תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לד"ר ירושלמי שלום רב,
אני חולה עם גרורות בריאות, בלוטות לימפה, עצמות ולפני מספר חודשים התגלו כמה נקודות בודדות בכבד. בבדיקה PET-CT שבוצע ליפני מספר ימים נרשם שיפור משמעותי בכל המוקדים פרט מהכבד שבו הופיעה קליטה נוספת חדשה יותר בולטת.
לאור הנ"ל האם ניתן לטפל בקליטות של הכבד באופן פרטני ( הקרנות או טיפול אחר).
האם מדובר על גרורות או יתכן שמדובר על סרטן כבד?
רוני שלום רב,
על פי רוב , כשיש תגובה , היא נצפית בכל אתרי המחלה ולכן לפני החלטה כלשהי הייתי מבקשת את הרופא/ה המטפל להציג את ההדמיה בישיבת צוות, בה יושבים גם מומחים מתחום האיזוטופים/רנגטן ולבחון האם באמת מדובר בממצא חדש אמיתי ובעל משמעות. במידה ואכן מדובר בתגובה מעורבת- ניתן במקרים מסוימים לטפל באותה נקודה.
בברכה וכל טוב,
דר' רינת ירושלמי
שלום ענבל,
מאי זה ממש קרוב, וסרטן שד בדרך כלל לא מתפשט תוך ימים.. שבועיים לתור זה יחסית סביר.
אבל מנסיון יש הרבה פעמים ביטולים וכדאי לבקש לעלות על רשימת המתנה ולהתקשר כל כמה ימיםן לראות אם התפנה מקום.
קיימת אפשרות לבצע את הבדיקה באסותא באופן פרטי אולי יותר מוקדם, אבל שבוע לכאן או לכאן הוא לא קריטי מבחינה רפואית במקרים כאלה בדרך כלל.
בהצלחה
דר' תניר אלוייס
שלום רוני,
בקרב אשכנזים יש מוטציה בכ 2% מהאוכלוסיה, ובקרב יוצאי צפון אפריקה אין מוטציות מייסד ידועות, כך שהסיכוי לנשאות תלוי גם במוצא.
גם הגיל בעת האבחנה יכול להעיד על סיכון יותר גבוה לנוכחות מוטציה במשפחה.
למרות שהסיפור המשפחתי אינו מרשים יש מקום לשקול פנייה לייעוץ גנטי, אם את ממוצא מתאים (אשכנזי או פרסי), אבל הטוב ביותר בגנטיקה הוא תמיד לבדוק את מי שחלה, אז כדאי קודם לשאול את בני המשפחה שחלו אם עברו ייעוץ גנטי.
בברכה,
שלום רב
שאלתי היא האם כאבי בטן יכולים להיות תופעת לואי של נטילת טמוקסי?כשנה.
בברכה, ליאל.
שלום רב,
כל טיפול פומי עלול לגרום לכאב בטן.
כדי לבדוק האם זו הסיבה- ניתן (בתאום עם הרופא המטפל) לבצע הפסקה קצרה ולבדוק האם הסימנים חולפים.
צריך לזכור שDCIS אינו מחלה פולשנית ויש הטוענים שיש להתייחס לממצא זה כאל ממצא טרום סרטני ולא סרטן ממש. נתון זה צריך להילקח בחשוב רווח אל מול הפסד. לא ציינת פרטים חשובים כמו סוג הDCIS , מרווח השוליים הנקיים והאם קיבלת קרינה.נתונים אלו מסייעים בהערכה עד כמה חשוב הטיפול . על פניו נשמע סביר להפסיק את הטיפול , אך כאמור איני יכולה לקבוע זארת על סמך הנתונים שהצגת.
לגבי הבליטה בבטן- לא מדובר בכבד שומני- אנא גשי להיבדק.
דנה שלום רב,
אנא הםני שאלה זו לפורום הרפואה האינטגרטיבית.
שלום מיקה,
התשובה שאת מצטטת לא נשמעת מדאיגה, מדובר בשינויים שנראים כתוצאה מהקרנות שקיבלת, אבל לקבלת חוות דעת פרטנית עליך לחזור עם התוצאה אל הרופא/ה ששלח/ה אותך לבדיקה להחליט אם יש צורך במעקב .
הנני חולה בסרטן השד. כעת אני מקבלת שילוב של טיפול כימותרפי וביולוגי. התרופות אותן אני מקבלת הן : קרבופלטין+ טקסוטר (כימי) והרצפטין. על פי הפרוטוקול עלי לקבל 6 קורסים בכל 3 שבועות. לפני כשבוע עברתי את הטיפול השלישי ובבדיקת אולטרסאונד לא נראה שהגוש קטן. (הוא בדיוק באותו גודל כשאובחנתי). האם ייתכן שאחרי 3 טיפולים איו כל שינוי בגודל הגוש? מה עושים במקרה כזה? את הניתוח אעבור לאחר הטיפולים.
אשמח לקבל מענה .
יתכן- אך הסיכוי נמוך .
לעיתים הגוש נשאר באותו גודל , אך הופך נמקי.
מה את מרגישה?
בכל אופן אם הטיפול לא עוזר - ניתן להחליפו / להפנותך לניתוח.
אני נמצאת בשלב של אחרי ניתוח להסרת גידול בן 1 ס"מ בשד מסוג lobular, ואחרי הקרנות. כעת עליי להתחיל טיפול בכדורים. הרופאה המליצה על femara שהכי מתאימה לסוג הגידול. אני בחשש מאד גדול בשל תופעות הלוואי שהציגו בפניי. עליי לציין כי אני בת 59, בבדיקת צפיפות העצם התגלת אוסטיאופניה.
בהתייעצות נוספת הציעה לי הרופאה להתחיל בטמוקסיפן.
אשמח לשמוע דעתה של האונקולוגית.
תודה רבה
יעל שלום רב,
יש יתרון משמעותי במתן לטרוזול במחלתך ולכן הייתי בוחרת בטיפול זה.
אם מצב העצם ימשיך להדרדר, הרי שניתן לטפל בכך.
אני תמיד שואלת את מטופלותי: ממה אנחנו פוחדים יותר ? אוסטאופורוזיס או התפשטות מחלת הסרטן.