תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
סיימתי השבוע טיפולים כימותרפיים אחרי חצי שנה. אני נשאית של הגן BRCA1 ו-2. לקיתי בסרטן השד TRIPLE NEGATIVE.
אני מועמדת לניתוח של כריתה מלא ושחזור של השדיים. אמרו לי שהניתוח יתבצע כחודש אחרי סיום הטיפולים. רציתי לדעת מהו זמן ההחלמה לאחר ניתוח שכזה. האם אני יכולה לחזור לעבודה רגילה לאחר שבועיים שלושה? האם מגיעה לי איזו שהיא עזרה בבית אחרי ניתוח שכזה.
אני לתומי חשבתי שחודש לאחר סיום הטיפולים זה מהר מדי אך האונקולוגית שלי אמרה שצריך לעשות זאת כמה שיותר מהר.
מאידך אותה אונקולוגית היתה נגד הניתוח הזה כאשר התחלתי את הטיפולים.
מה עושים במקרה שכזה?
תודה
יפעת שלום רב,
שאלת שאלות רבות. אשתדל לשענות על כולן.
1. מתי לבצע את הניתוח. אין תשובה אחת שמתאימה לכולן. בהנחה שהגבת יפה לטיפול הכימי, חודש אחרי תום הטיפולים הוא זמן סביר.
2. לגבי זמן צפוי לחזרה לעבודה- המקור למידע בעניין זה הוא הפלסטיקאי/ת שבחרת. הדבר תלוי בסוג השחזור, קצב החלמת הפצעים, מצב בריאותך וכמובן אופי עסוקך.
3. לגבי זכויותייך -אנא פני לעובדת הסוציאלית במקום בו את מטופלת.
הערה חשובה- במידה ונשארה שארית גידול אחרי הטיפול- יש לבדוק האם תוכלי להשתתף במחקר אולימפיה- מחקר המציע טיפול במעכבי פארפ לנשאיות BRCA.
בברכה ושבוע טוב,
רינת
שלום,
אני בת 38, עברתי כריתת שד בעקבות גידול שנמצא.
בממצאים שלאחר הניתוח נמצאה מיקרו מטסטזה בבלוטה אחת, כמה תאים באחרת ועוד 3 בלוטות נקיות.
השאלה שלי היא כזאת - האם היום נהוג בכל מצב של ממצא בבלוטות לעשות כימו, או שזה תלוי ברצפטורים, אונקוטסט וכד'?
א.
תלוי ברצפטורים, אונקוטייפ ומאפייני הגידול.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה חולים, מחלימים, ובני משפחותיהם ליום עיון בנושא סרטן הכליה ושלפוחית השתן.
יום העיון יתקיים ביום רביעי, ה- 24/6/15, בבית האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים,"בית מטי", לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל,
יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
לפרטים ולהרשמה לחצו על הקישור המופיע למטה.
היי, אני בת 21, ואמא שלי חלתה לפני שנה וחצי, כשהייתי בצבא, שירתתי קרוב לבית והלכתי איתה לכל בדיקה אפשרית, היא קיבלה כימותרפיה טקסוטר + ביולוגי הרצפטין , ומאז היא התחרפנה, היא כל הזמן זורקת דברים בבית ושוברת בכוונה, חותכת כבלים בבית, הורסת כל דבר! רק עכשיו היא לקחה פטיש ושברה לבן זוג שלה את האייפון, היא לא שפויה, לא יודעת איך להתמודד איתה, היא הולכת לפסיכיאטר והוא טוען שהיא שפויה לחלוטין אבל היא פשוט פסיכופטית ואנחנו לא יודעים איך להתמודד איתה כבר. היא טוענת כל הזמן שקר לה ולא מוכנה שנדליק מזגן (בבית רותח) והיא הולכת ערומה לא מוכנה להתלבש, היא משחקת אותה מול כל הצוות הרפואי והיא מתנהגת כמו ילדה בת 3 שאם לא נעשה מה שהיא רוצה היא פשוט מתחרפנת ומתחילה להרוס הכל ועושה דווקא כל הזמן! לא יודעת כבר איך להתמודד איתה, אני כבר לגמרי מיואשת ממנה, אני מכירה ככ הרבה חולים אחרים ואף אחד לא מתנהג כמוה , היא משתגעת ויש לה התקפים כל הזמן, והיא נושכת וזורקת על כולם דברים, אני צריכה עזרה איתה, ואני לא יודעת לאן לפנות..
