תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
הסננה שומנית בבלוטת לימה היא מץצא תקין,
אבל אי אפשר בפורום כזה לתת ייעות פרטני, ולכן אם את לא שקטה ממליצה לך לקבל חוות דעת נוספת (אישית, לא וירטואלית) מכירורג/ית שד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום,
יש לי הרגשה מוזרה בשד למרות שאין שום גושים
אני מרגישה כמו משיכה בשד למעללה ולפעמים גם בשד השני.
לפעמים זה מלווה בכאב לא חזק.
עשיתי ממוגרפיה והכל תקין.
האם אני צריכה להיבדק עוד?
איזה בדיקות אפשר לעשות ואיפה כדי שאני אהיה רגועה.
תודה מראש
ממליצה לך לגשת להיבדק רצל כירורג שד, שיתרשם גם מהקרע, גורמי הסיכון והממצאים בבדיקה ידנית ובממוגרפיה ויחליט אם יש צורך בבירור נוסף.
אני בת 20 ,
יש לי אקנה בדרך כלל בפנים ולעיתים רחוקות בגב או בחזה.
אתמול גיליתי פצע בשד שנראה כמו פצע אקנה מוגלתי אבל הוא לא כואב כלל.
יש מה לחשוש?
מה צריך לעשות?
שלום אורית,
קשה מהתיאור שלך להבין במה בדיוק מדובר, זה לא נשמע מדאיג אבל באופן כללי אם הפצעון לא מתרפא תוך 5-7 ימים כדאי אולי להראות לרופא.
שלום טלי,
בהסתייגות שאי אפשר בפורום כזה לתת ייעוץ פרטני, ובוודאי לא חוות דעת לגבי צילומים, קשרית תת עורית שפירה ממש לא נשמע כמו משהו שצריך להדאיג.
ממליצה לחזור עם התשובה והצילומים למי שהפנה אותך לממוגרפיה או לכירורג שד לייעוץ פרטני.
דחוף מחר אני מתחילה טיפולים כימוטרפיים ורוצה לדעת איפה ניתן לרכוש כפפות קרח לידיים ולרגליים למניעת נזק לציפורניים בעת קבלת טיפולים כימוטרפיים.
לא ניתן לקבל אותם בבית חולים ציבורי איפה שאני מטופלת לכן אני מעוניינת לרכוש אותם באופן פרטי
אנא עזרה דחופה .. תודה ...
התרופה אינה נמצאת בסל השירותים.
ניתן לקבל את התרופה במסגרת השתתפות במחקר.
דר' רינת ירושלמי
אני מניחה שאת מתכוונת :האם התרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בעיניים. ואכן יש דיווחים בספרות הנוגעים לעניין זאת. יחד עם זאת . הפרעות בראיה על רקע זה הן מאוד מאוד נדירות.
כפי שאת יודעת לא ניתן לתת יעוץ פרטני בפורם ביחוד שחסרים פרטים בסיסיים- למשל גילךף מצב בריאותך כמו כן האם את נשאית ולמוטציה של הגן BRCA ועוד.
באופן כללי אומר כי הטיפולים שקיבלת הם אופציה טיפולית למחלתך. המידע לגבי תוספת קרבופלטין הינו עקיף.
הפרוטוקולים השונים שציינת לא הושוו ביניהם .