תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
תמר ושרית.
שלום רב!
האם ניתן לעשות כריחה ושיחזור שד בוטו ניתוח במידה וצריך גם לעבור הקרנות
שלום רב,
בהחלט אפשר, ובדרך כלל אפילו מומלץ, ברב המקרים, לבצע את הכריתה והשחזור באותו ניתוח, בכפוף לממצאים בזמן האבחנה.
בסרטן שד דלקתי, למשל, מומלץ להמנע משחזור מיידי ולדחות
אין מניעה לתת טיפול קרינתי משלים אחרי שחזור, למרות שעשוי קצת לפגום בתוצאה הקוסמטית, עדיין התוצאה יותר טובה מאשר שחזור מאוחר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום רב
לפני כחודש עברתי שיחזור שד .היה לי מותחן . תשובת הביופסיה fibrous capsle with fibrousis and synovial metaplasia אני מבקשת לדעת מה זה אומר?
תודה מראש
מדובר בשינויים פיברוטיים וקפסולה - מעין רקמת צלקת שנוצרת סביב המותחן.
אין מקום לדאגה.
דאפי שלום רב,
אנא פני ליעוץ נוירולוגי בהקדם.
דר' רינת ירושלמי
שלום רב! גילו אצלי 2 גושים - אחד 5.5 ס"ם HER 2 חיובי 3+ והשני 0.5 ס"ם במרחק 3 ס"ם אחד מהשני. גוש הגדול סימנו וגוש הקטן לא ראו באולטראסאונד ומכיוון שקיבלתי תור לסימון בהדרכת MRI רק כעבור חודש וכבר קיבלתי 2 טיפולים AC הגוש נעלם ונשאר לא מסומן.
במידה ויהיה תגובה טובה לטיפול וגוש הגדול יקטן בהרבה, האם מומלץ בכל זאות כריחה מלאה?
יש לציין שיש לי חזה גדולה.
הגוש שלא מסומן מדאיג אותי מאוד. עד כמה עוזרים הקרנות במידה ומשהו נשאר?
מה עושים במקראים האלה?
תודה מראש על תשובה.
שלום אסיה,
אין אפשרות לתת בפורום כזה יעוץ פרטני
לא ברור לי למשל אם מהגוש הקטן נלקחה ביופסיה?
באופן כללי לא חייבים לבצע כריתה מלאה, ובוודאי אם תהיה תגובה טובה לטיפול כצפוי אפשר לשקול כריתה חלקית בכפוף לידיעה של כל הנתונים שלי אין כמובן..
טיפול קרינתי משלים הוא יעיל מאוד בהפחתת סיכון לחזרת מחלה, כראה בדיוק לממצאים זעירים שבעבר כשלא היה MRI אפילו לא היו מזוהים.
אבל החלטות לגבי הטיפול כדאי שיתקבלו רק על ידי רופאים שמכירים את כל פרטי המקרה וראו את הצילומים.
תודה רבה על התשובה!
מהגוש הקטן לא נלקחה ביופסיה ( היו אמורים לקחת ביופסיה ולסמן את הגוש בותה MRI). אבל אם הגוש נעלם אחרי 2 AC- זה אומר שהו היה סרטני- או שלא בהקרח?
האם ניתן לכלול את את המקום איפו שהיה הגוש הקטן לפי פיענוח של MRI?
או שנהוג לסמוח על הקרנות?
האם רופא חירורג יודע לקרוא דיסק MRI או שרופא רדיולוג בלבד?
תודה רבה להן על העזרה בפורום!!!!!
אודה מראש על התשובה
שלום,
בת 72. עברתי 2 אירועים של סרטן שד, האחד בגיל 47 והשני בגיל 60. בשני המקרים עברתי הקרנות. במקרה השני קיבלתי גם ארימידקס למשך 5 שנים.
סובלת מאטרופיה וגינלית קשה. לאחרונה, סובלת מזיהומים חוזרים בדרכי השתן ובעקבות כמויות רבות של אנטיביוטיקה שמקבלת - גם מפטריה וגינלית.
רופא הנשים שביקרתי אצלו טוען שהבעיה תיפתר אם אקבל טיפול הורמונלי מקומי. היום אני מקבלת גינומונל בהמלצת רופא נשים אחר, אך הרופא הנוכחי טוען שזה לא עוזר. לפני מספר שנים הופניתי ע"י האונקולוג שלי לייעוץ בנושא אצל ד"ר כהן מבי"ח מאיר, שהצהיר כי אסור לי לקחת הורמונים וגינלים בשום פנים ואופן .
ברצוני לדעת האם יש שינויי חשיבה בנושא, מחקרים חדשים ומידע חדש שטוען כי הטיפול אינו מסוכןן, או שזה עדיין נושא השנוי במחלוקת בין רופאים שונים.
האם יש פתרון אחר, לא הורמונלי ושאינו גינומונל לטיפול בנושא.
תודה,
זהבה שלום רב,
צודק מי שאמר לך כי לא ניתן לדעת האם לטיפול המקומי לאורך זמן אין השפעה מזיקה. כיוון שאת סובלת מפגיעה קשה באיכות החיים, אני סבורה שניתן לאפשר לך שימוש לזמן קצוב בטיפול הורמונלי מקומי. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם האונקולוגית המטפלת.
שלום אפרת,
אי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, אבל באופן כללי: סרטן שד בדרך כלל לא כואב, בהחלט יש מקום לשקול ממוגרפיה בגילך, כאבים בשדיים שכיחים מאוד אצל נשים בכל הגילים, ומומלץ להיבדק אצל רופא בשאלה של כאבים ממקור אחר כמו צלעות וכד'
שלום
הגידול לא נתגלה בממוגרפיה אלא באולטרסאונד.
האם בבדיקת MRI שבוצעה , יתגלה הגידול ?
יש סיכוי ש MRI שדיים יתן תמונה מלאה יותר של היקף המחלה.
מירב הסיכויים ש MRI יראה את היקף הגידול, אבל צריך לזכור של MRI רגישות יתר גבוהה מאוד, מה שאומר שיש הרבה ממצאים "חיוביים שקריים", כלומר ממצאים שנראים חשודים ומחייבים בירור אבל מתבררים כתקינים.
MRI היא בדיקת הבחירה.
האם ניסית להפסיק את הטיפול (בתאום עם האונקולוגית המטפלת) , וכך לבדוק שאכן זו הסיבה?
אני קיבלתי 4 טיפולי AC, היתה הקטנת גוש ב-40 % ( מ-5.7 עד 3.5 ס"מ ).
אחרי 10 טיפולים של טקסול+הרצפטין +פרגטה אין שום שינוי בגודל הגוש.
האם יש צורך להמשיך בטיפול לפני או אחרי ניתוח ?
הבלוטות נגעות, אני מאוד מודאגת מאי תגובה להרצפטין+ פרגטה+טקסול.
אודה מאוד על תשובה.
אליסה שלום רב,
לא תמיד ניתן לדעת מה מידת התגובה האמיתית עד לניתוח.
אם לגידול קולטנים חיוביים, הרי שתקבלי בנוסף טיפול אנדוקריני שיגן עלייך.
ד.א.- עבור נשים עם שארית גידול אחרי הטיפול שתארת- יש מחקר המאפשר טיפול אחר.
תוכלי לברר אצל האונקולוגית המטפלת.