
צריך סיבה טובה ומיוחדת לבצע בהרדמה מקומית, יותר קשה טכנית וגם לא בהכרח יותר קל למטופלת..
בהצלחה.
דר' תניר אלוייס
שלום נאדין,
הסיפור לא נשמע מדאיג מכוון של סרטן השד, ונשמע שזה חלק מסיפור מתמשך.
החלטות לגבי הפניה לבדיקות ספציפיות כדאי לבקש מרופא מטפל שמכיר את פרטי המקרה ועוקב אחרייך.
בברכה,
לד"ר ירושלמי שבת שלום,
אני חולה עם גרורות בריאות,כבד ועצמות.
עד כה קיבלתי מספר קווים של טיפולים הורמונאליים, כימו וביולוגים.
לאחרונה ובעקבות התפשטות המחלה קיבלתי המלצה
להתחיל טיפול ב-PALBOCICLIB + FEMARA + FASLODEX.
לפיכך, יש לי שתי שאלות:
האם לפי הספרות הקיימת בתחום והמחקרים, יכולות להיות תגובות בין תרופתיות לא רצויות?
האם שילוב בין שלושת התרופות לא מעמיס יתר על המידה על הגוף?
אודה לך מכל הלב על תשובתך.
רוני שלום רב,
לא מוכרת לי ספרות הנוגעת לשילוב.
פניתי עבורך גם למרכז המידע של חברת פייזר שמייצרת את הפלבוציקליב.
גם להם לא ידוע על מחקרים שבדקו את השילוב שציינת.
דר' רינת ירושלמי
לד"ר ירושלמי בוקר טוב,
רוב תודות על תשובתך. עזרת לי מאוד.
בברכה ויום טוב,
רוני
מימי שלום רב,
חזרת הדימום דורשת מספר פעולות. ראשית , הפסקה של הטיפול בארומזין. שחלות עשויות להתאושש. בשולי הדברים אספר לך, כי באחת מהעבודות הראשונות שהוכיחה יעילות הטיפול ,היו מספר נשים מעל גיל 50 שנכנסו להריון תוך כדי טיפול בתרופה ממשפחת מעכבי הארומטאז.
שנית י,ש לחזור לטיפול הראשוני- הווה אומר טמוקסיפן. לפני חזרה לטיפול בטמוקסיפן יש להיבדק אצל רופא/ת נשים לוודא שאכן מדובר בדימום נורמלי .
דר' רינת ירושלמע
שלום רב,
אני בת 43 בגיל 38 התגלה אצלי סרטן שד עם נגיעה בבלוטות הלימפה והורידו לי המון בלוטות. לאחר 4 שנים המחלה חזרה בכבד ריאות ובעמוד השדרה לאחר טיפול ביולוגי וטיפולים נוספים תודה לאל כמה שאפשר להתנחם בכך הכבד והריאות נקיים. המחלה ממוקדת בעמוד שידרה כרגע מטופלת במכון האונקולוגי באסותא מקבלת טיפולי כימו בשם גמזר וקרבופלטין , כרגע אני עם רגל ימין נפוחה מאחר ויש לי פקקת ומקבלת מדללי דם, בין לבין כל הטיפולים קיבלתי שתי מנות דם הכדוריות הדם הלבנות שלי מאוד גבוליות ולפי זה מורידים לי מינון ... בקיצור עוברת תקופה לא קלה נעזרת בכיסא גלגלים ומשכחי כאבים.לפני חודשים עוד ההיתי מסוגלת ללכת עם הליכון והיום פחות.
בנוסף אחרי כל טיפול אני גם משלשלת.
ניסתי לתת קצת רקע ובהתאם גם לדעת האם משהו עובר מקרה דומה
האם יש אפשרות לפנות או לעשות משהו בנדון אני רוצה לחזור להליכה נורמאלית והאם יש משהו נוסף שאפשר לעשות ולהגיע לסוג של איכות חיים
שלום רב
מפנייתך אני מבינה שהגורם הפוגע ביותר באיכות חייך הוא העדר הניידות.
אנא פרטי מה הסיבה לכך? הרגל הנפוחה? לחץ על חוט שדרה? כאבים?
הלחץ על עמוד השדרה שמשם נובע הכאב בעת תזוזה או מישיבה ממושכת
תודה
הקלה על לחץ אפשרית באמצעות הטיפול הסטטמי או קרינה או ניתוח.
הרופא המטפל בך יוכל לסייע לך בהחלטה מה הדבר המתאים ביותר עבורך.
הטיפול בכפפות קרח הוכיח יעילות בעיקר כאשר הטיפול הניתן הוא טקסוטר. הכפפות נמצאות במכונים השונים.
שלום,איך משיגים כפפות וגרבי קרח?
דר' שלום
למה הכוונה- במכונים השונים?
אמא שלי מתחילה שבוע הבא טיפול בTaxotere
ובביח המליצו לה על כפפות קרח
מהיכן ניתן להשיג?
לעזרתך אודה
עדי
שלום לכולם,אנו שתי סטודנטיות לתואר ראשון בפסיכולוגיה וכחלק מהתואר אנו נדרשות להגיש עבודת סמינר. אנו נודה למי שיוכל להקדיש כמה דקות מזמנו ולמלא לנו את השאלונים. כל המידע הוא אנונימי ונאסף אך ורק למטרת המחקר שלנו. בתודה מראש,תמר ושרית.
תמר ושרית.
האם בדיקה גנטי Mammaprint כלולה בסל הבריאות, או קופות המממנות את ביצועה, או היא מכוסה על ידי הביטוחים הפרטיים ?
OLa
מכוסה בקופ"ח לאומית
יש ביטוחים פרטיים שמכסים אותה, תלוי בפוליסה.
בארץ אין תת התמחות בכירורגית שד, והרבה מומחים בכירורגיה כללית עוסקים הרבה גם בנושא שד כך שיש להם הניסיון וההכשרה לבצע בדיקות שד.
סביר להניח שכירורג מומחה לניתוחי כבד לא יבצע בדיקות שד.
באופן כללי בדיקה קלינית היא בדיקה חלשה מאוד לאבחון מוקדם של סרטן השד, ועיקר המפגש עם כירורג השד הוא כדי לבצע הערכת סיכון והערכה של מבנה השד ולהחליט על סמך ההערכה איזה מעקב ואיזה בדיקות דימות כדאי לבצע.
אבל לא ענית לי על 2 השאלות האחרות....
אני חולה עם גרורות, באזורים שונים לרבות, בעצמות. הגרורות בעצמות הופיעו לפני כשנתיים, בהתפשטות יחסית נמוכה. לאחרונה, חלה החמרה משמעותית, בהתפשטות הגרורות בעצמות. אציין, כי בתקופת השנתיים, כאמור, אני נוטלת X-GEVA, באופן קבוע.
האם ייתכן, כי הגוף שלי כבר התרגל לאקסג'בה ויש צורך להחליף התרופה לתרופה אחרת בעלת אותה פונקציה (חיזוק העצמות)? האם מהלך זה יכול להיות יעיל?
רוב תודות על תשובתך
אופי המחלה והתגובה לטיפול הם אלה שקובעים את ההתקדמות בעצמות או באתר אחר. הטיפול בX--Geva או טיפול באחד מהתכשירים ממשפחת הביספוספונטים, לא משפיעים על קצב ההתקדמות , אלא ממזערים נזקים.
החלק המעודד הוא שלמחלת סרטן השד טיפולים רבים ומגוונים ותרופות חדשות נוספות נמצאות בפיתוח.
בברכה ושבוע טוב,