תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אני בת 39, בשבוע האחרון כואב לי מאוד בשני הפטמות, אפילו מגע הכי חלש כואב מאוד. אני כשבוע אחרי המחזור, לא הרגשתי משהו שונה במישוש השדיים, ואין הפרשות מהפטמה למעט בפטמה ימין, לאחר לחיצה חזקה על הפטמה (לצורך בדיקה) יצאה הפרשה ממש קטנה בצבע לבן. האם עליי לגשת לבדיקה ? במידה וכן, לאיזה סוג רופא עליי לפנות? אני נמצאת בחו"ל . תודה.
הפרשה מהפטמות בלחיצה חזקה אפשר להפיק כמעט אצל כל אחת, ואין מקום לדאגה.
לגבי הכאבים, אם לא מוקלים מומלץ לגשת להבדק אצל רופא/ה, אם כי כאבים כשלעצמם אינם מדאיגים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום רעות,
הפרשה בדרך כלל מקורה בצינור חלב מורחב ואינה קשורה לפיברואדנומה.
לגבי צורך בבדיקות נוספות ממליצה לך לפנות לכירורג/ית שד להבדק, לעבור על התוצאות והחליט אם ומה צריך לעשות. אין אפשרות בפורום כזה לתת ייעוץ פרטני.
למהלי הפורום שלום
אני סיימתי 16 טיפולי הקרנות לפני שבועיים מטופלת בtamoxepen
שאלתי נכדי בן 20 חודשים יקבל בקרוב חיסון למניעת פוליו opv
האם מותר לי להתקרב אליו .אם לו אז מתי
תודה
אביבה
הקרנות וטמוקסיפן אינם פוגעים במערכת החיסונית, כך שאם אין בעייה אחרת במערכת החיסונית אין מניעה להיחשף למישהו שחוסן ב OPV.
שלום ד"ר,
עברתי ניתוח למפקטומי לפני כשנה וחצי, בלוטת הזקיף נקיה. עברתי הקרנות ואני מטופלת בטמוקסיפן. בימים האחרונים אני מרגישה ווריד בולט מאוד בבית השחי בצד המנותח. האם זו תופעה מוכרת אחרי ניתוח כזה ?.. יש מקום לחשש? ואולי בכלל זה יכול להיות כתוצאה מעבודה עם משקולות בחדר כושר?
תודה על תשובתך,
איריס
קשה לי מאוד על סמך התיאור להבין במה מדובר, ואם זה ממצא חדש ממליצה לפנות להבדק אצל הרופא/ה המנתח/ת או אצל כירורג אחר.
שלום,
לאחרונה עברתי ניתוח משמר, הבלוטות נמצאו נקיות .
תוצאות בדיקת הפתולוגיה היו:
hr - 2503/14
er - positive 3 + in 80% of tumor cells
pr - positive 3 + in 70% of tumor cells
her - 2 / meu - negative (0
ki -67 positive in 1% of tumor cells
האם תוכלו להסביר את הנ"ל?
מתי נהוג לבצע בדיקת אונקוטייפ, מה משמעות הבדיקה והאם במקרה זה תתכן תוצאה אחרת שמשמעותה שונה מבדיקת הפתולוגיה .
תודה על תשובתכם.
הפרמטרים שציטטת מתארים גידול רגיש מאוד להורמונים ובדרגת אלימות נמוכה.
הסיכוי שיהיה צורך בכימוטרפיה הוא נמוך, אבל יש קריטריונים נוספים לבדיקת אונקוטייפ כמו גיל, גודל הגידול..
ממליצה להתייעץ עם האונקולוג/ית המטפלת לגבי התאמת הבדיקה עבורך.
טלי שלום רב,
יש הגיון במתן אברקסאן בעת רגישות לטקסול.
מדובר בתרופות מאותה משפחה ולכן אני מצפה שתרוויחי גם מטיפול זה, ביחוד שמדובר "בסה"כ" במחלה בשלב I.