שלום רב,
בתור התחלה אני מציעה שתפני לעובדת הסוציאלית במקום שטופלה אמך. מטרת הביקור אצל העובדת הסוציאלית- לבדוק מהי האסטרטגיה הנכונה עבורך להתמודד עם אמך ומי יכול לעזור לך.
בברכה ובהצלחה,
דר' רינת ירושלמי
שלום ר ב,
עברתי למפקטומי לפני כ-4 חודשים ,כולל בלוטת הזקיף שהיתה תקינה .
אונקולוגית אישרה טיפול הורמונלי של כדור לטרוזול ביום, ללא הקרנות.
,מכיוון שיש כאבים באיזור הניתוח ללא חום עברתי אולטרא סאונד והתוצאה היתה:
שבמיטת הניתוח מודגמת סרומה פוסט ניתוחית לא צלולה בגודל 3.7 ס"מ.
והודגמה בצקת של הרקמה הבלוטית .
מה הטיפול הנכון?
הדבר הטוב ביותר לסרומה הוא לחכות בסבלנות שתספג לבד.
אם מאוד מציקה אפשר לשאוב את הנוזל בניקור אבל זה עושי לגרום לזיהום או לעוות בשד, ולכן כדאי לנקר רק במקרה שממש אין ברירה.
אני בת 29. לפני שנה ושבעה חודשיים חודשיים לאחר לידת בני הבחנתי בגוש בשד שמאל. לפני כעשרה חודשים הפסקתי להניק אותו. לפני כשמונה חודשים עברתי ביופסיה שבה נקבע שהגוש הינו שפיר. בשבועיים האאחרונים אני מרגישה כאב קל באזור הפיטמה בקירבת הגוש. כמו כן בחיצה על הפיטמות יוצא לי חומר לבן- צהבהב במרקם של שמן. כמו כן כאשר אני ממששת את החלק התחתון של השדיים שלי אני מרגישה מרקם כדורי.
למחקר העוסק בהשפעה של ההתמודדות עם מחלת הסרטן על בני/בנות הזוג דרושים נבדקים למילוי שאלון.
השאלון מיועד לגברים/נשים שבנות/בני זוגם/ן מתמודד/ת עם מחלת הסרטן כיום, או שסיים/ה את הטיפול בשנה האחרונה.
השאלון מצורף בקישור מטה, אורך מילוי השאלון כ-10 דקות.
המון תודה על שיתוף הפעולה!
אנשים יקרים,
שמי דוד, אני מגיע מתחום הפסיכולוגיה הרפואית. במסגרת ההכשרה שלי כלוגותרפיסט קליני- טיפול על ידי מתן משמעות, אני מנסה להגיע להבנה של התהליכים שעומדים בבסיס היכולת להפוך אירוע משברי, כגון מחלת הסרטן, לאירוע בעל משמעות חיובית שהובילה לצמיחה.
אני מעוניין לראיין מחלימים שמצאו משמעות בתהליך ההתמודדות עם המחלה. לשם כך, כל שאצטרך הוא לשוחח עמך טלפונית ולשמוע את סיפור המחלה ואת האופן שבו היא הובילה לתחושת משמעות ותהליכים של צמיחה, גם אם אלו היו מינימאליים . שיחה כזו יכולה להימשך בין 20 דק ל60 לפי סיפורו של המרואיין. (ניתן גם לקיים מפגש פנים אל פנים, לפי נוחות המרואיין) השתתפותכם חשובה מאד, שכן היא תאפשר לנו לאתר אסטרטגיה טיפולית על מנת לקדם תהליכי משמעות בהתמודדות עם מחלות מאיימות חיים.וזה כשלעצמו, משמעותי :)
למשתתפים יועבר מידע בנוגע לממצאי המחקר
אם ישנן שאלות נוספות , ניתן לפנות אליי ל israel.m.david@gmail.com
או טלפונית 0542555668.
אני מודה למי שייסייע ולמי שחשב לסייע.
דוד