תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
לפני כארבע שנים כשעשיתי את הכימו האונקולוגית שלי נתנה לי מרשם של נוזל להזמין אם אני רוצה, באופן פרטי שתפקידו למנוע את תופעות הלואי, הזמנתי אותו דרך הטלפון והביאו לי אותו הביתה עם שליח את הנוזל החדירו לי ביחד עם הכימו. יש לי חברה שחלתה בסרטן ועוברת עכשיו כימו ואני רוצה להמליץ לה על הנוזל הזה ושכחתי את שמו. אשמח אם תשלחו לי את שמו ואיך אפשר להשיג לזה מרשם.
תודה.
רחל שלום
איזו תופעת לוואי רצית למנוע עם הנוזל?
שבוע טוב,
דר' רינת ירושלמי
שלום, אני לוקחת זה 4 שנים טמוקסיפן. בבדיקת הדם האחרונה גיליתי שיש לי טריגליצרינים מאד גבוה והמליצו לי לקחת תוסף תזונה שנקרא Phyto-Guard שיש בו פיטוסטרולים ואומגה 3.
רציתי לבדוק שזה בסדר לקחת אותו במקביל לטמוקסיפן.
תודה, רחל
רחל שלום רב,
אנא הפני את שאלתך לפורום בניהולו של דר' כספי .
בברכה,
שלום רב,
לצערי לא ניתן לענות לשאלתך על סמך שורות אלה.
תמיד ניתן לפנות לחוות דעת נוספת בבית חולים אחר.
כל טוב,
הטיפול הסטנדרטי בסרטן השד בשלב מוקדם הוא בד"כ קודם ניתוח ואח"כ טיפולים משלימים (כימוטרפיה ו/או טיפולים ביולוגיים ו/או הקרנות).
צריך סיבה מיוחדת כדי להפוך את הסדר של הטיפול, ואת זה עושים בעיקר כאשר מדובר בגידולים גדולים יותר.
דר' תניר אלוייס
בבלוטה תקינה יש הילוס שומני, כך שהיעדר הילוס שומני מעיד על בלוטה לא תקינה, אבל יכולות להיות סיבות שונות להיעדר הילוס שומני.
אמא שלי ,אחרי ניתוח להסרת גוש בשד ,לפני שלוש שנים (כימו והקרנות)
ואז גידול נוסף בשד השני אחרי שנה וכריתה מלאה של השד.(הקרנות בלבד כי לא רצתה כימו)
הסרטן הינו טריפל מגטיב לכן אינה יכולה לקבל טיפול תרופתי.
כרגע גרורות רבות בריאות, קשה לה נשום ולדבר וכל מאמץ..
הגרורות היו שם כנראה כבר לפני שנה , כשעשו צילום ראו נקודות אך לא ידעו עדיין שגרורות.
יש פה מישהו ששמע או יודע על תסריט טוב פה?
כלומר .. יש מצב לחיות .. כמה זמן?
והאם יש טעם לעשות כימותרפיה אגרסיבית שמאוד מאוד תחליש ותדכא אותה?
תודה רבה!
וכרגע החליטו על כימותרפיה Karbo Platin
האם זה יעיל? האם עדיף לשלב עוד תרופות?
קראתי שמשלבים את זה עם
Bevacizumab
Doxil
?
משפחת הפלטינום נחשבת יעילה לטיפול במחלה מסוג טריפל נגטיב. (דרך אגב ציספלטין נחשב יעיל יותר מקרבופלטין).
ישנן אפשרויות רבות לטיפול.
כיון שאימך סובלת- אני בהחלט בעד טיפול.
בהצלחה וכל טוב,
שלום עופרה,
פרט להפרשה וגינלית, שבהחלט יכולה להיות עם טמוקסיפן, שאר התופעות שאת מתארת אינן תופעות לוואי שכיחות של טמוקסיפן, אבל אם את חושבת שיש קשר בין נטילת התרופה לתופעות אפשר (בתיאות עם רופא/ה מטפלת) לנסות להפסקית את התרופה למס' שבועות ולראות מה קורה.
פעילות דמויית אסטרוגן של הטמוקסיפן על רירית הוגינה
בתנאי שלא מדובר בפטרייה או זיהום אחר..
כדאי להבדק אצל גינקולוג/ית אם ההפרשה משמעוית.
ההמלצה לפורט- קט מבוססת קודם כל על מצב הורידים של המטופלת . עניין נוסף שנלקח בחשבון הוא היות חמותך בעלת מחלה כרונית. לצערי, היא תזדקק עוד להזלפות רבות של חומרים שונים . עם הזמן הורידים יהיו שבירים יותר ויהיה קשה יותר למצא וריד לצורך הטיפול.
היתרון של הצנתר בכך שאינו נראה , כיון שמצוי באזור מוסתר. פיק ליין הוא צינור חשוף יותר לסביבה. דורש החלפות רבות .
כמו שציינת גוף זר מסוג כל שהוא- עלול להזדהם או להסתם.
שלום ד"ר אלוייס,
אמא שלי היום קיבלה את הפרוגנוזיה הבאה, ללא הסבר,
אשמח מאד אם תוכלי לשפוך אור על הממצאים. כלומר לתרגם לנו מה פירוש הדברים.
RT BREAST BIOPSY SHOWING INFILTRATING DUCT CARCINOMA, GRADE 3, ACCOMPANIED BY LYMPHOCYTIC INFILTRATION.
M 3546/15 - HORMONAL RECEPTORS:
ER: POSITIVE: 3+ IN 100% OF TUMOR CELLS
PR: POSITIVE: 3+ IN 90% OF TOMOR CELLS
HER 2 NEU IS NEGATIVE (0)
KI67 IS POSITIVE IN 60% OF TUMOR CELLS
אני מאד מודה לך.
על פי הציטוט מדובר בסרטן שד ממקור צינורות החלב (סרטן השד השכיח ביותר) בדרגת התמיינות נמוכה (שזה לא כל כך טוב) אבל עם רצפטורים טובים לאסטרוגן ופרוגסטרון (שזה דווקא טוב).
מעבר לזה, בשביל לתת המלצות לגבי הטיפול הדרוש, צריך להכיר את כל פרטי המקרה כולל תשובות ממוגרפיה ואולטרסאונד, רקע ובדיקה גופנית, ואלה ניתן לבצע רק בבדיקת רופא.
אשתי טופלה במשך כשנתיים בקסלודה ולאחר מכן בדוקסיל במשך 3 מחזורים. לאשתי סרטן שד גרורתי לעצמות. הטיפול בדוקסיל היה חיובי אך תופעות הלוואי הקשות גרמו לאשתי לסרב להמשיך את הטיפול. כרגע אנחנו בפסק זמן של 3 חודשים ללא טיפול כלשהו אך בדיקת המרקרים האחרונה מציגה עלייה במרקרים. האם לדעתכם ניתן שוב לנסות לחזור לטיפול תקופתי בקסלודה? (התרופה הנ"ל היחידה שאשתי לא סבלה כמעט מתופעות לוואי)
תודה
הסיכוי שאישתך תגיב שוב לקסלודה נמוך מאוד ולכן מוטב לנסות תרופה אחרת.