תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום.
איך אני משיגה את קוקטייל התרופות הנ"ל?
סרטן השד טריפל נגטיב גרורתי עם גרורות בעצמות , בריאות והמח. רוצים לנסות את הקוקטייל אך לא יודעים איפה לקנות .. תודה !
שלום,
אני מטופלת בלטרזול. האונקולוגית המליצה על טיפול בזומרה. מכבי אישרו לי טיפול באקלסטה. האם לטיפול בזומרה יש יתרון על פני האקלסטה מבחינת תופעות הלוואי או היעילות? כמו כן, האם נכון שאחת מתופעות הלוואי של חומצה זולדרונית היא עלייה במשקל?
תודה.
שרי שלום רב,
מדובר באותו חומר - חומצה זולנדרואית.
זומרה בגיעה ב4 מ"ג. אקלסטה על פי רוב - 5 מ"ג.
הטיפול אינו גורם לעלייה במשקל.
בברכה ושבת שלום
דר' רינת ירושלמי
לאחר פטירתה המצערת של יקירתנו ז"ל נשאר בידנו כמות מסויימת של התרופה (olaparib (lynparza
המעוניין יצור עמי קשר במס' 0547354622
או באימייל tomy3696@gmail.com
בבדיקה שגרתית התגלו הסתיידויות חשודות בשד שמאל. בממוטומיה הסתבר שמדובר ב DCIS עם micro invasions. עברתי ניתוח חלקי להוצאת הגידול, יחד עם דגימה מבלוטת הזקיף. הבלוטה יצאה נקיה אך לצערי ההסתיידויות לא יצאו כולן עם שוליים נקיים. ונתון נוסף - ה microinvasions הם בעלות מאפיין של HER2. משיחה עם אונקולוגית הבנתי שהטיפול המומלץ במקרה כזה הוא הקרנות בלבד ולא כימותרפיה. החומר יועבר היום לועדה רפואית שבה יוחלט האם לעשות ניתוח השלמה או להסתפק בהקרנות. אני מתחילה להתלבט בנוגע לכריתה מלאה. הייתי רוצה להבין את ההשלכות שלה מול כריתה חלקית רחבה יותר, גם במובן האסתטי. כרגע החתך שלי נמצא בצד התחתון של השד, בקפל, האם אפשר בכריתה מלאה להסתפק בכך או שמרחיבים את החתך סביב כל השד? אני בת 42 ללא הסטוריה משפחתית ולא נמצאת בגורמי הסיכון. מאד פוחדת מחזרה של המחלה בשדים או במקומות אחרים. האם כריתה מלאה יעילה יותר נגד חזרה לעומת כריתה חלקית רחבה. תודה רבה
שלום רומי,
ממליצה לך בחום לגשת להתייעצות אישית ולקבל המלצות שיקחו בחשבון גם את מבנה הגוף שלך ועוד גורמים שאי אפשר להתרשם מהם מתיאור, ולא לקבל החלטות על סמך ייעוץ וירטואלי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
האם במקרה של סרטן השד גרורתי (לאחר ניתוח, הקרנות וטיפול ב taxotere) יכול להיות עדיף מבחינת תופעות לוואי ויעילות על פני femara?
(מצורף לינק לדיון של עותרת בפני הנציבה לקבילות הציבור של משרד הבריאות בעניין אישור הטיפול בקסלודה)
תודה, חנה
שלום רב,
הטיפול בלטרוזול-פמרה הוא טיפול אנדוקריני. הטיפול בקסלודה כמו טקסוטר הוא טיפול כימי. נכונה העובדה שעל פי רוב קסלודה נסבלת באופן טוב יותר בהשוואה לטקסוטר וככלל , טיפול אנדוקריני הינו בעל פחות תופעות לוואי בהשוואה לטיפול כימי.
הטיפול במחלה גרורתית מטרתו להאריך חיים ולהקל על סימפטומים עם מינימום תופעות לוואי. כמו תמיד תת הסוג של המחלה מהווה גורם הכרחי בהחלטה הטיפולית.
כל טוב,
ולריאן היא תרופה על בסיס טבעי שיכולה להפחית חרדה
עקרונית לא צריכה בעייה לבצע כל פעילות גופנית אחרי ניתוח למפקטומי, אבל תמיד חשוב להקשיב לגוף, ואם יש תחושות לא נוחות לעצור ולהתייעץ.
בוקר טוב,
מזה שלושה שבועות יש לי כאב ושורף מכיוון בית השחי לכיוון שד שמאל.
פניתי לכירורג אשר הפנה אותי לאולטרסאונד שד
הממצאים הם: שד ימין תקין
שד שמאל - שעה 12 הודגמו מספר ציסטות קטנות, בית שחי תקין
רושם: ציסטות כמתואר
birad 2
מה זה אומר? האם ממצאי הציסטות הם אלה שיכולים לגרום לתחושת השריפה באזור? מה ניתן לעשות?
תודה רבה זיו
שלום זיו,
ציסטות הן כמעין כיסים קטנים שמכילים נוזל מימי, ואין להן בדרך כלל משמעות קלינית, בעיקר לא כאשר הן קטנות.
קשה לדמיין איך ציסות בשד יגרמו לצריבה בבית השחי, ולא ניראה לי שזו הסיבה לכאבים.
ממליצה לחזור לרופא משפחה לשקול כוונים אחרים.
בעניין זה אנא פנה לפורום רפואה אינטגרטיבית.
בברכה ובריאות שלמה,