תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
לאמי סרטן שד גרורתי עם גרורות בריאות ובעצמות.
מקבלת הקרנות לגב כי יש 2 גרורות מסוכנות שחדרו לעמוד השדרה.
לאחרונה אחרי 2 טיפולי כימותרפיה ו6 טיפולי הקרנות- הרגליים מרגישות קפואות , ממש קרח וזה מאוד מאוד כואב.
יש דרך לעזור? יש משהו לעשות חוץ מלחמם? מאוד קשה לה ללכת ולזוז בכלל מתנור החימום.
תודה!
טלי שלום,
איני יודעת מה קיבלה אימך.
יש טיפולים למשל כאלה ממשפחת הטקסנים שגורמים לתחושה שסיפרת. במקרה כזה הזמן הוא המרפא העיקרי. בכל מקרה צריך להבין מהרופא המטפל מהי הסיבה . ניתן תמיד גם להתייעץ במרפאה פליאטיבית, שמטרתה להקל על סימפטומים. מרפאה כזו נמצאת היום במרבית בתי החולים.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
אמא מקבלת כימותרפיה
קרבופלטין וג'מזר.
כרגע באמצע ההקרנות על עמוד השדרה.
אז התופעה יכולה להיות מהכימותרפיה הזו? או שזה יכול להיות
תוצאה של הגרורות בתוך עוד השדרה?
הגרורות הנ"ל פרצו את הקורטקס וחדרו אל תעלת השדרה ואל השורש.
מה זו מרפאה פליאיטיבית ? יש ברמבם?
תודה
שלום רב,
ראשית מציעה שתבררי עם הדודות האם ביצעו בדיקה גנטית. אם הן נשאיות למוטציה של גן מסוים תוכלי גם את לבדוק נקודתית את הנושא הזה.
באופן כללי מציעה להתחיל עם בדיקה של כירורג/ית שד בקהילה ולהתקדם משם.
בבברכה,
אין צורך בהפניה מרופא משפחה
במכבי אין הגדרה של כירורג שד, לרוב הכירורגים הכלליים יש מספיק ידע ונסיון כדי לבצע בדיקות שד שגרתיות ולהפנות לבדיקות נוספות.
דר' תניר אלוייס
שלום לכולם,
חייבת להשיג את פרופסור משה ענבר בדחיפות!!!! במרפאה שלו יש הודעה שהם פותחים רק ב24.3 עיניין של חיים ומוות חייבת להשיג אותו!!! מה הייתם עושים במקומי? האם מישהו יכול לעזור לי?
שלום...
אני בת 33 , כבר תקופה שי לי מן נקודות לבנות במרכז פיטמה ימנית, אין לי כאבים או גושים , אני בהירת עור , האם עלי כדי להיבדק אצל כירורג שד?
בעיקרון מה שאת מתארת לא נשמע מדאיג אבל בהיעדר אפשרות לתת ייעוץ וירטואלי ממליצה לגשת להיבדק.
אימי בת 77 לאחר ניתוח של הסרת הגידול בשד,
אונקולוגית רשמה טיפול הורמונלי של כדורים T.LETROZOLE, פעם ביום.
הגענו לרופאת משפחה, אך לא מצאה את התרופה ברשימה ולכן שלחה מכתב לבקר התרופות .
האם התרופה לא בסל התרופות? ובמידה ולא מה האופציות לטיפול?
לילי שלום רב,
אין כל בעיה. נמצא בסל.
בהצלחה,
1. כירורג נתן לי הפניה לאולטראסאונד , וזה הפנה לביופסיה.התוצאות של שניהם הראו שיש גוש שפיר בגודל 2.3 סמ.גוש אובלי מעט לובולרי, היפואקוגני, יכול להתאים לפיברואדנומה.כירורג זה ועוד אחד נוסף המליצו על ניתוח בשערי צדק.א. מה אפשר להבין מהתוצאות?ב. מה הדעות על ד"ר כרמון מנהל המחלקה ושאר הצוות שלו?
