תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,אימי בת 77 לפני שלושה שבועות עברה ניתוח למפקטומי+בלוטת הזקיףללא צינורית ניקוז.כיום באיזור בלוטת הזקיף יש מין גוש גדול וקשה.הרופא אומר שייקח זמן, אך לאחר שלושה שבועות לא רואים שיפור.לעיתים יש גם כאב ,לא ישנה ללא כדור נגד כאבים.אימי לחוצה וטוענת שזה גוש חדש.מה עליי לעשות? למי לפנות.תודה
שלום לילי,
מה שאת מתארת יכול אכן להיות שרידים מהניתוח, אבל אם יש ספק אפשר לבדוק את האזור באולטרסאונד.
הכתובת הטובה ביותר היא כמובן הרופא המנתח או האונקולוג המטפל, אבל אם הם לא נותנים מענה אפשר לפנות לקבל חוות דעת נוספת.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
אני רוצה לברר לגבי זמן החלמה ממחלת הסרטן. ברור שאצל כל אחד זה שונה, אבל בטוח יש ממוצע כולשהו.
אמא שלי אובחנה כמעט לפני שנה עם סרטן בשד, עברה ניתוח ולאחריו טיפולים בכימו' וקרינה. את הקרינה סיימה לפני חודשיים בערך ועדיין מתלוננת הרבה על עייפות וחולשה בעיקר לאחר מעט מאמץ. האם זה נורמלי ולאט לאט היא תחזור לעצמה? באילו דרכים היא יכולה להחזיר את כוחותיה?
שלום רב,
משך ההחלמה יכול להיות ארוך מאוד ואף להימשך שנה מסוף טיפולים כימיים. במקרה הספציפי של אמך- מציעה לבדוק שאין סיבה אחרת כמו פגיעה לבבית על רקע הטיפולים. דרך אגב- אם אמך מקבלת כעת טיפול אנדוקריני בכדורים, הרי שגם טיפול זה יכול לגרום לעייפות.
דר' רינת ירושלמי
נטלי שלום רב,
קשה לאמר מה הם סיכויי ההישנות עם תוספת הקרבופלטין, כיוון שמדובר ב"תוספת" חדש יחסית ולא ברור עדיין מה השפעתה של תוספת זו על אחוזי החזרה והישרדות.
אני יכולה לאמר לך, כי העובדה שהגידול נעלם במהלך הטיפול מעלה באופן משמעותי את הסיכוי שהמחלה לא תחזור.
בנוסף- מחלה כמו שלך- אם חוזרת, חוזרת מוקדם כלומר ב5 שנים הראשונות אחרי אבחנה.
כך שכל יום שעובר והכל בסדר - זה סימן מצוין.
כל טוב,
הטיפול בכוויות הוא בדרך כלל במשחות בלבד, אם מתפתח זיהום משני צריך גם אנטיביוטיקה.
אובחנתי לאחרונה כנשאית brca2 (בת 40, בריאה) וצפויה לעבור כריתת שחלות בקרוב.
כמו רבות, אני מתחבטת בשאלה האם לבצע כריתת שדיים מניעתית.
שאלתי היא- במידה ואני מבצעת באופן קבוע את הבדיקות המומלצות ( מידי חצי שנה) ואמצא חולה בשלב כלשהו-
האם בהכרח הטיפול יכלול כימותרפיה וכריתת שד ? ( למרות הגילוי המוקדם) . האם הסרטן לנשאיות brca2 נחשב אלים ודורש טיפול ״קשה״?
תודה רבה
מעקב צמוד לא מונע את הופעת המחלה, כפי שאת מבינה, אבל מביא ברוב המקרים לאבחון מוקדם. ב BRCA2 יש סיכוי שלא יהיה צורך בטיפול כימוטרפי משלים (לעומת BRCA1 אצלן כמעט תמיד יש צורך בכימוטרפיה), אבל רק אחרי שנמצא גידול ורואים מה בדיוק טיבו אפשר לדעת אם יש או אין צורך בכימוטרפיה...
כנ"ל ל גבי כריתת שדיים דו צדדית. זו דווקא פחות הגיונית אחרי שכבר התגלה סרטן, כי אינה משפרת את סיכויי ההחלמה, רק מפחיתה את הסיכון לסרטן שני חדש בשד השני. ואפשר בהחלט עבור בחלק גדול של המקרים כריתה חלקית עם הקרנות.
בארץ מתנהל גם מחקר של קרינה מפחיתת סיכון לשד השני בנשאיות שחלו ועברו כריתה חלקית
אכן התלבטות לא פשוטה. ממליצה לך לנסות במשך תקופה מסויימת את המעקבים, ולראות עד כמה מקשים עלייך ואיך את מתמודדת עם הלחץ לפני הבדיקות ועד קבלת התשובות. במקביל אפשר כבר להתחיל לברר אפשרויות של כריתה ושחזור כדי שבמידה ויאובחן סרטן או שתחליטי שהמעקבים קשים לך מידי, יהיו לך כבר תשובות לרוב השאלות.
רק להזכיר שמספר מחקרים בשנים האחרונות הראו שפעילות גופנית אירובית סדירה (30-40 דקות X 3-4 בשבוע) מפחיתה את הסיכון לפתח סרטן שד, כנראה גם בנשאיות.
האם גילוח בית השחי לאחר הוצאת בלוטה יכול לגרום לימפדמה?
מהי השיטה הבטוחה ביותר להסרת שיער?
תודה.
אחרי כריתת בלוטה בודדת הסיכון ללימפאדמה הוא זעיר מאוד.
יש כיום מספר תכשירים בעלי אופי שונה.
חלקם מכילים טיפול בסטרואידים, טיפול נגד פטרת , לידוקאין ועוד.
כדאי להיבדק כדי לקבוע מה מתאים לך.
דא- כבר ראיתי מטופלת שהכאבים נבעו מהתפרצות של פצעי הרפס בגרון. כך שכדאי לשקול גם תרבית לווירוסים אם יש הסטוריה בכיון.
מה משמעות המילה Birads?
האם מדובר על דרגת צפיפות השד או על הערכה של גוש?
שאלה מצויינת
אכן יש שני סוגי BIRADS, סולם של 1-4 שמתייחס לצפיפות השד, וסולם של 0-6 שמתאר דרגת חשד של ממצא.
האם גוש היפוגקאני (אצל אישה מבוגרת), מרקם לא אחיד, עלול להיות
מדובר אך ורק בגוש סרטני?
הדרך היחידה לדעת מה טיבו של גוש היא לבצע ביופסיה. מראה באולטרסאונד יכול היות חשוד יותר או פחות, אבל רק ביופסיה היא אבחנתית.
אני אחרי ניתוח כריתת שד. קיבלתי את תוצאות הפתולוגיה, רציתי לדעת מה זה אומר: Mucinous carcinoma וגם Dsic.
2 בלוטות מתוך 8 נגועות, תאים מיקרוסקופיים. רצפטורים: er- 100%, pr- 40%
her2 negative.
ki67=<5%.
אשמח בבקשה להסבר על מה המשמעות ומה זה אומר?
תודה רבה רבה
משמעות התשובות היא שלמרות שמבחינת המאפיינים של הגידול הוא אינו גידול אלים, הוא התפשט כבר לבלוטות בית השחי.
השאלה בשלב זה היא האם יש צורך בטיפול קרינתי או כימוטרפי משלים, ולצורך קבלת החלטה עלייך לפנות עם התשובות לאונקולוגי/ית לייעוץ פרטני.