תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לפני חמש שנים זוהה אצלי גוש בשד ימני שלאחר ביופסיה הוגדר כאדנוזיס והומלץ על המשך מעקב בלבד. לפני כחודש בבדיקה שגרתית תחת אולטרסאונד התברר כי הגוש גדל ובעקבות זה בוצעה ביוספיית CORE.
בתשובת הביופסיה נכתב חשד ל DCIS. להלן התשובה המלאה:
Core of breast tissue showing a florid screrosing adenosis. The process is involved by usual ductal hyperplasia. Some foci show nuclear and cytoplasmic enlargement, few nucleoli and focal cribriform architecture. CK2/6 immunostain negative in some of these foci.
Suspicious for ductal carcinoma in situ low nuclear grade, involving sclerosing adenosis.
נאמר לי שיש לבצע למפקטומי. השאלה שלי היא: האם יש מקום לשקול כניסה מאזורים שונים של השד לצורך הפרוצדורה מטעמים אסתטיים? האם כניסה דרך הפיטמה עדיפה/אפשרית מטעמים אסטתיים? כי נאמר לי שלא יכנסו מהפיטמה אלא מהאזור שמעל לגידול עצמו. תודה
שלום גל,
רק רופא שבדק אותך וראה את הצילומים יכול להחליט מהי הגישה הכירורגית הטובה ביותר הן מבחינת כריתת הממצא והן מבחינה קוסמטית.
הגישה תלויה במיקום וגודל הממצא וכן בגודל ומבנה השד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
דוקטור שלום רב.
אימי גילתה את המחלה לפני כחודשיים בחזה ימין.
תוצאות הבדיקות העלו כי מדובר בסרטן השד בגודל סביר של כ 2.4 ס"מ קרוב לפטמה.
בדיקות האולטרסאונד.. מיפוי עצמות, בדיקות דם וסיטי יצאו תקינות!.
אימי בת 63 ויש לה לחץ דם וסוכרת התחלתית ממש כמה חודשים.
היא אמורה לעבור את הניתוח כריתה מלאה של השד בימים הקרובים ורצינו להתייעץ אם כדאי לכרות את השד הנוסף על מנת למנוע חזרה של המחלה בעתיד .. סטטיסטית... אחוזים ניסיון מקצועי... או אישי.. כל דבר שהוא שיוציא אותנו מאי הוודאות..
שלום רב,
בהסתייגות שבפורום כזה אי אפשר לתת ייעוץ פרטני ובוודאי לא להמליץ על ניתוח כזה או אחר,
באופן עקרוני אין לכריתה של השד השני שום השפעה על סיכויי ההחלמה מהגידול הקיים , רק הפחתת סיכון להופעה של גידול חדש בשד השני. כאשר יש סיכון מאוד גבוה להופעת מחלה חדשה בשד השני , כמו בנשאיות של מוטציה בגן, יש מקום לשקול ניתוח כזה להפחתת סיכון, אך ברוב האוכלוסיה אין לכך כל משמעות.
מומלץ להתיעץ עם הרופאים המטפלים בכל מקרה לפני קבלת החלטות טיפוליות.
אני בת 75, לפני שנתיים עברתי כריתה דו-צדדית של השדיים בעקבות סרטן שד באחד מהם. הצד הלא נגוע ניכרת על פי בקשתי. לא עשיתי שיחזור.
צד אחד הגליד יפה ואילו בצד השני התפתחה, וממשיכה להתפתח, צלקת כלואידית, אדומה, בעובי של זרת לכל אורך מחצית החזה, כולל החור של הנקז. הצלקת מכאיבה, מושכת, מעקצצת ומציקה מאד.
האם ניתן לעשות משהו בנידון, למעט ניתוח פלאסטי שכמובן אינו מתאים בהקשר זה .
בתודה,
אילה
שלום אילה,
ממליצה לך לפנות לרופא המנתח שגם יבדוק אותך ויתן המלצות ספציפיות.
ניתוח לא נשמע כמו פתרון נכון , אבל משחת קלוקוט או זריקות של סטרואידים לתוך הצלקת אולי יכולים לעזור.
פורום זה אינו מתאים למתן ייעוץ פרטני והמלצות,
התשובה המצוטטת באופן לא מלא (חסר מספר ב BIRADS הראשון) אינה מתארת ממצא חשוד, אך לקבלת המלצות להמשך מעקב או בירור יש לפנות לרופא שיראיין אותך באופן יסודי לגבי גורמי סיכון ורקע, וגם יבדוק אותך.
למנהלי הפורום שלום
ראשית אודה לכם על פועלכם
לפני השאלה אספר על הרקע
בחודש 10 -2014 עברתי נתוח והוציאו גדול בגודל של 0.7\1 סמ כמו כןהוציאו את הזקיף ,לא היו קומות נוספים של גרורות וכן הזקיף ומסביבו יצא נקי[משד ימין]
בעקבות הממצאים המליצו רדיותפיה של 16 הקרנות ולאחר כן טיפול הורמונלי של נטילת כדור טמןקסיפן 1 ביום למשך 5 שנים
שאלתי-האם מותר לי להשתמש בתוספי תזונה D3 vitamin <,Anti leg cramps
vitami b,שמן דגים[norwegian oil] ו פרוביוטי קרנמיקס של דר אלטמן זה עם חמוציות.
תודה
אביבה
שלום הילה,
אי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, ועלייך לפנות עם התשובות לכירורג/ית שד להיבדק ולעבור על התוצאות ולהחליט לגבי המשך המעקב, ביחוד לאור ההסטוריה המשפחתית.
אפשר רק לומר שבתשובה שציטטת אין ממצאים חשודים, והדבר העיקרי כנראה שצריך לעשות הוא להשוות לבדיקות קודמות, אם יש, ולעקוב.
שלום נועה,
בגיל 35 ממוגרפיה היא בדיקה בעלת יעילות נמוכה אך לא אפסית. זה אכן גיל קצת צעיר להפנות לממוגרפיה, ובגלל הקרינה הכרוכה אפשר לעיתים להסתפק רק בצילום אחד של כל צד, ולא שניים כמקובל.
עם זאת, אי אפשר בפורום כזה לתת ייעוץ פרטני, בוודאי לא בלי לדעת את כל הפרטים (כמו, למשל, האם מישהו מן הדודות חלתה בגיל צעיר במיוחד?) ולכן מומלץ את כל השאלות האלה להפנות לרופאים המטפלים.
שלום רב, שמי לירון אם ל3 בנות בת 33.לפני 5 שנים חליתי בסרטן השד עברתי כימו,כריתת שד והקרנות.לפני שנה עברתי ניתוח שחזור שד ע"י רקמה מהבטן.
שאלתי היא :אני ממש מעוניינת בילד נוסף למשפחה והייתי רוצה לדעת מה הסיכונים? האם מומלץ?האם הבטן תחזיק מעמד מעצם המתיחה?
לתשובתכם אודה,תודה מראש
שלום לירון,
כריתת שריר הרקטוס אכן מחלישה את דופן הבטן, ואם אכן הניתוח היה TRAM הריון אינו מומלץ. בניתוחים החדשים יותר, כמו DIEP, לוקחים רק שומן מהבטן ואז זו פחות בעייה. בלכ מקרה מומלץ להתייעץ עם הפלסטיקאי שניתח אותך.