תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
לא חרגת מהטווח.
יחד עם זאת צריך לזכור שיש תורים גם למכון לקרינה.
מציעה שתצרי קשר עם האונקולוגית , שתפנה אותך לטיפול.
את הטיפול האנדוקריני ניתן להתחיל כעת או לאחר הקרינה.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
שלום אני נמצאת כרגע בטיפול אצל אונקולוגית אבל אני לא מרוצה מהטיפול שלה. יש לכם המלצה לאונקולוג בבאר שבע של מכבי?
תודה מראש.
שלום, אני בת 39, אחרי גילוי גוש באולטסאונד (1*0.6) נשלחתי לביופסיה
תוצאות שקיבלתי:
Biphasic fibroepithelial lesion with
-encreased stromal cellularity, minimal stromal
atypia and rare mitotic figure
Complete excision is recommended to rule out phyllodes tumor
האם אפשר לקבוע מהתאור שהגידול הוא ממאיר?
האם יש סיכוי שהוא שפיר למרות ״atypia and rare mitotic figure״
האם זה יכול להיות פיברואדנומה, למרות כל המילים המפחידות האלה..?
אהי מאוד דואגת
בהחלט ייתכן שמדובר בגוש שפיר, ייתכן אפילו פיברואנדומה, אבל רק בדיקה של הממצא כולו אחרי הוצאתו תתן תשובה חד משמעית.
דר' תניר אלוייס
למעשה היום קיבלתי תשובה של בדיקה פתולוגית (לאחר הוצאתו של הממצא)
התשובה חיובית ופשוטה:
תיאור מאקרו:
התקבל גוש נוקשה מוגבל היטב גבשושי בקוטר 1.4 ס"מ. בחתך לבן מגורגר (1.2)
RB lumpectomy specimen:
Fibroadenoma.
Mucus. Completely excised
השאלה שלי לאן נעלמה אטיפיה סטרומלית וגופים mitotic שנמצאו בביופסיה.
קראתי שמאוד קשה להבדיל בין פילודיס לפיברואדנומה ולכן אני מודאגת.
תודה רבה
הנני לאחר ניתוח למפקטומי + בלוטת הזקיף בשד אחד ולאחר טיפול הקרנות.
למותר לציין כי הבדיקות הפתולוגיות שלאחר הניתוח הן לגבי הגוש עצמו והן לגבי בלוטת הזקיף תקינות.
יש ברשותי מרשם לטמוקסיפן אשר עליי לקחת לתקופה של 5 שנים.
לאחר טיפול ההקרנות התחלתי טיפול באלדרה בעקבות נגעים של BCC בצוואר, בפנים ובגב העליון. אני עתידה לסיים את הטיפול בעוד כחודש.
האם יש מניעה ליטול טמוקסיפן במקביל לטיפול באלדרה או שעדיף לחכות עד לסיום הטיפול עם האלדרה ואז להתחיל ליטול את הטמוקסיפן?
תודה.
לאיזו תקופה את צריכה להשתמש בתרופה ?
שלום, אני בת 41 ויש לי תינוקת בת 3.5 חודשים ואני מניקה באופן חלקי. לאחר מספר אפיזודות של גודש וכאב בשד שמאל חשתי בגוש לכיוון בית השחי שנשאר שם גם לאחר שהגודש והכאבים עברו. ייתכן שהגוש היה שם לפני כן אבל התעלמתי מכך. בעבר היתה נפיחות של בלוטות בבית השחי בצד הזה מספר פעמים וזה חלף, כמו כן היו מספר פעמים של גרד בחזה. עשיתי בדיקת אולטרסאונד שהיתה תקינה ממצאים כללו: שד שמאל-במקום של הממצא המישושי נצפה ריבוי רקמה בלוטית וציסטה פשוטה בקוטר 0.6 ס"מ. אין עדות לממצא חשוד. שד ימין- בלוטה אינטרא ממאירית זעירה (כ-1 ס"מ). המלצה לחזור על האולטרסאונד כ-3 חודשים לאחר הפסקת הנקה. בביקור עם התוצאה אצל כירורג הוא המליץ לבצע בנוסף בדיקת ממוגרפיה שכן אמר שבגלל ההנקה ייתכן שלא ניתן לראות היטב והוא לא חש בנוח לחכות עוד כחצי שנה לבדיקת אולטראסאונד לאחר תום ההנקה. יש לי 2 שאלות לגבי ההמלצה
:1. האם בדיקת ממוגרפיה יכולה לגלות ממצאים שלא התגלו באולטרסאונד במיוחד בחזה צפוף? הבנתי שאולטרסונד ממולץ יותר לרקמה צפופה ומשלים ממוגרפיה-האם ממוגרפיה היא גם בדיקה משלימה לאולטראסאונד? (קראתי שריבוי בדיקות וקרינה יכולים להעלות סיכון ואני תוהה אם הבדיקה אכן נחוצה כי טכנאית הרנטגן אמרה לי שאין טעם בבדיקה כזאת לחזה שלי).
2. האם יש סיכון כלשהו בהנקה לאחר בדיקת ממוגרפיה? האם צריך לחכות מספר ימים?
תודה מראש יפעת
שלום יפעת,
למרות שממוגרפיה אינה בדיקה רגישה במיוחד בשד סמיך, עדיין ייתכנו ממצאים שאפשר לראות בממוגרפיה אך לא באולטרסאונד.
כמות הקרינה בממוגרפיה היא מזערית, ואינה משפיעה על החלב, כך שאין מניעה להניק אחרי הבדיקה.
שלום לילי,
כאבים בכתף אינם אופיניים לגרורות מסרטן השד.
אין מניעה מביצוע מיפוי עצמות.
על פי רוב ההמלצה היא לטיפול קרינתי משלים אחרי כריתה חלקית.