תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
למעשה היום קיבלתי תשובה של בדיקה פתולוגית (לאחר הוצאתו של הממצא)
התשובה חיובית ופשוטה:
תיאור מאקרו:
התקבל גוש נוקשה מוגבל היטב גבשושי בקוטר 1.4 ס"מ. בחתך לבן מגורגר (1.2)
RB lumpectomy specimen:
Fibroadenoma.
Mucus. Completely excised
השאלה שלי לאן נעלמה אטיפיה סטרומלית וגופים mitotic שנמצאו בביופסיה.
תוצאות של הביופסיה היו:
Biphasic fibroepithelial lesion with
-encreased stromal cellularity, minimal stromal
atypia and rare mitotic figure
Complete excision is recommended to rule out phyllodes tumor
קראתי שמאוד קשה להבדיל בין פילודיס לפיברואדנומה ולכן אני מודאגת.
תודה רבה
דגימה מלאה של הממצא כולו נותנת הרבה פעמים אינפורמציה יותר מדוייקת מאשר ביופסית ליבה שגודמת רק חקל קטן מןן הגוש.
על פי התשובה שאת מצטטת אין ממצא מדאיג, אבל אם נשאר ספק אפשר לקחת את החומר לחו"ד נוספת של פתולוג שמתמחה בשד להתייעצות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
תודה רבה רבה על התשובה
איך אני יודעת איזה פתולוג מתמחה בשד? האם תוכלי להמליץ?
שוב פעם תודה
שלום רציתי לדעת האם כל השיער נושר אחרי כימוטרפיה ?
ריסים גבות, כל השיער בראש?
והאם כימוטרפיה גורמת לירידה במשקל וזה מסוכן לנשים ששוקלות 47?
בנוסף האם יש תזונה שעדיף לאכול ובריאה לגוף שיש לו סרטן?
בבקשה ענו לי זה ממש מטריד אותי.
שלום,אני בת 42 ונשלחתי לממוגרפיה וUS לאחר שכירורגית שד זהתה אצלי גוש.בממוגרפיה לא ראו דבר אך בUS אכן התגלה הגוש וזה מה שנכתב:
בשד ימין 12 בהתאם לממצא מישושי הודגם גוש היפואקוגני, בגודל כ 0.8*1.3 ס"מ. ?FA יכול להתאים ל נא לביופסיה.סווג על פי BI -RADS מתאים ל 4Aקבעו לי תור לביופסיה שזה רק בעוד שבוע וגם אז צריך לחכות עד לתוצאות כ 10 ימים נוספים.מאוד נלחצתי, האם יש סיבה לדאגה? האם רוב הסיכויים שמדובר בשפיר?בבקשה אשמח לתשובה.תודה מראש
שלום ליליאנה,
על סמך כל הנתונים שמסרת מירה הסיכויים שמדובר בגוש שפיר, אבל רק תשובת ביופסיה תוכל לקבוע זאת באופן ודאי.
לימפאדמה אחרי כריתה של לבוטת זקיף בלבד היא נדירה ביותר, ולא מקובל לתת אזהרות מיוחדות אחרי כריתת בלוטות זקיף.
לא בכל מקרה של סרטן חדש יש צורך בביצוע בדיקות אלה, למעשה ברוב המקרים אין הוריה לאף אחת מהן.
מטרת ה PET היא לוודא אם יש או אין גרורות מרוחקות ובהיעדר בלוטות לימפה חשודות בבית השחי בעת האבחנה הסיכון למצוא גרורות מרוחקות ב PET הוא זעיר ביותר, לעומת זאת האפשרות למצוא ממצא "חיובי שקרי" , כלומר מוקד שנדלק ב PET אבל מתברר בסופו של דבר אחרי מסכת של בירורים ובדיקות כשפיר הוא גבוה.
MRI מיועד להערכה של היקף המחלה בשד, ומשמשת כאשר מסיבה כלשהי יש אי בהירות לגבי היקף המחלה על סמך ממוגרפיה ואולטרסאונד. גם כאן הסיכון לממצאים שמתבררים בסופו של דבר כתקינים הוא גבוה, ובמקרים כאלה כבר הוכח ש MRI יכול גם להוביל לכריתת שד מלאה ואפילו כריתה דו צדדית מיותרות לחלוטין.
