תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אין מחקר רנדומאלי , פאזה שלישית שבדק את זה , ולכן אין מי שיכול להבטיח זאת ב100%. יחד עם זאת מדובר באותו חומר כימי , שעבר בדיקות איכות ולכן ההנחה שלנו שאכן מדובר בתרןפה בעלת אותה יעילות.
בשולי הדברים אציין , כי מרבית התרופות שאנו צורכים אינן אלו המקוריות....
בברכה ושבוע טוב,
דר' רינת ירושלמי
לחבר קרוב שעלה מאוקראינה, קרובת משפחה החולה בסרטן.
הרופאים באוקראינה המליצו על טיפולים בתרופה PACLITAX.
הבעיה שתרופה זו נדירה באוקראינה וכמעט לא ניתן להשיגה, ואם כבר במחיר מאוד יקר שמחוץ להשג ידם.
ברצוני לשאול כיצד ואיך ניתן להשיג תרופה זו בארץ, ומה מחיר לכל מנה?
הכתובת היא בתי המרקחת השונים.
בברכה,
שלום עדי,
את בהחלט זוכרת נכון, טמוקסיפן עשוי לגרום לנטייה לקרישיות יתר שאחד מביטוייה יכול להיות אירוע מוחי.
זה כמובן אינו פורום לייעוץ פרטני ואסור בהחלט להתחיל או להפסיק תרופות על סמך ייעוץ אינטרנטי, אבל בהחלט יש להתייעץ עם הרופאים המטפלים בדחיפות לגבי המשך טיפול בטמוקסיפן, מעבר לתרופה אחרת או אפילו הפסקת הטיפול לחלוטין, כפוף למאפייני הגידול והסיכון לחזרת מחלה, בין היתר.
בברכה
דר' תניר אלוייס
אני אמורה לעבור טיפול בקרינה לשד ימין. הבנתי שהמכשיר בתל השומר יותר ממוקד לעומת מכשירים אחרים בארץ. האם הקופה יכולה למנוע ממני קבלת טיפול קרינתי בתל השומר ?
שלום
אובחנתי עם סרטן שד מסוג IDC חיובי לרצפטורים לאסטרוגן ופרוגסטרון. גידול stage I ללא צורך בכימו.
הוצעו לי שני סוגים של טיפולים על ידי אונקולוגים שונים. אסכולה אחת דוגלת בטיפול בטמוקסיפן והשנייה דוגלת בשילוב של זריקות לדיכוי שחלתי יחד עם מעכב ארומטז. אני בת 52 וסת קיימת עדיין אך לא תמיד סדירה.
לציין שאני דור שני לסרטן השד ביצעתי בדיקת ריצוף גנטי ועדיין ממתינה לתוצאות.
השאלה שלי היא איזה טיפול יעיל יותר מבחינת שיפור סיכויי השרדות שלי לטווח הארוך.
אסתר שלום רב,
בעיקרון - על סמך המחקר שפורסם לאחרונה -soft
אין ינדיקציה להוספת הטיפול.
הטיפול האנדוקריני המומלץ נע בין 5- ל10 שנים, תלוי בסיכוייםלחזרה מאוחרת.
מקרה של אישה איו דומה לחברתה. יש מקום לדיון בעניין עם הרופא המטפל.
שלום רב.
לאחר שנה בה עברתי כימו והקרנות שד -אני לוקחת כבר כ9 חודשים טמוקסיפן.
לאחרונה החלו לי כאבי גב תכופים. שאלתי היא האם יש קשר ביניהם?
בברכה, עדן.
עדן שלום רב,
הסיכוי שיש קשר בין הדברים נמוך מאוד מאוד.
בבמהלך הטיפולים קיבלת טיפול בסטרואידים. אלה גרמו לצבירת נוזלים ולעיתים גם לתאבון מוגבר.
בנוסף במהלך החודשים האחרונים, אני מניחה שהיית פחות פעילה באופן משמעותי. כל אלה משפיעים מן הסתם על משקל הגוף.
לגבי הבעיות האורטופדיות-איני רואה קשר ישיר עם הטיפולים.
שלום רב
ראשית אציין שיש במשפחתי הסטוריה של סרטן השד-שתי דודות שחלו מתחת לגיל 40
לאחרונה הרגשתי גוש בשד,פניתי לרופאת המשפחה כדי לקבל הפנייה לכרורג היא בדקה אותי בעצמה ולא הרגישה דבר והחליטה לא לתת לי הפנייה
בקשתי ושאלתי שוב אם היא בטוחה שאין צורך שרופא מומחה ייתן לי הפנייה ואמרה שלא
מה אני עושה? אני מרגישה משהו חריג ורוצה שרופא מומחה יבדוק אותי,האם אפשר לבצע בדיקה ללא הפנייה?
לא אמורה להיות בעייה להגיע לבדיקת כירורג שד דרך קופת החולים בלי הפניה.
דר' תניר אלויס