תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
הי,אצל אמי גילו גידול בחזה בגודל 2 ס״מ. הגידול הוצא בניתוח בשלמותו ( לפי טענת הרופאה ) אך נקבע שהוא ממאיר בעל מאפיינים אגריסביים.
כמו כן הוצאו בלוטות מבית השחי שהיו נקיות מתאים סרטניים.
למרות זאת הרופאה ממליצה על טיפול כימוטרפי .
אודה להסבר מדוע נדרש טיפול כימו גם כאשר אין כבר גידול מעבר למחשבה שאולי יש תאים סמויים?
האם הסיכוי שקיימים תאים סמויים מצדיק כניסה לתקופת סבל נוראית לאמי?
האם בספרות הרפואית יש הערכות אמפיריות באחוזים בנוגע להתפרצות של הסרטן מחדש במידה ותחליט לא לבצע את הטיפולים הכימוטרפיים.
תודה וסליחה על השאלות הרבות
שלום רב,
הרופא/ה המטפל/ת יכול/ה על סמך מאפייני הגידול להעריך סיכון לחזרה של הגידול עם ובלי טיפול כימוטרפי, ועל סמך ההערכה הזו אמך יכולה הלחליט אם לקבל את הטיפול או לא.
חשוב לציין שהטיפולים היום על פי רוב אינם "תקופת סבל נוראית" ותרופות חדשות מפחיתות מאוד את תופעות הלוואי
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום לכולם,
אנחנו שתי סטודנטיות לרפואה סינית בקמפוס ברושים, אוניברסיטת ת"א. במסגרת השנה האחרונה ללימודינו התבקשנו לבחור נושא כלשהו ולחקור אותו מנקודת מבט של רפואה מערבית קונבציונאלית ורפואה סינית משלימה. לשתינו במהלך החיים היו ועוד ישנן חוויות לא מעטות של ליווי אנשים היקרים לנו במחלת הסרטן ובהתמודדות איתה. לכן החלטנו לבחור את הנושא שלנו בתוך תחום זה. המחקר בודק כיצד תופעות הלוואי של טיפולים כימותרפיים משפיעות לאורך זמן על הגוף, וכיצד זה מתבטא באבחנה סינית. המחקר אמנם לימודי אבל מסקנותיו יכולות לעזור בהבנה של בעיות מהן סובלים חולי סרטן וחולי סרטן לשעבר, ולשפוך אור על דרכי הטיפול בהן.
מדובר בשאלון קצר ואנונימי המתאים למי שעבר לפחות סדרת טיפולים כימותרפיים אחת. נודה אם תקדישו כמה דקות מזמנכם למילוי השאלון.
תודה ורפואה שלמה,
מאשה ודריה.
mash.sl26@gmail.com
daria.porath@gmail.com
לינק לשאלון-
https://docs.google.com/forms/d/1cpUHGyPqXJxUrJ-zygnY12R3SlKR1Dh4CMVqvUx6DkQ/viewform?usp=send_form
אני בת 40 וכדרך בדיקות שיגרתית פניתי לכירורג עבור בדיקת שד.
חשוב לילציין כי אין לי במשפחה רקע של סרטן השד, לא עברתי הפריות, ווסת קיבלתי לראשונה בגיל 13.
להלן תשובת הכירורגית:
ממצאים:
שדיים סמטריות, ללא הפרשה או רטרקציה בפטמה. בשד שמאל מעל הפטמה נמושה מסה רכה בקוטר 2 ס"מ נמושה שפירה, לא נמושו גושים חשודים ברקמת השד, לא נמושו בלוטות אקסלריות.
אבחנה breast - normal examination
מה זה אומר ? הרופאה אמרה שהכל תקין מבחינתה.
אני קצת חוששת ונוטה לא להאמין לרופאה בנושא ה"מסה הרכה".
האם יש ממה לדאוג ?.?????
חוששת מאוד!!!
מה שאת מתארת לא נשמע מדאיג, אבל אם את לא רגועה אפשר לפנות לקבל חוות דעת שניה.
כאב כמו שאת מתארת לא נשמע חשוד לסרטן ולא חושבת שקשור לדיאודורנט.
ייתכן התחלה של שלבקת חוגרת
ממליצה להתייעץ עם רופא/ת משפחה
שלום. ובריאות איתנה לכולן.
