תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
ההנחיות שאני מכירה הן להמנע מהרמה חוזרת של משקל כבד כמו תרגול משקולות. הרמה של ילדים , אפילו כבדים, מדי פעם, לא אמורה למיטב הבנתי לתרום להתפתחות לימפאדמה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום,
אני מקבלת לטרוזול כחודש +ויטמין D וסידן .כעת החלו אצלי כאבים בלתי נסבלים בעצמות ביחוד בכתפיים ,ואיני מסוגלת לישון.
האם יש תרופה זהה מתאימה שלא תגרום את תופעות הלוואי הזו., או פיתרון אחר.
תודה.
לילי שלום רב,
יש תרופות נוספות מאותה משפחה- יש לצפות שיגרמו לתופעות לואי דומות. יחד עם זאת לעיתים אחת התרופות נוחה יותר מחברותיה לקבוצה.
ניתן לשקול גם טיפול בטמוקסיפן.
חג שמח,
דר' רינת ירושלמי
יש לגברת בMRI צביעה שד שמאל 5.5 ס"מ ובלוטה חשודה ובממוגרפיה הסתדויות על שטח 12 ס"מ.
ER2 PR2 לא נשאית.
לאיזה ניתוח אני צריכה לכאורה להתכונן? לכריתה מלאה או לדמיין על כריתה חלקית?
בת 25.
אין שום אפשרות לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, בוודאי לא לגבי סוג ניתוח..
אבל אם אכן מדובר בהיקף מחלה של 12 ס"מ קשה לדמיין שימור שד
כמובן שהמלצה צריכה להתקבל ע"י כירורג שבודק את המטופלת ומתרשם מבדיקות הדימות עצמן.
תודה על המענה,
האם הסתדויות זה חלק מהמחלה?
האם בניתוח שלם שעושים שחזור זה נראה חיצוני משהו רגיל? פיטמה?
אשמח אם תעני לי, אני צריכה להתחיל לחשוב על כיוונים כאלה
הסתיידויות יכולות להיות חלק מהמחלה או לא, ורק רהויזיה של הצילומים עצמם יכולה לתת תשובה לשאלה זו.
לגבי שימור פטמה - זה תלוי במבנה השד, ובמרחק של התהליך מהפטמה - גם זו שאלה שיכולה להיענות רק ע"י רופא שבודק את המטופלת ורואה את כל בדיקות הדימות.
אני ממליצה שוב לפנות לכירורג שד עם כל הנתונים לייעוץ פרטני.
האם דמעת (טפטוף מסיבי של דמעות) היא תופעת לוואי מהטמוקסיפן? אם כן, כדאי להחליף תרופה? איזו?
דמעת אינה תופעת לוואי אופיינית לטיפול. הצורה הטובה ביותר לבדוק זאת היא פשוט להפסיק את הטיפול. לחזור לקחתו ולראות האם יש קשר בין נטילת התרופה לתופעה. אם אכן כך, יש בהחלט מספר חלופות.
בכל מקרה יש לקבל ליווי לתהליך ע"י הרופא המטפל.
להתחיל מ-40,אז למה בארץ רק מ-50?
האם ניתםן לעשות רק US מגיל 40 או להוסיף ממוגרפיה.
לאימה שלי היה אחרי גיל 55 ללא מוטציה בBRCA
תודה
שלום לילי,
בישראל נקבע שנשים בסיכון רגיל צריכות לבצע ממוגרפיה אחת לשנתיים מגיל 50, ויש בזה הגיון כאשר משקללים את הסיכון לסרטן שד עם היכולת של בדיקת הממוגרפיה לאבחן ממצאים בנשים צעירות.
עם זאת לנשים עם הסטוריה משפחתית יש מקום להתחיל בבדיקות סקר בגיל מוקדם יותר.
הטוב ביותר הוא לפנות לכירורג /ית שד להיבדק ולהחליט מהי התכנית המעקב המתאימה לך ביותר בהתחשב גורמי הסיכון, בבדיקה הקלינית , ובהעדפותייך.
נשים יקרות, שלום.
שמי בת-חן ואני סטודנטית לעבודה סוציאלית. לצערי גם אצל אימי התגלתה לא מזמן מחלת הסרטן. בעקבות זאת, החלטתי שאת עבודתי הסמינריונית אעשה בנושא זה. אני מבינה שהמצב הוא רגיש ואני מודעת לכך.
אני פונה אליכן ומבקשת כמה דקות של מענה על השאלון שיסייע לי בעבודת הגמר לסיום התואר. אודה עד בלי די על השתתפותכן הברוכה. רק בריאות, שמחה וטב :) שלכן, אני
האגודה למלחמה בסרטן וביה''ח אסותא מזמינים אתכן
ליום עיון לנשים המתמודדות עם סרטן השד
שיתקיים ביום רביעי, 15.04.15 בחדר סמינרים של בית חולים אסותא.
לפרטים והרשמה:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8890