2. הכירורג השני אמר שההמלצה שלו לנתח נובעת בין היתר בגלל שיש לו סיכוי להפוך לממאיר אם יגדל.יש לזה זמן מינימלי שזה יכול לקרות?
3. מה מצבו של השד לאחר ניתוח הסרת הגוש ואם יש השלכות?
תודה רבה ומצטערת על השאלות המרובות
פיברואדנומה הוא גידול שפיר לחלוטין שאין לו כל נטייה להפוך לממאיר, והסיבה להוציא היא רק כי לפעמים נוטה לגדול.
במידה ואכן בביופסיה הוכח שמדובר בפיברואדנומה אין הכרח לנתח להוציא, כי יש סיכוי שתקטן או תשאר ללא שינוי.
בדרך כלל מדובר בניתוח פשוט שמשאיר צלקת קוית עדינה בלי עוות בשד.
אני מסתבכת עכשיו עם עצמי...כירורג אחד אמר לי שהוא ממליץ לנתח כי יש לו סיכוי להפוך מתישהו לסרטני ואתה אומר שאין לזה סיכוי להפוך בכלל לסרטני ואפילו זה יכול לקטון .
אם זה מה שאתה אומר- מה אני עושה עם הכאבים וההצקות שיש לי לפעמים בשד?
אני לאחר למפקטומי נוטלת לטרוזול במשך 4 חודשים. עליתי מעט במשקל. האם יש קשר לתרופה? אם כן , כיצד כדאי למנוע את העליה במשקל.
דינה שלום רב,
הספרות חלוקה על ההשפעה האוביקטיבית של הטיפולים האנדוקרינים (כמו לטרוזול טמוקסיפן וכו' ) על המשקל.
יחד עם זאת אני יכולה לאמר לך שמנסיוני נשים רבות מעלות במשקל במהלך טיפולים אלה וקשה לבודד את הסיבה .
החלק המעודד בעניין זה- שניתן גם להפחית במשקל תחת טיפול כזה(אני רואה את זה כל הזמן). אין נוסחת פלא. מה שעובד על נשים בגילך, שרוצות לרדת במשקל יעבוד גם עם לטרוזול. קרוב לודאי שיהיה קשה יותר . בהזדמנות זו אוסיף, שפעילות גופנית היא דבר מבורך מכל בחינה גם בסיטואציה זו.
שלום רב. אני לוקחת טמוקסיפן כחודשיים. בבדיקת פרופיל הורמונלי שנעשתה כנראה בתקופת הביוץ רמות אסטרדיול היו מעל 3000. בבדיקה חוזרת כעבור שבועיים אסטרדיול מעט מעל 1000.
מה זה אומר? האם יתכן שעלי להפסיק את התרופה? אני מודאגת ואין באפשרותי לדבר עם הרופאה כרגע.
כמו כן, האם תופעות הבאות הגיוניות בגלל הטיפול הנ"ל? : נימול באצבעות הידיים ובכפות הרגליים. חולשה ועייפות בחצי השני של היום, הפרשה מהעיניים, כאבים במפרקי הברכיים והקרסוליים בתקופת המחזור.
תודה מראש
דנה שלום רב,
את מתארת מכלול רב של תופעות לוואי. מרביתן אינן אופייניות. בכל מקרה ,ניתן להפסיק לזמן מה את התרופה (בתיאום עם הרופא המטפל) ולחדש אחרי הפסקה קצרה . אין מבחן יותר טוב מזה.
לא ציינת מדוע בדקו את רמת האסטרדיאול. בכל אופן אם יש חשש שהטמוקסיפן דוקא גורם לעליה ברמת האסטרוגנים, ניתן לשקול תוספת של זריקה שמפסיקה את הפרשת האסטרוגן מן השחלות.