מזה כמה חודשים אני מרגישה גוד בשד השמאלי. באולטרסאונד ראשון לא זיהו כלום.
לאחר מספר חודשים, התעקשתי לעשות אולטרסאונד נוסף.
אתמול עשיתי עוד אולטסאונד והרופאה אכן ראתה גוש בשד ולקחה לי ביופסיה. נאמר לי שיהיו תשובות תוך שבועיים-שלושה. אם הבדיקה חיובית, יכול להיות שיחזרו אליי עוד לפני זה?
הרופא כתבה בסיכום: "נצפה גוש דל הדים, בעל גבולות מטושטשים, בגודל 1 ס"מ, במראה חשוד BIRAD5. בצמוד לגוש נצפתה בלוטת לימפה בגודל 0.9 ס"מ, במראה פתלוגי, לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות בבית שחי שמאל".
קראתי קצת באינטרנט וראיתי ש BIRAD5 זה כמעט וודאי שמדובר בסרטן. האם זה נכון?
מעבר לזה, אני רוצה לציין כי אני בתחילתו של הריון, שבוע 7, האם אני אצטרך לסיים את ההריון?
תודה ויום טוב,
רונית
שלון רונה
BIRADS5 אכן אומר ממצא בדרגת חשד גבוהה אך רק ביופסיה יכולה לקבוע אם מדובר בסרטן או לא.
לגבי סרטן שד שמאובחן בתחילת הריון זו אכן דילמה, יש בדיקות וטיפולים שאפשר לבצע בהריון ויש כאלה שלא, והחלטה לגבי הטיפול המתאים וצורך בהפסקת הריון צריכה להתקבל עם הרופאים המטפלים ובכפוף לרצונותיך.
שלום ,
לאימי התגלה סרטן שד בגודל 1.6
לפני כארבע חודשים עשתה בדיקה שיגרתית ולא ראו את זה .
לפני כשבועיים הרגישה גוש בשד והתגלה שזה סרטן!
אני לא מבינה זה הגיוני שלא יראו את זה??? זה הגיוני שתוך ארבע חודשים זה גדל ככה? אז למה בעצם אומרים גילוי מוקדם אם המכונה לא קולטת את הגידול?
עכשיו היא מחכה לבדיקת פט סיטי אמרו לה שהגידול אלים!
מזה אומר? יכול להיות שהוא יתפשט ? האם הזמן שאנחנו מחכים לבדיקה מסוכן?
בבקשה ענו לי
שלום עת,
איני יכולה להתייחס למצבה של אימך מבלי להכיר את כל פרטי המקרה, אבל אנחנו יודעים שממוגרפיה איה מגלה 100% מהגידולים, וטוב עשתה שפנתה לרופא מיד כשמיששה משהו ולא הסתמכה על כך שבדיקה היתה תקינה 4 חדשים קודם.
בעיקרון סרטן שד לא גדל בימים, והמתנה של שבוע - שבועיים לבדיקת PET היא בהחלט בגדר הסביר.
תודה על תשובתך.
אשמח לדעת תוך כמה זמן בדרך כלל גידול מגיע לגודל 1.6
זאת אומרת כמה זמן בערך זה היה קיים?
ומה הכוונה שהסוג הוא אלים האם הזמן לטיפול מסוכן?
תודה
שלום ענת,
אנחנו יכולים רק לנחש כמה זמן לוקח לגידול להגיע לגודל של 1.6 ס"מ, בדרך כלל חושבים שזה עניין של חודשים רבים, אולי אפילו שנים, אבל בתקופה הזו הגידול היה מתחת לגודל קריטי שמאפשר אבחנה.
לגבי אלימות הגידול - זו מילה כללית מאוד, והטיפול תלוי במאפיינים של הגידול ובפרמטרים נוספים שצריך לאסוף מבדיקות שונות כמו למשל PET CT .