תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
החודש 8 שנים למחלה.
בהמשך לכול שאלותי, להזכירך אני עם סרטן שד גרורתי עם גרורות בריאות שכתוצאה מכך אני משתעלת ועם הרגשה כמו קוצר נשימה ע"י שיעול זה עובר. אני לאחר טיפולי: הרצפטין, נבלבין, (5 שנים)הקרנות,לפטיניב וקסולודה, TDM-1, גמציטאבין ועכשיו סיימתי שני טיפולים של דוקסיל היפסקתי את הטיפול בדוקסיל שלא עזר כלל הגרורות בריאות גדלו מאוד.עשיתי ב- 09/12/14 ביופסייה חוזרת תחת ct והתוצאות הן:
בבדיקת ER - נמצאה צביעה שלילית
בבדיקת PR - נמצאה צביעה שלילית
בצביעה ל- P-53 - BNM נמצאה צביעה חיובית חזק ברוב תאי הגידול.
בצביעה ל- KI-67 - (ה-proliferation index) נמצאה צביעה חיובית ב- עד 25% מגרעיני הגידול.
בדיקת - her2/neu
זו התבצעה באמצעות נוגדן (4B5ׂ) ה PATHWAY RABBIT MONOCLONAL של חברת ventana ולפפיה ביטוי היתר של חלבון ה- Her2/Nen בגידות הוא חיובי 3+
TRUCUT BIOPSY FROM RIGHT LOWER LOBE
* FINDINGS COMPATIBLE WITH METASTATIC CARCINOMA OF BREAST ORIGIN
הרופא רוצה שאמשיך בטיפול בטקסול או טקסוטר (טקסנים) שהם גורמים לנשירת שיער ואני מסרבת.
אני כבר חודשיים ללא טיפול (הטיפולים שקיבלתי גם לא עזרו כלל).
האם יש עוד טיפול שאוכל לקבל ללא נשירה? (גם אם אצטרך להיות ניסיונית).
מה לגבי קיטרודה? (גם האופן פרטי) האם יכולה לעזור?
אשמח לדעת על עוד טיפולים ללא נשירת שיער.
אני פשוט נואשת.
תודה
גילי שלום רב,
הטיפול עם הטקסול והנוגדנים הוא אופציה הגיונית.
שאלת לגבי פרג'טה יחד עם הרצפטין + כמיה.
אני מניחה שידעו אותך שבשלב זה תצטרכי לרכוש את הטיפול הביולוגי.
כיון שאת חוששת מנושא נשירת השיער, תוכלי לנסות טיפול ביולוגי בלבד.
על פיר רוב משלב ביולוגי ללא טיפול כימי יעיל פחות , אין מידע לגבי רווח משילוב זה בשלב הנוכחי של המחלה - אך זו אופציה קיימת.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
שלום אילנה,
אי אפשר לתת המלצה רפואית פרטנית בפורום כזה.
הטוב ביותר הוא להתייעץ עם הרופאים שמטפלים בה ולעבוד בשיתוף פעולה עם כל הגורמים, כולל פסיכולוגית במידת הצורך, כדי להתאים לה את הטיפול הטוב ביותר והמתאים ביותר למצבה, חרדותיה ורצונותיה.
דר' תניר אלוייס
גילה שלום רב,
הטיפול בתרופה מקבוצת מעכבי ארומטאז גורם לדילול בצפיפות העצם. יחד עם זאת, הטיפול מפחית בכ50% את הסיכוי לחזרת המחלה. צריך לזכור שמחצית החזרות במקרים של סרטן שד עם קולטנים להורמונים, קורות דווקא בין השנה החמישית לעשירית מהאבחון. אם אכן תהיה החמרה משמעותית במסת העצם ניתן להוסיף טיפול בביספוספונטים, שנחשב יעיל מאוד.
תודה דר' ירושלמי שענית לי מהר.