דרך אגב, אופציה אחרת היא להוסיף עוד שני טיפול שכוללים אדריאמיצין כמו AC או CAF.
בהצלחה,
דר' רינת ירושלמי
לא מדובר במחלה מדבקת.
לגבי תמיכה בה - זה יהיה שטחי מצידי ל"צייד" אותך בעצות. מציעה שתתיעצי עם העו"ס במכון בו מטופלת בת זוגתך וכמובן עם האונקולוגית המטפלת.
כל טוב,
חשה מדבריך הרבה בלבול וקושי שלך וכנראה גם של זוגתך.בודאות יחסי מין אינם מדבקים אך אני חשה שיש עוד שאלות וחרדות אתן הנכן מתמודדות.
לידיעתך, קיימת קבוצת תמיכה לזוגות ולנשים צעירות המתמודדות עם סרטן ואולי תרצנה להשתתף באחת מן הקבוצות.( בקבוצות ישנן בנות חד מיניות ) הקבוצה תחבק אתכן, תסייע בשאלות ,תלווה בפחדים,ובעיקר לא תשאיר אתכן לבד עם השאלות והמחשבות.
דברי אתי, אורית: 03-5721678
אורית שפירא, עובדת סוציאלית, מנהלת מחלקת שיקום ורווחה, אגודה למלחמה בסרטן.
03-5721678
אמא שלי עשתה בדיקת ממוגרפיה ללא ממצא חשוד
בבדיקת אולטרה סאונד הודגם גוש brad 3
היא בת 66
מה המשמעות? האם בגילה יכולים להופיע גושים חדשים שאינם סרטניים?
גם בגיל 66 יכולים להופיע גושים שאינם סרטניים.
מי שפענח את הבדיקה, חשב שקרוב לודאי מדובר בממצא שפיר (BIRADS 3).
בכל מקרה כדאי להבין מהרופא המטפל מה משמעות הממצא וכיצד מומלץ לעקוב אחריו.
הנני בחורה צעירה שסיימה טיפולים כימותרפיים ואחרי ניתוח כריתה מלאה לבחירתי לסרטן שד. השלב הקליני שלי הוא 2a. היו לי לפי המון בדיקות לפני הטיפולים 2 בלוטות לימפה נגועות וגוש של 2.-3 ס"מ בשד.
אחרי הניתוח קיבלתי תוצאות פתולוגיות ואחרי פגישה עם רופאייהםאמרו ששמחו מאוד מהתוצאות והופתעו לטובה. אמרו שכעת הנני ללאהמחלה וצריכה לשמוח אך קשה לי עדיין אחרי כל מה שעברתי. הם מאוד אופטימיים והסבירו בתחילת הטיפולים שניתן לרפא אותי ושאבריא לבסוף.
אינני בטוחה ועדיין אני עם הרבה חששות, האם בכלל ניתן להבריא במצבי? האם יכול להיות שאוכל לחזור לחיות נורמלי ללא המחלה בעתיד?
מצרפת את התוצאות ואשמח מאוד אם תוכל לשפוך קצת אור בקצה המנהרה....
תודה רבה:)
נטלי שלום רב,
איני נכנסת לפרטי המחלה, אך ככלל מחלה ללא גרורות היא בעלת פוטנציאל ריפוי!
בהצלחה.
מעבר לממצאים ולשאלות הרפואיות אני חשה את הבלבול ,את החששות והפחדים, השאלות והתהיות המטרידות שלא בהכרח יש להם תשובות "רפואיות".
באגודה למלחמה בסרטן מתקיימות קבוצות תמיכה לחולות המתמודדות עם המחלה.
צרי עמי קשר נשוחח ואסייע לך.
אורית שפירא, עובדת סוציאלית, מנהלת מחלקת שיקום ורווחה, אגודה למלחמה בסרטן 03-5721678