פעם ראיתי כתבה בה נאמר שכשהגבול של עטרת הפטמה עם השד הוא לא חד אלא כמו עננים, זה יכול להצביע חלילה על סרטן השד.
האם זה נכון?
לא לגמרי ברור מהתיאור שלך מה הבעייה
קיים סרטן שד מסוג נדיר שיכול להתבטא כסוג של קשקשת (כמו אקזמה) על פני העטרה .
ממליצה להבדק על ידי רופא/ה בכל ממצא לא ברור.
טליה שלום רב,
סרטן שד גרורתי הוא עדיין סרטן שד.
את מחפשת מומחה לסרטן שד וכאלה, תודה לאל , יש הרבה במדינת ישראל.
בריאות שלמה,
דר' רינת ירושלמי
ד"ר תניר יקרה, מבקשת התרשמותך. בבדיקת ממוגרפיה צויין באבחנה שנמצא נוזל עכור בשד שמאל והופניתי להמשך ברור לבדיקת אולטרסאונד ובהמשך לבדיקה אצל רופא כירורג. כך עשיתי.
בשתי הבדיקות האחרונות תשובת הרופאים היתה ש"הכל בסדר".
פנייתי לממוגרפיה מלכתחילה היתה בשל כאב חד בתוך-בעומקו של השד, כאב שהוא מקרין לבית השחי לזרוע שמאל ואל הגב. הכאב נמצא תמיד, פעמים חד וחזק יותר ופעמים פחות. האם הבדיקות שנתבקשתי לבצע מספיקות כדי לשלול קשר לשד או שעלי לבצע בדיקות נוספות אחרות על מנת לגלות את המקור לכאבים.
בכבוד רב, ירדן
שלום ירדן
לא ברורה לי התשובה: "נוזל עכור" היא לא תשובה שמתקבלת מבדיקת ממוגרפיה.. או באולטרסאונד? האם מדובר בציסטה?
כאבים בשדיים אינם שכיחים בסרטן השד, אבל בכדי לקבל ייעוץ פרטני עליך לפנות לרופא עם התשובות והצילומים, ועל סמך הבדיקות, הבדיקה הקלינית וגורמי סיכון (כמו גיל, ספור משפחתי) יוחלט אם יש צורך בבירור נוסף.
בוקר טוב,
לפני כשנה וחצי התגלה לי פילואידס טומור (בדרגת ביניים) בגודל של 5.5 ס"מ...עברתי למפקטומי
לפני 5 חודשים בבדיקה שגתית - גוש חדש...שוב פילואידס טומור (שפיר) בגודל 1.6 ס"מ...שוב למפקטומי...
לפני שבועיים בערך התחלתי להרגיש גוש חדש בדיוק באיזור הניתוח האחרון...באולטרסאונד נצפו 2 גושים..ביופסיה אישרה ששוב מדובר בפילואידס (הפעם עפ"י הביופסיה ממאיר) בגודל של 4.5 ס"מ...
כירורגית השד אמרה כי הפעם אין מנוס ויש לבצע כריתה של השד (ושחזור מיידי)..
ביום ד' אני נפגשת עם הפלסטיקאי...ואני מפחדת.
אני לא יודעת אם כדאי שאגש לחוות דעת נוספת... אם יש לי זמן לזה בכלל...עפ"י הרופאה למרות התוצאות הפתולוגיות של שני הניתוחים - הגידול מתנהג כממאיר
האם לאחר כריתה מלאה הגידול לא ישוב יותר ? האם אין טיפול אחר שיכול למנוע את ההישנות של הגידול ?
אני בלחץ מטורף :/
(מאוד רציתי לקבוע תור בקפלן לחוות דעת שניה אך אין שם תורים :/ )
פילואידס אכן יכול לפעמים להתנהג בצורה לא צפויה, אבל 3 חזרות תוך פחות משנה בהחלט נשמע מדאיג.
לא יכולה לחוות דיעה בפורום כזה לגבי סוג הניתוח, אבל אני יכולה לדמיין שאחרי שתי למפקטומיות, ניתוח שלישי צפוי לגרום לעעות ממשעותי ומכאן ההחלטה על כריתה מלאה.
אם אכן מדובר בגידול ממאיר יש לשקול ביצוע CT חזה לפני הניתוח לשלול גרורות.
אפשר גם לבקש חוות דעת נוספת לבדיקה הפתולוגית להערכת מידת הממאירות.