התשובה של הבדיקה האחרונה שעשיתי הגיעה אתמול והתוצאה שיש לי אוסטאופורזיס.זה מאוד מדאיג.איך אני ממשיכה הלאה?מי ירשום לי מירשם לביספוספונטים? האם זה עוצר או עוזר בבניית העצם?
תודה מראש
גילה.
גילה שלום,
אנא פני לרופא המשפחה.
יש טיפול פשוט ויעיל.
שלום לכם . התחלתי השנה ללמוד לתואר BSN בסיעוד ואחת העבודות שלי כרוכה בכתיבה בקורתית . אני וזוגתי למשימה החלטנו לכתוב על הקשר בין טיפולי פוריות לסרטן השד . אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי לקישורים על מאמרים מהשנים האחרונות שפורסמו על נושא זה .
פיני בן ציון
שלום!
ב-MRI שד התגלו אצלי מספר מוקדים חשודים בשני השדיים והתבקשתי לעבור ביופסיה בממוגרפיה +US.
האם מישהו יכול להנחות אותי/להמליץ לי לגבי שלבי הפעולה? האם יש צורך לעשות בדיקות דם? לאיזה רופא לגשת עם תשובת הביופסיה? האם יש צורך ללכת לאיזהשהו מומחה עוד בטרם ביצוע ביופסיה?
רפואה שלמה לכולכם ותודה רבה מראש!
שלום רב,
בשלב הטרום אבחנתי שאת מתארת מי שבדרך כלל מלווה את המטופלת, מפנה לבדיקות המתאימות ומעביר את התשובות הוא כירורג שד. לא ברור לי מי ביצע את ההפניות עד כה, אבל אם אין כירורג שד בתמונה זה אולי הזמן לערב כזה.
אין צורך בבדיקות דם מקדימות, למעט בדיקת תפקודי כליה שמבקשים לפעמים לפני ה MRI אבל סביר שביצעת בדיקה כזו לפני בדיקת ה MRI האחרונה, אז אין צורך בבדיקה חוזרת.
נשאית brca1 לאחר כריתת שחלות וטיפול הורמונלי חלופי במירנה ואסטרופם. הגידול מסוג idc grade 3
pr negative
es positive
her2 negative
KI167 high
הפסקתי את הטיפול באסטרופם את המירנה השארתי במקומה. האם עלי להוציא את ההתקן למרות שהגידול אינו רגיש לפרוגרסטרון 0% תאים נצבעו?
ידוע שקיימת ספיגה של ההורמונים לזרם הדם . לא ברור מהי ההשפעה של הורמונים אלה על הסיכוי להחלמה. אני ממליצה למטופלותי להמנע מהתקנים עם הורמונים.
שלומית שלום רב,
כעיקרון , ההמלצה היא להאריך בטיפול האנדוקריני (נוגד אסטרוגן). קיימות הוכחות שטיפול ממושך יותר מפחית את הסיכוי להישנות. הניתוח שעברת מתייחס בעיקר לסיכוי לחזרה מקומית. אנו מוטרדים יותר מחזרה מרוחקת , כלומר מהופעת גרורות באיברים שונים. נכון להיום לא ניתן במרבית המקרים לרפא מחלה גרורתית. את צודקת בכך שלא ניתן לאמר במדויק מי הן הנשים שמרוויחות מטיפול אנדוקריני ממושך. יש דרכים לבצע ניחוש מושכל. הוא תלוי במאפייני המחלה. מציעה שתדוני על כך בפירוט עם הרופא המטפל.
הבדיקה שייכת לקבוצת הסמנים בדם. מקומה במעקב אחר נשים עם גרורות. לפי הבנתי לא זה המצב. לפיכך הבדיקה מיותרת.
בברכה ושבוע טוב,
תודה על המענה, אבל בבדיקת הדם הראשונה שמונה חודשים חאחר הכריתה ca15-3 הערך היה 40 לאחר 7 חודשים בבדיקה הערך עלה ל- 47 בבדיקת pet ct לא התגלה כלום גם ב ct רגיל, האם יש לדאוג?
מציעה לבצע MRI שדיים אם לא בוצע.