תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לד"ר ירושלמי שלום רב,
אני חולה גרורתית עם גרורות בריאה אחת, אצמות, בלוטות ולאחרונה יש התפשטות
קטנה גם בכבד. האם ניתן לטפל בגרורות בכבד באמצעות הקרנות על מנת למזער
את נזקי המחלה לעוד איבר חיוני בגוף? לאחר ריבוי קווי הטיפול כעת אני מטופלת באפיניטור ו ארומזין. ניתן לקבל גם הקרנות במידה שהתשובה היא חיובית?
רוב תודות על תשובתך
שלום רב,
בשל ריבוי האתרים אין מקום לטיפול בקרינה.
הטיפול שאת מקבלת מגיע לכל האתרים.
מאחלת לך כל טוב,
דר' רינת ירושלמי
שלום רב!
יש לי תור לביופסיה וסימון של גוש הנוסך בהדרכת MRI ב-28.01 ב-9 בבוקר ובאטו יום ב16.00 טיפול כימיוטראפי השלישי( AC ).
היום הבנתי שבביופסיה בהדרכת MRI אני אמורה לקבל חומר יוד דרך הוריד.
השאלה שלי האם זה לא מפחית השפעת של טיפול הכימי, לא מגביר את תופעות הלוואי. והאם זה לא עומס גבואה לכליות ( אני אחרי ניתוח קריחת חלקית של כליה ).
תודה רבה מראש על התשובה
שלום אליסה,
החומר שניתן לוריד ב MRI הוא גדוליניום ולא יוד,
לא מפריע לכימוטרפיה, נדיר שגורם לבעייה בתפקודי כליה, אבל יש לבצע בדיקת תפקודי כליה קודם.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום שושנה,
בהסתייגות שאי אפשר לתת ייעוץ פרטני בפורמט כזה, אם יש גוש חשוד והביופסיה הראשונה שפירה בהחלט לגיטימי לחזור על ביופסיה בצורה שתבטיח שהממצא החשוד אכן נדגם. בנוכחות שתלים לפעמים קשה טכנית לבצע ביופסיה בצורת מספקת, ולכן לעיתים יש צורת בביופסיה פתוחה, כלומר ניתוחית.
שלום! עשיתי טיפול כימו ראשון בבדיקת דם LYMPHOCYTES 3.83 K/UL
אך זה להבין
גלינה שלום רב,
לבדיקה זו אין משמעות בהחלטה הטיפולית.
שלום! אני מקבלת טקסול+ הרצפטין פעם בשבוע. קראתי ש לימפוציטי צריכים לרדת ולא לעלות.אל מה זה אומר,?
שלום גלינה,
הממצאים שאת מתארת ברחם יכולים להתאים לשינויים כתוצאה מטיפול בטמוקסיפן, אבל במצבים מסויימים כדאי גם לבצע ביפסיה ליתר בטחון.
אם י שלך שאלות ספציפיות ממליצה להפנות אותן לצוות שמטפל בך, שמכיר את כל פרטי המקרה ויוכל לתת לך את התשובות הרלונטיות ביותר לגביך.
\סיכויי ההחלמה הם תלות של שלב המחלה וסוג המחלה.
כיום מרבית הנשים מחלימות מן המחלה.
שלום אורית,
מוקדים סקלרוטיים זה תיאור של המראה ב CT, יכול להתאים לגרורות אבל לא חייב..
מציעה שתפני לרופא/ה המטפל/ת להבהיר את התמונה ולקבל המלצות לבירור נוסף או טיפול עלפי הצורך.
קיבלתי לאחר בדיקת PET CT את הממצא הבא
חזה : קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בתהליך באספקט המדיאלי של השד הימני
בגודל כ-2.4 ס"מ .
זה אחרי שאשתי עברה לפני כחודשיים ניתוח להוצאת גידול סרטני במעי הגס והבחינו אותה כחולה דרגה 3. והיא על סף תחילת טיפול כימותרפי
הממצא דורש המשך בירור, כולל ביופסיה.
בכדי לענות לך- אני צריכה לדעת מה הוא סוג הגידול ואילו טיפולים קיבלת בעבר.
דא- כשטקסול ניתן באופן שבועי- הוא נסבל , ואין הכרח לעזוב את העבודה.
בברכה ,